sobota, 24 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Kaviarne

NOZU: Prešovské high-end bistro s neskutočne dobrou kávou

Jakub Sobota Od Jakub Sobota
1. októbra 2024
NOZU bistro v Prešove
Share on FacebookShare on Twitter

Prešovské gastro evidentne naberá na obrátkach. Dôkazom nie sú len novo vznikajúce reštaurácie, ale aj množstvo kaviarní. A potom tu máme aj hybridné podniky, kde dostanete dobré jedlo a kvalitnú kávu. Jeden taký sme v Prešove navštívili, volá sa Nozu.

NOZU je jedno z miest o ktorom som mnoho počul, no dlho som sa tam nevedel dostať. Ich dokonalé spracovanie ázijskej kuchyne prepojenej s výberovou kávou s drinkmi nemá v širokom okolí obdobu. Ak by ste takýto podnik očakávali v absolútnom centre mesta, trochu vás sklamem. 

NOZU sa nachádza v rohovej časti obchodného centra Novum, čo mu otvára úplne nové rozmery. Nenechajte sa však odradiť. Hneď po prekročení ich dverí zabudnete, že sa nachádzate vo veľkom obchodnom dome.

NOZU bistro - interiér

Top kávy od Goriffee

To, že v tomto bistre nenechávajú nič na náhodu, som pochopil hneď po príchode. V podstate okamžite mi na stole pristála dokonalá šálka ľadovej matche. Nasledovala ochutnávka toho najlepšieho spomedzi kávy a aj tento zážitok bol výnimočný.

Výhradným dodávateľom kávy pre NOZU je jedna z našich najlepších pražiarní Goriffee. Práve od nich majú v ponuke dve rôzne kávy na filter i na espresso. Je teda z čoho vyberať. 

NOZU bistro - ponuka káv od Goriffee

Konvenčnejšie i zábavnejšie espresso

Začal som espressom. Prvým potešením bol vizuál. Šálky, v ktorých tu kávu dostanete, sú od značky Fellow. Tá je známa skôr baristickými pomôckami, no ich ojedinelý výskyt v kaviarňach z nich robí vzácny artikel. Pri espresse si tradične môžete vybrať medzi konvenčnejšou a tou zábavnejšou alternatívou. 

V prípade NOZU je to Kolumbia alebo blend Milkyway, ktorý je ideálny práve do mliečnych nápojov. Milkyway je zmesou káv z Brazílie a Kolumbie (článok o Milkyway nájdete tu). Ja som však ochutnal single origin Kolubiu, ktorá bola krásne vybalansovaná. 

Úžasné kávy na filter

Druhým nápojom bol filter a práve tu začala skutočná radosť. Káva pripravená z geshe Costa Rica dopestovaná na farme Eduarda Ramireza hrala cukríkovými tónmi presne podľa očakávaní. Dokonalosť v šálke. Potvrdzuje to aj táto recenzia z dielne Blogu o káve. Mimochodom, kilo tejto geshe stojí na eshope Goriffee 97 eur a cena rozhodne zodpovedá kvalite.

NOZU bistro - ochutnávka

Kvalitou nezaostávalo ani nafľaškované cold brew, ktorého obsahom bola Colombia OSCAR 300 – káva fermentovaná 300 hodín v pivných tankoch.

V zime aj káva v džezve 

V NOZU máte skutočne široký výber kávy a na svoje si tu príde každý. Skvelá káva je dokonalým doplnkom ku kvalitnej kuchyni a drinkom. 

V zimnom menu NOZU dokonca nájdete aj autenticky pripravenú kávu v džezve na piesku a taktiež množstvo skvelého jedla. 

Ak by pre vás ázijské jedlo a výberová káva boli málo, v ponuke NOZU nájdete aj veľa pútavých drinkov. Za mňa najzaujímavejšia je ponuka gin tonicov, z ktorých každý má svoj vlastný príbeh.

NOZU bistro - sakura

Káva pod sakurou 

Najkrajším doplnkom v celom podniku je sakura – japonská čerešňa známa svojim ružovým sfarbením kvetov. Tvorí skvelý doplnok k interiéru, ktorý je podľa jeho tvorcov zariadený v “biznis – casual” štýle. To znamená, že si tu môžete vychutnať romantickú večeru s vašim partnerom či partnerkou a zároveň dohodnúť obchodné stretnutie. 

Mohlo by sa zdať, že interiér nepôsobí jednoznačným dojmom, no opak je pravdou. Naprieč bistrom sa tiahne masívny a dominantný bar, ktorého ozdobou je espresso stroj Astoria Storm. Táto výrazná črta baru zmysluplne narúša kompozíciu zvyšku podniku a doslova v ňom svieti. Nakukol som aj za bar, ktorý je komponovaný veľmi rozumne a vytvára skvelé pracovné prostredie pre baristu, pričom spoza baru môže vybehnúť z oboch strán.

kávovar Astoria Storm v NOZU bistro

Vzdušný a otvorený priestor

Samotný priestor je veľmi vzdušný a otvorený a stráca sa v ňom pocit, že sedíte v obchodnom centre. Priznané industriálne stropy sa tu vznášajú vysoko nad hlavami návštevníkov.

Dôležitou súčasťou podniku je aj priestranná terasa. Z nej máte výhľad na ulicu, kde sa vždy niečo deje, no to najpodstatnejšie prichádza tesne pred zotmením. Terasa je orientovaná na západ a ponúka možnosť sledovať nádherný západ slnka nad Prešovom. Tento pohľad si vďaka preskleným stenám NOZU môžete vychutnať aj zvnútra. 

NOZU bistro - atmosféra v interiéri

NOZU ako miesto senzorických zážitkov

Nozu je miesto senzorických zážitkov. Zakázané ovocie, ktoré ak raz ochutnáte, budete sa sem chcieť rozhodne vrátiť. 

Fantastická kuchyňa, množstvo skvelých drinkov a výberová káva of Goriffee spolu tvoria dokonalú súhru podniku, ktorý nie je len nejakou zmesou náhodných gastro odvetví, ale v ktorom je každý detail je dotiahnutý do dokonalosti. 

Každému odvetviu v tomto podniku sa venuje samostatný tím ľudí, respektíve odborníkov vo svojom odbore. Napríklad pri tvorbe jedálneho lístka podnik spolupracoval so známym šéfkuchárom Michalom Konradom. O jeho kvalite a rozmanitosti teda niet pochýb.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nozu | bistro & coffee (@nozu_bistro)

High-end bistro

Keď vkročíte do NOZU, ocitnete sa v príkladnom high-end bistre, aké široko ďaleko nemá konkurenciu. Rozhodne teda odporúčam sa sem vybrať za dobrou kávou, jedlom a atmosférou. Každý si tu príde na svoje.

Bistro NOZU nájdete v prešovskom obchodnom centre Novum na Námestí Legionárov 15267/1. Sledovať ho môžete na instagramovom konte @nozu_bistro alebo na Facebooku @nozubistro, webová stránka je nozu.sk.

0 Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: kaviarne
Jakub Sobota

Jakub Sobota

Ďalší článok
blend Gummbear z pražiarne Sedmitchka

Sedmitchka prvýkrát napražila kávu pre automaty: Gummbear chutí ako jahodová Milka

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lázeňská káva Kostarika Coffee Nace a Etiópia Iron Lion

    Etiópia a Kostarika z pražiarne Lázeňská káva: Dokonalé kávové kúpele od našich susedov

    23. mája 2025
    kniha Cesta kávy - obal

    O knihu Cesta kávy je veľký záujem, akciová predpredajová cena platí len do konca mája

    23. mája 2025
    obaly na kávu - Kofipack

    Odborník z Kofipacku: Malé pražiarne potrebujú iné obaly ako veľké

    24. mája 2025
    DeLonghi La Specialista Maestro - čerstvá a stará káva

    Aký je rozdiel medzi čerstvou a odstátou kávou? Otestovali sme to na De’Longhi Maestro

    22. mája 2025
    Mexiko Turquesa od READY AFTER - príprava espressa na La Marzocco

    Káva za polovicu: K.O. od READY AFTER, kilovka Mexika za neuveriteľnú cenu

    23. mája 2025
    Bercoff Espresso Elegante Dark Roast - príprava espressa

    Recenzia Bercoff Espresso Elegante: Hanba! Taký bordel sme v balíku kávy ešte nevideli

    19. mája 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lázeňská káva Kostarika Coffee Nace a Etiópia Iron Lion

    Etiópia a Kostarika z pražiarne Lázeňská káva: Dokonalé kávové kúpele od našich susedov

    23. mája 2025
    kniha Cesta kávy - obal

    O knihu Cesta kávy je veľký záujem, akciová predpredajová cena platí len do konca mája

    23. mája 2025
    obaly na kávu - Kofipack

    Odborník z Kofipacku: Malé pražiarne potrebujú iné obaly ako veľké

    24. mája 2025
    DeLonghi La Specialista Maestro - čerstvá a stará káva

    Aký je rozdiel medzi čerstvou a odstátou kávou? Otestovali sme to na De’Longhi Maestro

    22. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL