nedeľa, 18 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Kaviarne

Kaviareň Kávoholik v Bratislave: Kvalita a luxus pod jednou strechou

Gabriela Drenková Od Gabriela Drenková
23. mája 2024
kaviareň Kávoholik - interiér
Share on FacebookShare on Twitter

Bratislava je plná kaviarní s výberovou kávou, ale vybrať si tú najlepšiu nie je jednoduché. Máme pre vás tip: na Dúbravskej ceste, tak trochu zašitá za biznis centrami, sa nachádza budova pražiarne, kaviarne, showroomu a tréningového centra Kávoholik. Áno, toto všetko nájdete pod jednou strechou. Taká je kaviareň Kávoholik.

Novučičká budova je srdcom tejto značky a kaviareň, ktorú nájdete na druhom poschodí, zasa jej reprezentantom. Kávoholik je známy výbornými espresso zmesami, ale aj uletenými výberovkami, ktoré sa vryli do pamäte mnohým milovníkom skvelej kávy.

Všade samý wow effect

Na návštevu pražiarne a kaviarne Kávoholik, ako aj na ochutnávku ich káv, len tak nezabudneme. Zažili sme totiž poriadny “wow effect”. Ohromení sme ostali už pri vstupe, kde nás privítala časť venovaná predaju balíčkov a kávového príslušenstva. Súčasne je to aj výdajňa eshopových objednávok pre všetkých, ktorí si zvolili možnosť osobného odberu.

Kaviarenská časť Kávoholika sa tiahne naprieč celým priestorom. Bar nájdete na ľavej strane od vstupu a doslova zovšadiaľ na vás kričí kvalita. Dominantou baru je prvotriedny espresso kávovar značky Rancilio.

kaviareň Kávoholik - interiér prevádzky

Top mlynčeky i PUQpressy

A čo by to bola za kaviareň bez kvalitných mlynčekov? U Kávoholika ich nájdete hneď päť. Mlynčekovému kráľovstvu dominujú tri Mahlkönig mlynčeky na espresso a jeden Anfim mlynček taktiež na espresso. Päticu dopĺňa mlynček Mahlkönig, ktorý je vyhradený na mletie kávy na filter a cold brew. 

Zaujímavosťou sú aj dva PUQpressy, a teda automatické tampery zjednodušujúce prípravu espressa. Priestor kaviarne a showroomu je navyše veľmi vkusne zariadený a vzdušný. Časť kaviarne slúži aj ako malá umelecká galéria vystavujúca rôzne diela. Jednoducho absolútne wow!

Špičková filtrácia vody

Zaujímavým a nezvyčajným doplnkom kaviarne je presklenná časť baru, ktorá umožňuje nahliadnuť do tajov vynikajúceho espressa či filtrovanej kávy. Za sklenenou priečkou vidieť systém filtrácie vody pomocou reverznej osmózy značky BWT. Tento efektný doplnok nielen zaujme, ale taktiež výrazne ovplyvňuje chuť kávy, ktorú dostanete.

Z uvedeného je, veríme, zrejmé, že priestory kaviarne i jej zariadenie sú na vysokej úrovni. Ale ako to v kaviarni funguje? Vyspovedali sme baristu Martina Štefanku.

kaviareň Kávoholik - Martin Štefanka

Pražiareň Kávoholik je už niekoľko rokov súčasťou scény výberovej kávy na Slovensku, ale aj v zahraničí. Ako dlho však funguje samotná kaviareň? 

„Pražiareň Kávoholik vznikla v roku 2020, čiže sme na trhu už viac ako štyri roky. Kaviareň sme v tejto novej budove oficiálne otvorili minulý rok (2023) v júli. Stále sme teda nováčikmi, ale zo sveta výberovej kávy sa snažíme prinášať len to najkvalitnejšie.“

Čo všetko si u vás môžu zákazníci vychutnať?

„V prvom rade kávu (smiech). Ponúkame štyri rôzne druhy espress. Dva mlynčeky sú vyhradené pre sladšie, čokoládovejšie kávy, kde striedame predovšetkým konzervatívnejšie pražené kávy a kávy s prímesou robusty. Ďalšie dva mlynčeky sú zas “výberové”. To znamená, že na týchto mlynčekoch môžete očakávať svetlo pražené výberové arabiky. V tejto chvíli si môžete vybrať zo zmesí Štúr alebo Espresso 70/30. V prípade ovocnejších káv máte na výber Kostariku Perla Negra či našu veľmi obľúbenú Etiópiu Hamasho.“

Ponúkate aj filtrovanú kávu, prípadne batch brew?

„Batch brew nepodávame. Každú filtrovanú kávu pripravujeme ručne na požiadanie. To znamená, že filtrovaná káva je u nás stále čerstvá a pripravená pre každého zákazníka zvlášť. Na filter máme káv naozaj veľa, každý si nájde to svoje.“

kaviareň Kávoholik - filtrovaná káva

Aké kávové nápoje si vaši zákazníci pýtajú najčastejšie?

„Najpopulárnejšie je určite cappuccino. Ľuďom sa však snažíme ukazovať aj tú “svetlejšiu” stránku kávy (smiech). Naši zákazníci postupne skúšajú aj filtrovanú kávu. Často sa stáva, že jeden člen partie pije filter a prehovorí aj ostatných. V letných mesiacoch sú obľúbené hlavne ľadové nápoje ako cold brew, cold brew tonic či nitro.“

Nitro je pre mnohých novinkou. Vieš ho našim čitateľom lepšie priblížiť?

„Ide o kávu sýtenú dusíkom, čím sa v káve vytvára akýsi lavínový efekt a krémový mouthfeel. Naše nitro a cold brew pripravujeme prostredníctvom stroja zvaného Baby HardTank, ktorý môžu zákazníci vidieť položený na našom bare.“

Náš tip: Zaujímavosťou je aj to, že Kávoholik vo svojej kaviarni podáva v podobe nitra nielen kávu, ale taktiež cascaru, čo je nápoj podobný čaju pripravený zo šupiek kávovníkových čerešní.

Vo vašom nápojovom lístku sme si všimli aj takzvané “frozen menu”. Čo to presne je?

„Frozen menu je v podstate názov pre kávové špeciály, ktoré sme vákuovo zabalili a uložili do mrazničky. Sú to tie najväčšie kávové šupy z minulosti, ktoré už v našej ponuke nenájdete. V mrazničke ostane zrnková káva čerstvá a vychutnať si ju môžete aj o niekoľko mesiacov. Kávu z frozen menu pripravujeme na požiadanie. Pripraviť vám z neho vieme buď filter alebo doubleshot espressa.“

Kávoholik - Frozen Menu

Aké pecky skrývate vo vašej mrazničke?

„Jednou z nich je napríklad odroda sidra vypestovaná na farme Buenos Aires v Kolumbii, ktorá nám všetkým neuveriteľne chutila. Druhým “highlightom” je výrazne banánová Kolumbia Oscar Hernandez. Vo frozen menu máme aj rôzne geishe, napríklad 93-bodovú Panamu Kamberu.“

Ponúkate v kaviarni aj nekávové nápoje, prípadne občerstvenie?

„Áno, samozrejme. Čo sa týka nápojov, ponúkame rôzne druhy fľaškových remeselných limonád či našu domácu limonádu s ovocím. Naši zákazníci obľubujú aj cascaru, keďže ich zaujíma chuť kávovníkových čerešní. Okrem nápojov ponúkame aj rôzne druhy zákuskov či croissanty, ktoré sú stále čerstvé.“

Čím sa vaša značka líši od tých ostatných?

„Na slovenský a aj zahraničný trh prinášame tie najkvalitnejšie kávové zrná. Nebojíme sa drahých a exkluzívnych káv. Okrem toho u nás nájdete aj príslušenstvo, či už na filter alebo espresso. Ponúkame možnosť zúčastniť sa kávových kurzov, v ktorých vám predáme naše dlhoročné skúsenosti. Novinkou je aj ochutnávka filtrovaných káv, ktorú pravidelne organizujeme. Trvá celý deň a záujemcovia majú možnosť ochutnať naozaj širokú škálu káv úplne zadarmo. Ak túto akciu nechcete zmeškať, sledujte naše sociálne siete.“

Kávoholik

Špeciálne odporúčanie kaviarne

Vzápätí sme oslovili aj obchodného riaditeľa Jána Hoľka, ktorý je na priestory kaviarne Kávoholik veľmi hrdý. Čo z ponuky by si čitatelia Blogu o káve a milovníci kávy nemali nechať ujsť?

„Jedným z najväčších lákadiel je jednoznačne frozen menu,“ odvetil Ján Hoľko. „Ide o veľmi kvalitné kávy, ktoré už nikde nedostanete. Určite by ste mali vyskúšať aj naše nitro cold brew z melónovej Kolumbie od Edwina Noreñu. Je to šialene dokonalý drink, na ktorý nebudete vedieť zabudnúť.“

„Taktiež odporúčam Geshu Intense z Kolumbie od farmára Edwina Noreñu, ktorá sa aktuálne nachádza na medailových priečkach recenzií Blogu o káve. Ide o extrémne nezvyčajnú, florálnu a citrusovú kávu. Je to 89 bodová káva! Po jej minutí určite odložíme isté množstvo do mrazničky a zaradíme ju do frozen menu,“ dodal Ján Hoľko.

Skvelo pripravené nápoje

Počas návštevy sme ochutnali dvojité espresso z Etiópie Hamasho a filter z Panamy Drima Zede. Oba nápoje boli pripravené skvelo. V šálke kávy sa stretli schopnosti farmára, pražiara, baristu a skvelej výbavy. Kaviareň vám navyše ponúkne príjemné prostredie, pohodlné sedenie a pocit luxusu.

Keď máte možnosť prísť na Dúbravskú cestu v Bratislave, určite neváhajte. Keď ste z iného kúta Slovenska, odporúčame vám využiť eshop kavoholik.sk, na ktorom platí zľavový kód BLOGOKAVE10.

Kávoholik - kávy na predaj


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: kaviarneKávoholik
Gabriela Drenková

Gabriela Drenková

Ahojte, moje meno je Gabriela. Pred niekoľkými rokmi som prvýkrát ochutnala filtrovanú kávu a odvtedy som sa jej nevzdala. Raz za čas ma môžete nájsť za barom v Košiciach, avšak primárne sa venujem Blogu. Prečítať si odo mňa môžete články týkajúce sa alternatívnej prípravy kávy, kávových trendov a iných výstrelkov. Okrem kávy občas filozofujem na FF UPJŠ, čítam knihy a venujem sa psovi.

Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
káva do kancelárie zo slovenskej pražiarne - Kávujeme

Káva do kancelárie zo slovenskej pražiarne: Jej ľudová cena vás odpáli

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Guatemala Finca la Pastoria - vytekanie espressa

    Be:Café prináša novinky pre milovníkov espressa: Odvážna Kostarika a elegantná Guatemala

    15. mája 2025
    Štrbské Presso Barista - DeLonghi Magnifica Plus - príprava espressa

    Recenzia Štrbské Presso Barista: Rekord v počte defektov a chuťová vražda

    15. mája 2025
    farmár s kávovníkovými čerešňami

    Prečo má robusta viac kofeínu ako arabika?

    14. mája 2025
    Burundi Turaco od Alter-Nativ

    Štyri tipy na kávy od Alter-Nativ

    13. mája 2025
    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    14. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Guatemala Finca la Pastoria - vytekanie espressa

    Be:Café prináša novinky pre milovníkov espressa: Odvážna Kostarika a elegantná Guatemala

    15. mája 2025
    Štrbské Presso Barista - DeLonghi Magnifica Plus - príprava espressa

    Recenzia Štrbské Presso Barista: Rekord v počte defektov a chuťová vražda

    15. mája 2025
    farmár s kávovníkovými čerešňami

    Prečo má robusta viac kofeínu ako arabika?

    14. mája 2025
    Burundi Turaco od Alter-Nativ

    Štyri tipy na kávy od Alter-Nativ

    13. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL