piatok, 9 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Recepty

Recept: Úžasné Summertime Affogato od Ready After

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
1. júna 2024
Summertime Affogato od Ready After
Share on FacebookShare on Twitter

Pražiareň Ready After pripravuje každé leto limitovanú edíciu kávy s názvom Summertime Coffee. Tento rok si pre ňu vybrali naturálne spracovanú odrodu Paraneima z farmy Norma Iris Fiallos v Hondurase. Farma sa radí medzi napokrokovejšie v krajine a každý rok produkuje kávu vysokej kvality. Ready After na túto kávu stavilo pre jej skvelé ovocné chute, ktoré sa hodia do horúceho letného počasia. My sme ju napokon využili na úžasné Summertime Affogato.

Summertime Coffee sme si v redakcii najprv pripravili ako klasické espresso. Voňalo ako čokoládová zmrzlina spolu s kandizovaným pomarančom. V chuti výrazne dominovali svieže marhule a sladké mango. V dochuti sme našli hlavne mliečnu čokoládu. Espresso sa vyznačovalo pomerne vysokou ovocnou aciditou a strednou sladkosťou. Čo viac si môže milovník ovocného espressa v lete priať…

Náš tip: na eshope readyafter.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10 a ušetríte 10%.

káva so zmrzlinou Summertime Affogato od Ready After

Odporúčaný recept na espresso:

Pomer 1:2,4 (v našom prípade 17 gramov vstupnej kávy : 41 gramov espressa)
Čas extrakcie 25 sekúnd

Napokon sme sa neuspokojili len so samotným espressom. V Košiciach sa teploty šplhali cez 30 stupňov Celzia a nám okrem osvieženia chýbalo aj schladenie. Schválne som si privstal, aby som do obchodu stihol zabehnúť skôr, než von nastalo peklo. V potravinách som ukoristil vanilkovú zmrzlinu a pustil sa do affogata. 

Affogato je spojenie vanilkovej zmrzliny a espressa, čiže niečo na pomedzí letného drinku a letného dezertu. Pre potreby nášho “Summertime Affogata” sme receptúru prípravy espressa jemne upravili. Pomocou jemnejšieho mletia, nižšieho brew ratio (vstupná gramáž kávy : celková gramáž espressa) a dlhšieho času extrakcie sme dosiahli sladšie espresso s plnšími a výraznejšími chuťami. Takto pripravené espresso chutilo ako sladké dozreté marhule a zmrzlina z tmavej čokolády. Tieto chute sa skvelo dopĺňajú s kvalitnou vanilkovou zmrzlinou. Výsledné affogato chutilo jednoducho úžasne. V chuti dominovali sušené marhule spolu s vanilkovo-čokoládovým krémom. 

Summertime Affogato s kávou od Ready After

Odporúčaný recept pre espresso do “Summertime Affogato”:

Pomer 1:2 (v našom prípade 17 gramov vstupnej kávy : 34 gramov výsledného espressa)
Čas extrakcie 30 sekúnd

Recept pre prípravu “Summertime Affogato”:

  1. Do pohára umiestnite dva kopčeky vanilkovej zmrzliny.
  2. Priamo na zmrzlinu pripravte doubleshot espressa zo Summertime Coffee od Ready After.
  3. Vychutnávajte!

Náš tip: na eshope readyafter.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10 a ušetríte 10%.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ladislav Király-kávový bloger (@ladislavkiraly)


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: recepty
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
Oucafé poď ochutnať slovenskú pražiareň

Poď ochutnať slovenskú pražiareň: OUCAFÉ z Trenčína

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    Kostarika La Abejilla od Barista Roasters - obal a zrno

    Vysoká kávová liga: Kostarika La Abejilla od Barista Roasters

    24. apríla 2025
    Coffeein - káva spod štyroch vyhasnutých sopiek

    Kávy spod štyroch vyhasnutých sopiek: Skvelé espressá aj filtre od pražiarne Coffeein

    26. apríla 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL