Kávové trendy sociálnych sietí

Experiment: Ako dopadla príprava kávy cez ananásový dripper?

Vyzerá to tak, že naše experimentovanie s kávou a skúšanie trendov zo sociálnych sietí vás bavia. Avšak to, čo nám posielate do správ, nás teší už menej. Musíme totiž skúšať veľmi čudné veci. Keď vám prišlo spojenie kávy s pomarančom (v rôznych podobách) čudné, radšej si sadnite. Teraz sme totiž dostali tip na dripper vyrobený z ananásu: ananásový dripper. Vitajte pri pri ďalšom diele rubriky Kávové trendy sociálnych sietí

Video, ktorým sme sa inšpirovali: 

Vo svojej podstate nejde o nič komplikované. Jediné, čo potrebujete mať doma na vyskúšanie tohto receptu, je ananás, vykrajovač ananásu a kávu vhodnú na filter. My sme si všetky potrebné predmety zadovážili a hneď sme sa pustili do prípravy experimentu. Ako sme spomínali, potrebujeme kávu vhodnú na filter, keďže si z ananásu vytvoríme vlastný ekologický, biodegradovateľný a jedlý dripper.

Aby sme vedeli, ako samotná káva chutí, pripravili sme si ju cez neekologický a nebiodegradovateľný dripper zvaný Hario V60.

Coffeein Honduras Jerusalén Geisha washed

Honduras Jerusalén Geisha od Coffeeinu

Pri experimente s ananásovým dripperom sme sa rozhodli vybrať si kávu od Coffeeinu. Nie tak dávno mali v ponuke ananásový Pineapple Express, ale tentoraz sme sa ubrali inou cestou. 

Zvolili sme ľahšiu kávu s čajovým telom a jemnou aciditou. Inými slovami – premytý Honduras Jerusalén odrody Geisha. Káva pochádza z farmy Finca Jerusalén z produkcie farmára menom José F. Cuellár Fajardo. V chuti kávy nájdete korenisté tóny, lieskovce, sladké slivky a aciditu lesných plodov. 

Vianoce v septembri?

Korenisté tóny, vysoká sladkosť a bobuľové ovocie vytvárajú spolu komplexnú a vyváženú kávu. Pri jej pití sme sa presunuli v čase o pár mesiacov dopredu. Sedíme pod vianočným stromčekom, v telke ide Popoluška a my si v kruhu rodiny pochlípkavame honduraskú kávu. 

Coffeein Honduras Jerusalén Geisha washed - príprava cez Hario V60

Keď sme znovu precitli v realite, stál pred nami ešte stále nenakrájaný ananás. A v tomto momente nám všetko začalo dávať zmysel: veď korenisté tóny, sladké ovocie a ananás vytvárajú spolu pomyselné exotické Vianoce. Teda mali by.

Ananásový dripper

Rýchlo sme sa vrhli na vykrajovanie ananásu. S potrebným príslušenstvom nám to išlo od ruky. Z ananásu sme si vykrojili tvar podobný dripperu a vložili do neho filtračný papier Kalita. 

ananásový dripper - zalievanie kávy

Po premytí papiera sme do ananásového drippera nasypali jemnejšie namletý Honduras Jerusalén a mohla začať extrakcia. Nálevy sme si rozdelili na tri – blooming 40g, väčší krúživý nálev 140 ml a menší nálev do stredu 100 ml. Pri rovnakom mletí, nalievaní a teplote vody nám káva v ananásovom dripperi tiekla o niečo pomalšie (2:45 min). 

Vo videu, ktorým sme sa inšpirovali, pripravili filter v ľadovej verzii. My sme sa rozhodli nepridávať ľad a pripraviť si filter v klasickej, teda teplej verzii. Keď si ju budete pripravovať vy, je len na vás, ktorú alternatívu si zvolíte. 

príprava filtrovanej kávy cez ananásový dripper

Ako chutila káva pripravená cez ananásový dripper?

Napokon máme dobrú i zlú správu. Dobrá správa je tá, že dripper z ovocia funguje a jeho vnútro sme dokonca mohli zjesť. V podstate je to veľmi ekologický, udržateľný a prenosný filter.

Teraz však príde tá zlá správa. Chuť kávy bola prebitá aciditou ananásu. Spojenie ananásu a Hondurasu od Coffeeinu vytvorilo akúsi prapodivnú pachuť a horkosť, ktorá nám zaplavila celé ústa. Zbaviť sa jej bolo naozaj ťažké. Nápoju dávame 3 body z 10. A to tiež len preto, že ananás bol výborný a príprava bola zábavná. Sedem bodov strhávame za nehodiaciu sa kombináciu chutí. Skrátka, Honduras Jerusalén od Coffeeinu chutil omnoho lepšie bez prítomnosti ananásu. 

Tento experiment sme zaznamenali aj na videu. Pozrite si ho, nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte ho. Odvážnym šťastie praje. 


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky
Zobraz viac

Podobné články

Jeden komentár

Pridaj komentár

Back to top button
Close
Close