Recepty

Recept: Úžasné Summertime Affogato od Ready After

Pražiareň Ready After pripravuje každé leto limitovanú edíciu kávy s názvom Summertime Coffee. Tento rok si pre ňu vybrali naturálne spracovanú odrodu Paraneima z farmy Norma Iris Fiallos v Hondurase. Farma sa radí medzi napokrokovejšie v krajine a každý rok produkuje kávu vysokej kvality. Ready After na túto kávu stavilo pre jej skvelé ovocné chute, ktoré sa hodia do horúceho letného počasia. My sme ju napokon využili na úžasné Summertime Affogato.

Summertime Coffee sme si v redakcii najprv pripravili ako klasické espresso. Voňalo ako čokoládová zmrzlina spolu s kandizovaným pomarančom. V chuti výrazne dominovali svieže marhule a sladké mango. V dochuti sme našli hlavne mliečnu čokoládu. Espresso sa vyznačovalo pomerne vysokou ovocnou aciditou a strednou sladkosťou. Čo viac si môže milovník ovocného espressa v lete priať…

Náš tip: na eshope readyafter.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10 a ušetríte 10%.

káva so zmrzlinou Summertime Affogato od Ready After

Odporúčaný recept na espresso:

Pomer 1:2,4 (v našom prípade 17 gramov vstupnej kávy : 41 gramov espressa)
Čas extrakcie 25 sekúnd

Napokon sme sa neuspokojili len so samotným espressom. V Košiciach sa teploty šplhali cez 30 stupňov Celzia a nám okrem osvieženia chýbalo aj schladenie. Schválne som si privstal, aby som do obchodu stihol zabehnúť skôr, než von nastalo peklo. V potravinách som ukoristil vanilkovú zmrzlinu a pustil sa do affogata. 

Affogato je spojenie vanilkovej zmrzliny a espressa, čiže niečo na pomedzí letného drinku a letného dezertu. Pre potreby nášho “Summertime Affogata” sme receptúru prípravy espressa jemne upravili. Pomocou jemnejšieho mletia, nižšieho brew ratio (vstupná gramáž kávy : celková gramáž espressa) a dlhšieho času extrakcie sme dosiahli sladšie espresso s plnšími a výraznejšími chuťami. Takto pripravené espresso chutilo ako sladké dozreté marhule a zmrzlina z tmavej čokolády. Tieto chute sa skvelo dopĺňajú s kvalitnou vanilkovou zmrzlinou. Výsledné affogato chutilo jednoducho úžasne. V chuti dominovali sušené marhule spolu s vanilkovo-čokoládovým krémom. 

Summertime Affogato s kávou od Ready After

Odporúčaný recept pre espresso do “Summertime Affogato”:

Pomer 1:2 (v našom prípade 17 gramov vstupnej kávy : 34 gramov výsledného espressa)
Čas extrakcie 30 sekúnd

Recept pre prípravu “Summertime Affogato”:

  1. Do pohára umiestnite dva kopčeky vanilkovej zmrzliny.
  2. Priamo na zmrzlinu pripravte doubleshot espressa zo Summertime Coffee od Ready After.
  3. Vychutnávajte!

Náš tip: na eshope readyafter.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10 a ušetríte 10%.


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Back to top button
Close
Close