Spravovať Súhlas

Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Spravovať
Zásady ochrany osobných údajov {title} {title}
sobota, 7 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Kávovary

Hario Mizudashi a káva od slovenského farmára: Cold brew sezóna môže začať

Gabriela Drenková Od Gabriela Drenková
6. júna 2024
Hario Mizudashi a Vietnam Lang Biang Extended Natural od Coffeein
Share on FacebookShare on Twitter

Ani vy si neviete predstaviť leto bez ľadových kávových nápojov? V takom prípade určite poznáte cold brew – jednoduchý nápoj, ktorého prípravu zvládne každý. Postačí vám “cold brew maker” Hario Mizudashi, vynikajúca káva a studená, ideálne filtrovaná, voda. 

Čo je to cold brew?

Cold brew je typ ľadového kávového nápoja extrahovaného studenou vodou. Jeho špecifikom je aj čas extrakcie, pretože zvyčajne sa “lúhuje” 8 až 12 hodín.

Cold brew si môžete pripraviť rozličnými spôsobmi. Nám sa veľmi osvedčilo používanie “cold brew makera” Hario Mizudashi. Poďte sa pozrieť na to, aké jednoduché je pripraviť cold brew pomocou tohto šikovného príslušenstva. 

Hario Mizudashi a Coffeein Vietnam Lang Biang Extended Natural

Hario Mizudashi

Domáca príprava cold brew nikdy nebola jednoduchšia. Hario Mizudashi je veľmi skladný a ľahko pochopiteľný cold brew maker. Skladá sa zo sklenej nádoby, umelohmotného sitka a viečka. 

Medzi jeho najväčšie plusy patrí extrémne jemné sitko, ktoré neprepúšťa takmer žiadne čiastočky kávy. Cold brew tak bude čisté, bez nepríjemných mikročastíc. Obrovským plusom je aj jeho skladnosť a ľahké čistenie.

Vyzdvihnúť treba aj veľmi prijateľnú cenu – kliknite sem a pozrite si koľko stojí. S kódom BLOGOKAVE10 to bude ešte menej.

Hario Mizudashi

Vietnam Lang Biang z pražiarne Coffeein

Na prípravu cold brew budete okrem Hario Mizudashi potrebovať aj kvalitnú zrnkovú kávu. Odporúčame siahnuť po svetlejšom pražení na filter, avšak keď obľubujete sladšie a jemne horkasté tóny, nebojte sa vyskúšať aj praženie na espresso alebo stredné praženie. 

Všetko potrebné pre čo najlepšie cold brew nájdete na e-shope pražiarne Coffeein. Okrem Hario Mizudashi tu nájdete aj širokú škálu rôznych káv, kde si na svoje príde jednoducho každý.

Náš tip: pri nákupe na eshope coffeein.sk využite zľavový kód BLOGOKAVE10.

Coffeein Vietnam Lang Biang Extended Natural
Vietnam Lang Biang Extended Natural z pražiarne Coffeein.

Ak obľubujete ovocnejšie kávy, určite siahnite po novinke Vietnam Lang Biang Extended Natural. Svetlejšie praženie vám ponúkne ovocné tóny s vyváženou aciditou a sladkosťou. Experimentálny prístup k naturálnemu spracovaniu vytvoril zaujímavé chute tropického ovocia. Stredne pražený Vietnam Lang Biang Extended zaujme najmä sladkosťou sušeného ovocia a mliečnou čokoládou v dochuti. 

Postup prípravy cold brew

My sme sa rozhodli Hario Mizudashi odskúšať na svetlejšom pražení Vietnamu Lang Biang Extended Natural. Takto pražený Vietnam vyniká svojou aciditou tropického ovocia a florálnou dochuťou.  

Hario Mizudashi - sypanie kávy do filtra

Vstupná dávka: 90 g Vietnam Lang Biang Extended Natural
Množstvo použitej vody: 1000 ml (pomer 1:11)
Čas extrakcie: 12 hodín 

Hario Mizudashi - zalievanie vodou
  1. Vietnam Lang Biang Extended Natural nameľte poriadne nahrubo (Comandante – 33 klikov). Namletú kávu presypte do sitka Hario Mizudashi. 
  2. sklenenú nádobu naplňte vodou s izbovou teplotou. Použite čo najkvalitnejšiu vodu, preto ju odporúčame prefiltrovať. Platí, že čím kvalitnejšia voda, tým chutnejšia káva. S týmto by vám mohlo pomôcť filtrovanie.eu.
  3. pomaly ponorte sitko do sklenej nádoby s vodou.
  4. nezabudnite nasadiť viečko. To uchráni kávu pred nežiaducimi čiastočkami prachu z okolia. 
  5. kávu nechajte “lúhovať” po dobu 12 hodín pri izbovej teplote. 
  6. po 12 hodinách vyberte sitko s namletou kávou. V sklenenej nádobe vám ostane krásne číre cold brew. Do pohára odporúčame pridať niekoľko kociek ľadu a plátok grepu alebo pomaranča. Garnish drink nielen skrášli, ale dodá mu príjemnú ovocnú arómu. 
Hario Mizudashi - nalievanie kávy

Hario Mizudashi a pár slov na záver

Pripraviť cold brew pomocou Hario Mizudashi je brnkačka, ktorú zvládne každý. Výsledná chuť nápoja je čistá a nezakalená, čo je pri cold brew veľmi dôležité. Vďaka jemnému sitku si môžete vychutnávať cold brew bez mikročiastočiek kávy, ktoré by vás rušili. 

Vietnam Lang Biang Extended Natural je za studena jemne ovocný a výrazne florálny. Telo kávy je čajové, ľahšie. Na e-shope Coffeein nájdete nielen Vietnam Lang Biang Extended Natural a iné kávové mňamky, ale taktiež aj Hario Mizudashi, ktoré sme využili pri tomto teste. Odporúčame ho každému, kto si nevie predstaviť horúce letné dni bez osviežujúcej ľadovej kávy. 

Na záver pripomíname, že pri nákupe na eshope coffeein.sk využite zľavový kód BLOGOKAVE10.

cold brew z Hario Mizudashi
0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Coffeeincold brew
Gabriela Drenková

Gabriela Drenková

Ahojte, moje meno je Gabriela. Pred niekoľkými rokmi som prvýkrát ochutnala filtrovanú kávu a odvtedy som sa jej nevzdala. Raz za čas ma môžete nájsť za barom v Košiciach, avšak primárne sa venujem Blogu. Prečítať si odo mňa môžete články týkajúce sa alternatívnej prípravy kávy, kávových trendov a iných výstrelkov. Okrem kávy občas filozofujem na FF UPJŠ, čítam knihy a venujem sa psovi.

Ďalší článok
Aeropress

Aeropress: História, vývoj a najlepší recept na prípravu

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    7. júna 2025
    Rye Island Roastery - Colombia Teodolfo Lopez a Guatemala Blue Ayarza

    Dva dôvody, prečo sa zamilovať do kávy od Rye Island Roastery: Kolumbia Teodolfo Lopez a Guatemala Blue Ayarza

    6. júna 2025
    Rwanda Gicumbi Bukure od READY AFTER - espresso

    Rwanda Gicumbi Peaberry od READY AFTER: Ovocné africké espresso plné prekvapení

    2. júna 2025
    ManGoGo od Aurelica Coffee

    ManGoGo od Aurelica Coffee: Káva, ktorá zmení Liptov na tropický raj

    30. mája 2025
    Future Coffee Dubai - espresso

    Káva od exota Kewina Futura: Rozporuplné dojmy, ale aj zaujímavé chute

    30. mája 2025
    Nicaragua Finca la Huella Limoncillo od BeCafé - turbo shot

    Turbo shot espresso: Čo to je, ako ho pripraviť a ako chutí na výberovke od Be:Café

    29. mája 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    7. júna 2025
    Rye Island Roastery - Colombia Teodolfo Lopez a Guatemala Blue Ayarza

    Dva dôvody, prečo sa zamilovať do kávy od Rye Island Roastery: Kolumbia Teodolfo Lopez a Guatemala Blue Ayarza

    6. júna 2025
    Rwanda Gicumbi Bukure od READY AFTER - espresso

    Rwanda Gicumbi Peaberry od READY AFTER: Ovocné africké espresso plné prekvapení

    2. júna 2025
    ManGoGo od Aurelica Coffee

    ManGoGo od Aurelica Coffee: Káva, ktorá zmení Liptov na tropický raj

    30. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    TOPlist
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL