Nezaradené

3 neodolateľné jesenné kávové hity, ktoré si ihneď zamilujete

Pumpkin Spice Latte je taká klasika. Vyskúšajte nové chute a pripravte si skvelé lieskovoorieškové affogato, Maple Latte alebo gaštanové latte.

Vonku prichádza tma stále skôr, vzduch je o niečo chladnejší, slnka ubúda a listy hýria rôznymi farbami. Prichádza čas, keď vám hrejivá a voňavá šálka kávy spríjemní deň, dodá energiu a pohodu. Chladná jeseň si pýta hrejivé a aromatické nápoje. Takou jesennou kávovou klasikou je Pumpkin Spice Latte, ale čo tak vyskúšať nové chute, ktoré si po prvom dúšku zamilujete?

Maple Latte - latte s javorovým sirupom
Foto: 123rf.com
  1. Maple Latte (Latte s javorovým sirupom)

Pripravte si skvelú jesennú kávu Maple Latte s kanadským nádychom. Javorový sirup dodá káve sladkosť s náznakom karamelu. Určite nezabudnite Maple Latte ozdobiť škoricou.

Ingrediencie:

  • 1 šálka espressa
  • 1 šálka horúceho mlieka
  • 2 polievkové lyžice javorového sirupu
  • štipka škorice na ozdobenie

Postup prípravy:

Použite kávovar na prípravu 1 šálky espressa, ktoré nalejte do priehľadného pohára. Zohrejte mlieko na 65°C, ak máte radi mliečnu penu, môžete ho aj napeniť. Do espressa pridajte javorový sirup, poriadne premiešajte a espresso zalejte mliekom. Napokon latte ozdobte javorovým sirupom a štipkou škorice.

gaštanové latte
Foto: 123rf.com
  1. Gaštanové latte

Pečené gaštany sú chutnou jesennou pochúťkou a dajú sa premeniť aj na skvelý kávový nápoj.

 Ingrediencie:

  • 1 šálka espressa
  • 2 šálky mlieka
  • 2 lyžice gaštanového pyré
  • 1 lyžica javorového sirupu alebo medu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup prípravy:

V kávovare si pripravte 1 šálku espressa. Mlieko zohrejte v hrnci (ideálne na 65°C), ale nemalo by vrieť. Do teplého mlieka pridajte gaštanové pyré a javorový sirup alebo med. Zamiešajte a ingrediencie varte v hrnci niekoľko minút. Zmes nalejte do pripraveného hrnčeka s espressom. Na ozdobenie pridajte štipku škorice.

TIP: Pokiaľ ste často na cestách a chcete si dopriať chutnú kávu ako z kávovaru, vyskúšajte prenosný french press

lieskovoorieškové affogato
Foto: 123rf.com
  1. Lieskovoorieškové affogato

Ak si pre zmenu namiesto horúcej kávy chcete dopriať studenú kávu so zmrzlinou, určite vyskúšajte jesenný variant affogata s lieskovými orieškami.

Ingrediencie:

  • 1 šálka espressa
  • 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny
  • 1 lyžica lieskovoorieškového sirupu Monin
  • opražené lieskové oriešky na posypanie

Postup prípravy:

Vložte 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny do pohára a zalejte ich lieskovoorieškovým sirupom Monin. Na zmrzlinu nalejte šálku vychladeného espressa a kávu posypte opraženými lieskovými orieškami.


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Back to top button
Close
Close