piatok, 9 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Kávový bloger

Recenzia DM kávy: Totálna kávová tragédia

Ladislav Király Od Ladislav Király
10. júla 2022
dm káva recenzia
Share on FacebookShare on Twitter

Dostal som od vás veľa správ týkajúcich sa kávy z DM a rozhodol som sa otestovať ju. Viacerí ste mi písali, že ste na ňu dostali dobré odporúčania. A presne to je asi vec, ktorá ma najviac zarazila. Ako môže niekto dať dobré odporúčanie na toto? Veď toto s dobrou kávou nemá nič spoločné. Pokúsim sa vám vysvetliť prečo. Toto je moja recenzia DM kávy.

Čo viete už pred ochutnávkou?

Vo chvíli, keď si vyberáte kávu, pozrite sa na jej obal. Je tam uvedená krajina pôvodu? Lepšia káva by mala byť cielená na konkrétnu farmu a farmára, mali by ste poznať jej odrodu a varietu, spôsob spracovania a hlavne dátum praženia. Pri DM káve samozrejme nepoznáte región pestovania, nepoznáte varietu, spôsob spracovania a ani dátum praženia. Veď načo.

Prvý pohľad na kávu

Nedostatok informácií naznačuje, že to bude svetový megamix. Treťotriedna káva z rôznych kútov planéty. Inak povedané lacná komoditná káva. Po otvorení balení som však napriek tomu dostal ďalšie facky. Mletá verzia kávy vyzerala ako substrát pre izbové rastliny a zrnková verzia bola čierna a olejnatá. A to je teda veľmi zle. V ďalšom odseku vám prezradím prečo.

Olejnatá káva

Žiadna dobrá káva nemôže byť olejnatá. Nikdy a v žiadnom prípade! Nie! Oleje na povrch zŕn vystúpia pri enormne dlhom pražení, konkrétne po tzv. druhom pukaní (second crack). Vtedy už káva nemá v podstate žiadny charakter, ostala len horkosť a spálenosť. Olejnatá káva je takmer ako uhlík. Ovocnosť, sladkosť i acidita nula bodov. Horkosť sto bodov.

Šup s ňou do páky

Tak mletú, ako aj zrnkovú verziu, som si napriek pomyselnému varovaniu doktora Bukovského predsa len pripravil. Bohužiaľ sa potvrdilo to, čo ukázala už analýza pred prípravou: káva ponúka len a len horkosť. Žiadny chuťový tón, žiadny pôžitok, len horkosť. V ústach zanecháva strašnú pachuť, nedá sa piť. Ešte raz sa pýtam: Ako toto mohol niekto súdny niekomu odporučiť? Rozum sa mi zastavuje.

recenzia dm kávy

Kto je cieľovka tejto kávy?

Cieľovku tejto kávy podľa mňa tvoria ľudia, ktorí o káve nič nevedia. Ktorí si myslia, že predsa káva ako káva a že to má chutiť takto. Alebo ľudia po covide, ktorí prišli o chuť. Alebo možno aj takí, ktorí si do kávy dávajú mlieko a cukor. Veľa mlieka a veľa cukru. Niekto z vás mi už písal o kamarátke, ktorá si do šálky dáva 7 lyžičiek cukru. To možno prebije aj tú pachuť.

DM v tom nie je sama

Blbé je to, že takýchto káv je na trhu veľa. V zásade všetky supermarketové značky pracujú s podobne nekvalitnými zrnami rôznorodého pôvodu a „uniformizujú“ ich práve prepražením. Nie každý našťastie zájde až za druhý crack a k olejnatým zrnám, teda k totálnej kávovej tragédii. Vlastne ani neviem, ako to opísať. Toto je zabitie kávy tupým nožom.

Skadzi sponku zoberem?

Ešte bonus na záver. Na nekvalitnom obale, ktorý nie je možné opätovne zavrieť, výrobca uvádza, že pre udržanie vône a chuti treba balenie kávy uzatvárať sponkou. Keď už človek myslí, že ho nič neprekvapí a nezaskočí, príde takéto K.O. Skadzi ja sponku zoberem?

Hodnotenie DM kávy: 1/10

Káve od DM môžem dať bohužiaľ len 1 bod. To je minimum, od ktorého sa vždy odrážam a tu som nenašiel ani jeden jediný plus, ktorý by tento produkt posunul vyššie. Milí moji DM-kári, veľmi pekne vás prosím, venujte sa radšej veciam, ktorým rozumiete. Toto je totiž niečo strašné.  

Páčila sa vám recenzia DM kávy? Viac takýchto vecí nájdete na instagramovom účte @ladislavkiraly.

recenzia dm bio kávy


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: DM kávakávový bloger
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
Coffeein oslavuje 11 rokov

Coffeein oslavuje 11 rokov: S ponukou, akú nemá žiadna iná pražiareň kávy

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    Kostarika La Abejilla od Barista Roasters - obal a zrno

    Vysoká kávová liga: Kostarika La Abejilla od Barista Roasters

    24. apríla 2025
    Coffeein - káva spod štyroch vyhasnutých sopiek

    Kávy spod štyroch vyhasnutých sopiek: Skvelé espressá aj filtre od pražiarne Coffeein

    26. apríla 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL