Najlepšie kaviarne na Slovensku

Kaviareň Cafe Lab v Leviciach: Superlatívy a nadšenie zo skvelého konceptu

Nebolo to dávno, čo sa v Leviciach otváral nový podnik s názvom Cafe Lab. Mali sme to šťastie, že sme sa práve presúvali naprieč Slovenskom a využili sme to na návštevu nového priestoru. A to hneď v prvý deň otvorenia.

Hneď na začiatku poviem, že tento článok bude plný superlatívov a nadšenia. Takto to vyzerá, keď sa nadšenci kávy (inšpirovaní aj Blogom o káve – čítaj tu) rozhodnú otvoriť si kaviareň s citom pre detail. Cafe Lab je okrem iného aj ďalší dôkaz toho, že samotné nadšenie a zápal pre kávu je často omnoho dôležitejšie ako roky praxe. Podstatné je rozhodnutie, že idete robiť kávu profesionálne a s láskou. 

Cafe Lab - exteriér

Sídlisková kaviareň trochu inak

Kaviarne skryté v zákutiach sídlisk majú špeciálnu auru. Cítiť z nich komunitnú atmosféru a ich denný rytmus je prispôsobený lokálnemu koloritu miestnych obyvateľov. Často sú umiestnené strategicky v hlavných tepnách sídlisk a len zriedkavo prihliadajú na kvalitu produktov. 

To však nie je prípad Cafe Labu. Hneď na prvý pohľad je jasné, že prichádzate do moderného priestoru, v ktorom nie je nič ponechané náhode. Z baru sa na vás usmieva utešená La Marzocco Linea PB 2 a za ňou je ukrytý PUQpress. Celý bar je rozložený s citom, pôsobí čisto a profesionálne.

Neprehliadnuteľnou črtou interiéru sú všadeprítomné balíky káv od Goriffee a pražiarne 7edmitchka. Nadčasový interiér je vzdušný a priestranný, no napriek tomu máte z každého rohu výhľad na bar, za ktorým sa dejú riadne kávové čary. 

Cafe Lab - poličky s kávou

Minimalizmus, dizajn a skvelá káva

Kamaráti Patrik a Miro sa rozhodli svoj voľný čas venovať káve. Realitný maklér a hasič z povolania so spoločnou láskou ku káve vytvorili nádherný priestor s názvom Cafe Lab. Výber tých najlepších zŕn z top pražiarní na Slovensku nenechá chladného ani toho najskúsenejšieho kávopiča. A ako je už našim dobrým zvykom, neostali sme len pri jednej káve. 

káva v Cafe Labe

Osobne ma najviac potešil bonbónik v podobe cortada. Jeho základom bola šialená Brazília od Goriffee s výraznou chuťou banánov. Vycibrený latte art v hand made keramickej šálke z ateliéru Ker.am vyčarili široký úsmev na mojej tvári. 

Cafe Lab - latte art

A keďže celkový pôžitok z kaviarne netvorí len káva, ochladili sme sa limonádou z citrónu a tymiánu. Aj takto obyčajná vec dokáže byť v Cafe Labe radosťou v pohári. 

Cafe Lab - limonáda z citrónu a tymiánu

Cafe Lab – názov hovorí za všetko 

Ak sa pýtate, ako vznikol názov tejto kaviarne, odpoveď je veľmi jednoduchá. V Cafe Labe dostanete zážitok z pitia kávy ako nikde inde. Aj keď samotná káva je pripravená na špičkovej úrovni, pre Patrika a Mira to nestačilo.

“Pre našich zákazníkov máme pripravené niečo špeciálne. Môžu si vychutnať filtrovanú kávu schladenú v skúmavkách bez toho, aby bola v kontakte s ľadom. Studený filter preliaty z odmernej laboratórnej banky do skúmavky sa bude chladiť podľa preferencie zákazníka. Naši hostia tak budú môcť sledovať meniaci sa chuťový profil kávy počas zmeny jeho teploty,” povedal Patrik.

Tento unikátny koncept bude v budúcnosti veľkým lákadlom pre každého fanúšika kávových experimentov. Kreatívne cesty, ako ľuďom ukázať pestrosť kávy, sú v tomto priestore definované okrem iného aj spomínaným širokým výberom rôznych káv od slovenských pražiarov. 

Cafe Lab - zakladatelia Miro a Patrik za barom
Zakladatelia Cafe Labu Miro a Patrik.

Prvý krok na kávové výslnie

Prvý deň Cafe Labu sa vydaril na jednotku. Celý staff kaviarne neustále kmital a vítal nových zákazníkov. Od prvého okamihu bolo zrejmé, že táto kaviareň má rezkým krokom našliapnuté za cieľom stať sa kultovým podnikom, o ktorom toho budeme počuť ešte veľmi veľa. Nadšenie personálu a ľudí, ktorí popíjali svoju evidentne prvú šálku výberovej kávy v živote, bolo cítiť zo všetkých strán. 

Odporúčanie na záver? Vyrazte za skvelou kávou do Levíc! Akokoľvek šialene môže táto veta znieť, kávová scéna v tomto meste naberá brutálny pokrok. Aj vďaka unikátnemu Cafe Labu ukrytému v útrobách sídliska sú dnes Levice skvelá kávová destinácia. 

Cafe Lab sledujte na instagramovom konte @cafe_lab.sk. Kaviareň nájdete v Rezidencii Kyjevská na Kyjevskej 6882/2 v Leviciach.

Cafe Lab - vlastná káva od Goriffee
Cafe Lab má aj vlastnú kávu, ktorú pre kaviareň na mieru praží Goriffee.


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Back to top button
Close
Close