sobota, 10 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Exkluzívne

Čo sa stane keď raz ochutnáte dobrú kávu?

Ladislav Király Od Ladislav Király
21. februára 2022
čo sa stane keď raz ochutnáte dobrú kávu
Share on FacebookShare on Twitter

Aj my sme to zažili. Keď sme raz ochutnali ozaj dobrú kávu, nechápali sme, že káva môže chutiť tak skvelo. Krásny pôžitok však na druhej strane priniesol problém. K starej klasike a supermarketovým značkám komoditnej kávy sa nedokážeme vrátiť. Absolútne nám nechutia a z tej pachute nás ide rozraziť. A nie je to žiadny náš rozmar, pretože táto vec sa deje hromadne. Keď raz ochutnáte dobrú kávu, k tej klasickej sa už nedokážete vrátiť.

Hromadne ste nám to potvrdili po tom, ako sme na Instagrame uverejnili túto skúsenosť jednej čitateľky:

Muž: Čo za kávu máme v kávovare?
Ja: Tú, ktorú sme dostali od tety.
(ticho)
Ja: Nechutí ti, že?
Muž: Nie, tými dobrými si mi všetko dodrbala. Ani to Tchibo u babky som nedokázal piť.“

A potom sa to spustilo. Prišli nám takéto reakcie:

Lavazza, Tchibo a Segafredo stratili šmrnc

Mariana: „U mňa to isté.. Po ochutnávke Guatemaly a Kolumbie z Ready After som nevypila Lavazzu, ktorú som predtým dávala v pohode.“

Peťo: „Tiež to mám podobne. V robote som pil kávu za kávou a domov som si kúpil „drahšiu“ Lavazzu.  Potom som na základe vášho tipu vyskúšal Doraz a už mi nechutí ani to, čo mám doma. Nehovoriac o káve z Lidlu, ktorú máme práve v robote.“

Slavomíra: „Mám to isté. Doma ma čaká balenie nejakého Tchiba, ale stále si musím kúpiť niečo iné, len aby som sa mu vyhla.“

Lucia: „Presne toto mám aj ja. Odkedy manžel nakúpil kávy na Vaše odporúčanie, tak mi smrdí už aj Segafredo, ktoré sme doma bežne mávali.“

Keď sadneš do BMW, do Fabie sa už nevrátiš

Patrik: „To je to isté, ako keď sadneš do BMW. Do Fabie sa už nevrátiš. To isté je aj s vínami: keď si dáš nejaký patok, spravíš si strik so sprajtom. Keď máš naopak nechutnú kávu, dáš tam cukor a mlieko. Preto pije väčšina Slovákov zalievanú alebo nesku s mliekom a ešte si tam dajú štyri cukre.“

Silvia: „Ja som na tom podobne. Začala som piť kávu z Coffeeinu, a to je niečo neskutočné. Ostatné mi odrazu smrdia a už tam cítim spáleninu. Nechápem, že mi to predtým vôbec takto neprišlo.“

Laura: „Mne sa stalo to isté. Dostala som nejaký Jacobs slow roasted (?) a bola to proste len zhorená káva. Vravela som si, že tomu dám šancu a aj návšteva chcela ochutnať, ale nevedela som ju ani dopiť. Odporné.“

Elena: „Jop… ochutnala som Zlaté zrnko. Keď mi potom mamka priniesla Tchibo, už to nedávam. Idem si urobiť novú objednávku a Tchibo pôjde nenápadne het. Sorry mami.“

Keď raz ochutnáte dobrú kávu, inú už nebudete chcieť

Edita: „Raz, keď človek ochutná skutočnú kávu, inú už nebude chcieť. Doteraz som si vždy dávala „veľkú kávu“, teda normálna dávka plus voda. Už týždeň však pijem bez dodatočnej vody a káva mi chutí ešte lepšie.“

Šimon: „Jsem na to dost podobně. Aeropress, mlýnek, britu a výběrovku všude s sebou. Nedám ani to „expresko“ v restauracích, vlastně nedám nic co se bliští nebo je tmavší než střední pražení…. A když se kamarádi chlubí novou kávou ať ji přijdu ochutnat, dopadá to většinou stejně… Hmm hořká komoditka mě nedělá šťastným. Často používám výraz krtincová káva.“

Lenka: „Presne. Mama má doma Popradskú. Keď som si ju spravila, skrútilo ma. Dala som si tam dva cukre a smotanu, no aj tak som cítila tú odpornú chuť – a to si ja do kávy nič nedávam. Teraz som jej bola kúpiť poriadnu kávu a som zvedavá, čo na ňu povie.“

Max: „Mal som to tak isto. Predtým bola u mňa v pohode Popradská, ale ochutnal som Zrnko dobrej kávy a od toho okamihu som bol rozmaznaný.“

Keď supermarketové kávy chutia ako špinavá voda

Iva: „Ja som stále obľubovala Tchibo alebo Popradskú espresso. Odkedy som objavila Vietnam z Incuple, tak neviem, prečo som niekedy pila hypermarketové srandy. Doma na stroji máme momentálne Tatranskú od Joes Beans. Perfektná. Babku som nahovorila na poriadny kávovar, no pili sme len pražené arašidy z Kauflandu, ale to poriešim tiež poriadnou kávou.“

Jaro: „Ahoj, ja som bol na tom rovnako. Tchibo som považoval za dobrú kávu, však bola horká ako má káva byť. Na tvojom Instagrame som potom čítal o pražiarni Coffeein a vyskúšal som si kúpiť jedno balenie. Odvtedy pijem len ich.“

Lenka: „Moje slová. S manželom sme boli spokojní nespresso-kapsulopiči. Potom sme našli Váš blog na základe Queen kávy. Objednali sme kapsule od MONO café… minule som našla doma nejaké zabudnuté od Nespresso, reku zvrtnem rýchly kávej – kávej skončil v dreze.“

Anna: „Tiež mám túto skúsenosť. Pijeme iba kávu z Coffeein a tie supermarketové nám už chutia ako špinavá voda.“

Barbora: „Ja som všade odporúčala Tchibo, že aká mňamka. Potom prišlo Zlaté zrnko, Verticcio a ďalšie kávy, no a mám veľký problém vrátiť sa späť. Všetko je odrazu horké a prepražené.“


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: zaujímavosti o káve
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
ako v káve vzniká ovocnosť

Ako v káve vzniká ovocnosť a ktoré faktory ju spôsobujú?

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    Kostarika La Abejilla od Barista Roasters - obal a zrno

    Vysoká kávová liga: Kostarika La Abejilla od Barista Roasters

    24. apríla 2025
    Coffeein - káva spod štyroch vyhasnutých sopiek

    Kávy spod štyroch vyhasnutých sopiek: Skvelé espressá aj filtre od pražiarne Coffeein

    26. apríla 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL