Najlepšie kaviarne na Slovensku

Casa del Caffé: Bratislavský showroom, v ktorom si zariadite kaviareň či domáci espresso bar

Rodinná firma, ktorá pracuje s kávou a technológiami a dedí sa z generácie na generáciu, ponúka v Bratislave showroom, v ktorom vám takmer na počkanie zariadia kaviareň, či domáci espresso bar. S takmer 25-ročnou tradíciou a skúsenosťami ponúkajú kávu výhradne na espresso.

Navštívili sme showroom Casa del Caffé v Bratislave, ktorý okrem kávy s rovnomenným názvom ponúka množstvo kávovej technológie, s ktorou takpovediac môžete vykráčať priamo z ich dverí. Ich priestory sú malé a nenápadné, citlivo lemované espresso strojmi, mlynčekmi a najrôznejšim baristickým príslušenstvom. 

Priestormi a identitou nás previedli Marcel a Mário Šturcovci spolu s Karin, ktorá je zástupkyňou najmladšieho pokolenia vo firme. A samozrejme, pohostili nás espressom z vlastnej produkcie.

espresso v showroome Casa del Caffé

Espresso roasty 

“Naši zákazníci nás už poznajú ako pražiareň, ktorá sa venuje výhradne espresso roastom. Zároveň sa vyhýbame svetlejšiemu praženiu, keďže v káve radšej hľadáme zemitejšie tóny. Espresso je podľa nás nápoj, ktorý nemá byť kyslý,” povedal nám Marcel.

Ponuka kávy Casa del Caffé je naozaj široká a nejedná sa iba o rôzne originy. Na ich poličke sme našli aj Kopi Luwak, ktorá, ako priznali, je viac darčekovým artiklom ako bežnou spotrebiteľskou kávou. V ponuke sa dokonca vyskytla aj káva jacu bird, ktorá je zbieraná podobným spôsobom ako kopi luwak.

Okrem iného ponúkajú aj kávu s prísnym ekologickým certifikátom Demeter. Okrem ich showroomu môžete nájsť kávu ich značky aj v rôznych bio potravinách, či sieti Yeme

Casa del Caffé - ponuka káv

“V našej ponuke je aj plne personalizovaný prístup k zákazníkovi. Našim klientom ponúkame všetko v rámci kávy, čo potrebujú pre svoju kaviarenskú prevádzku od samotných zŕn cez baristické pomôcky až po espresso stroje.”

Personalizácia okrem iného znamená aj vytvorenie vašej vlastnej kávy s názvom firmy na obale. V podstate sa jedná o white labeling. Kávu, ktorú si od pražiarne vyberiete, dostanete do vášho vlastného dizajnu.

Sme showroom, nie kaviareň

Ako som spomenul, Casa del Caffé ponúka množstvo sortimentu. Spomedzi espresso strojov máte na výber výrobcov ako ECM, Rocket Espresso Milano, či La Pavoni

Spomedzi mlynčekov máte okrem spomenutých Rocket a ECM na výber aj značku Eureka.

showroom Casa del Caffé - kávovary a mlynčeky

Od každého výrobcu je dostupné veľké množstvo rôznych doplnkov a celý sortiment dopĺňajú brandy ako Wiedemann MANUFACTURE a Joe Frex

Zástupcom porcelánových šálok je taliansky výrobca Ancap

Toto všetko a ešte omnoho viac nájdete medzi štyrmi stenami na Dunajskej ulici v Bratislave. Samotný showroom je drobná miestnosť, systematicky rozdelená do troch sekcií, kde v jednej nájdete kávovary a mlynčeky, vedľa nich balíky kávy a v samostatnej polici všetok ostatný kávový sortiment. Neprehliadnuteľným prvkom je aj drobný bar, za ktorým sa skrýva kávovar a dva mlynčeky s rôznymi kávami. 

Aj keď sa počas našej návštevy v priestore ukázalo zopár ľudí, ktorí si prišli pre svoju šálku espressa, hneď na prvý pohľad je jasné, že tento priestor nie je kaviareň. Dva či tri drevené stoly (skôr na státie) pôsobia autenticky k talianskemu spôsobu pitia espressa a zároveň neprekážali pri prehliadke obrovského množstva sortimentu. 

showroom Casa del Caffé - ponuka

Všetko o kávovaroch

Mário a Marcel sú vo svojom odbore doma. Okrem predaja kávovarov sa venujú aj ich kompletnému servisu. O váš nový kávovar z Casa del Caffé teda bude dobre postarané aj v prípade, keď sa mu nedajbože niečo stane. 

Chalanom nechýbajú ani teoretické znalosti, ktoré dokážu každého utvrdiť v ich odbornosti. Marcelovou doménou je rozhodne história espresso strojov, o ktorých nám toho veľa rozprával. 

Priznám sa, že počas našej návštevy som si v duchu skladal vlastný set up, ktorý by som rád privítal vo vlastnej domácnosti. Vôbec nie je vylúčené, že raz to bude práve tento podnik, z ktorého si domov odnesiem prvý pákový stroj.

Showroom Casa del Caffé, v ktorom môžete ochutnať na Slovensku praženú kávu, nájdete na Dunajskej 5417/27 v Bratislave. Casa del Caffé môžete sledovať na instagramovom konte @casadelcaffe_ba, prípadne na Facebooku Casa del Caffé.

espresso v priestoroch Casa del Caffé


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Back to top button
Close
Close