Kávové trendy sociálnych sietí

Espresso s pomarančom: Oplatí sa skúsiť alebo kašľať na to?

V redakcii Blogu o káve sme si dali pomyselný osobný cieľ, ktorý vlastne nemá žiaden vyšší zmysel. Chceme vyskúšať čo najviac rôzne pripravených káv s pridaním citrusového ovocia. Pôvodne to bola len snaha Gabriely, ktorá sa pustila do skúšania internetových kávových trendov, ale darmo, vtiahlo to aj Filipa. A preto sa spolu rozhodli vyskúšať nový recept, ktorý ste nám poslali vy, čitatelia Blogu o káve: espresso s pomarančom, respektíve espresso pretekajúce cez pomaranč. Tak sa pohodlne usaďte a ponorte sa do čítania ďalšieho pomarančového šialenstva. 

Náš tip: Viac podobných článkov nájdete v rubrike Kávové trendy sociálnych sietí.

Espresso s pomarančom

Tentokrát ste nám do našich správ na instagrame @blogokave zaslali veľmi zaujímavé video, kde hlavnú rolu zohráva (opäť) pomaranč. Nemohli sme to nechať len tak a ešte v ten istý deň sme sa rozhodli overiť, či tento experiment skutočne stojí za to.

Pôvodné video: 

Čo potrebujeme? 

Na to, aby sme tento drink mohli zmajstrovať, potrebujeme len jeden krúžok pomaranča a espresso. Odrezaný krúžok pomaranča sme položili na vrch pohára a nechali sme cez neho pretiecť espresso. Jednoduché! Káva bola v kontakte s pomarančom len veľmi krátku chvíľu, a preto sme dávali tomuto experimentu veľkú šancu. 

espresso s pomarančom - príprava na DeLonghi La Specialista Maestro

Výsledok: Ako chutilo espresso s pomarančom?

Po predošlých nezdaroch pri kombinovaní citrusov a filtrovanej kávy sme konečne narazili na vyváženú kombináciu. Espresso s pomarančom ladilo oveľa viac. Krátky čas kontaktu espressa a pomaranča zapríčinil to, že pomaranč nebol vo výslednom nápoji až taký dominantný. Práve naopak. Dopĺňal čokoládové a ovocné tóny espressa a dodával mu príjemnú ovocnosť. 

espresso a pomaranč

Obaja sme sa zhodli, že pomaranč sladkému espressu ani zďaleka neublížil. Nemusí sa však hodiť ku všetkým zrnám. Ovocné kávy s pomarančom kombinovať neodporúčame. Pri tomto štýle prípravy sa pomaranč v ovocnom espresse stratí. Osvedčil sa nám práve pri kávach, ktorých chute sú skôr sladké, orieškovo-čokoládové.

Bodovanie

Tomuto drinku udeľujeme 8 bodov z 10. A to najmä kvôli tomu, že káve pomaranč nijako neublížil. 

Náš pokus zreprodukovať tento experiment sme zaznamenali aj na videu. V ňom nájdete presný postup, ktorý sme použili pri vytváraní tohto drinku. Neváhajte a vyskúšajte si takto pripraviť espresso. Nezabudnite nám dať vedieť, či si vás tento drink získal alebo ostávate verní klasike.

Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button
Close
Close