Kávové trendy sociálnych sietí

Espresso s pomarančom: Oplatí sa skúsiť alebo kašľať na to?

V redakcii Blogu o káve sme si dali pomyselný osobný cieľ, ktorý vlastne nemá žiaden vyšší zmysel. Chceme vyskúšať čo najviac rôzne pripravených káv s pridaním citrusového ovocia. Pôvodne to bola len snaha Gabriely, ktorá sa pustila do skúšania internetových kávových trendov, ale darmo, vtiahlo to aj Filipa. A preto sa spolu rozhodli vyskúšať nový recept, ktorý ste nám poslali vy, čitatelia Blogu o káve: espresso s pomarančom, respektíve espresso pretekajúce cez pomaranč. Tak sa pohodlne usaďte a ponorte sa do čítania ďalšieho pomarančového šialenstva. 

Náš tip: Viac podobných článkov nájdete v rubrike Kávové trendy sociálnych sietí.

Espresso s pomarančom

Tentokrát ste nám do našich správ na instagrame @blogokave zaslali veľmi zaujímavé video, kde hlavnú rolu zohráva (opäť) pomaranč. Nemohli sme to nechať len tak a ešte v ten istý deň sme sa rozhodli overiť, či tento experiment skutočne stojí za to.

Pôvodné video: 

Čo potrebujeme? 

Na to, aby sme tento drink mohli zmajstrovať, potrebujeme len jeden krúžok pomaranča a espresso. Odrezaný krúžok pomaranča sme položili na vrch pohára a nechali sme cez neho pretiecť espresso. Jednoduché! Káva bola v kontakte s pomarančom len veľmi krátku chvíľu, a preto sme dávali tomuto experimentu veľkú šancu. 

espresso s pomarančom - príprava na DeLonghi La Specialista Maestro

Výsledok: Ako chutilo espresso s pomarančom?

Po predošlých nezdaroch pri kombinovaní citrusov a filtrovanej kávy sme konečne narazili na vyváženú kombináciu. Espresso s pomarančom ladilo oveľa viac. Krátky čas kontaktu espressa a pomaranča zapríčinil to, že pomaranč nebol vo výslednom nápoji až taký dominantný. Práve naopak. Dopĺňal čokoládové a ovocné tóny espressa a dodával mu príjemnú ovocnosť. 

espresso a pomaranč

Obaja sme sa zhodli, že pomaranč sladkému espressu ani zďaleka neublížil. Nemusí sa však hodiť ku všetkým zrnám. Ovocné kávy s pomarančom kombinovať neodporúčame. Pri tomto štýle prípravy sa pomaranč v ovocnom espresse stratí. Osvedčil sa nám práve pri kávach, ktorých chute sú skôr sladké, orieškovo-čokoládové.

Bodovanie

Tomuto drinku udeľujeme 8 bodov z 10. A to najmä kvôli tomu, že káve pomaranč nijako neublížil. 

Náš pokus zreprodukovať tento experiment sme zaznamenali aj na videu. V ňom nájdete presný postup, ktorý sme použili pri vytváraní tohto drinku. Neváhajte a vyskúšajte si takto pripraviť espresso. Nezabudnite nám dať vedieť, či si vás tento drink získal alebo ostávate verní klasike.

Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Back to top button
Close
Close