Novinky z Idyliky: Kostarika La Piedra na espresso, Vianočné Combo a špeciálny darček k objednávke
Hľadáte inšpiráciu na sviatočné chvíle pri káve alebo čaji? Pražiareň Idylika z Martina prichádza s dvoma unikátnymi produktmi a vianočnou akciou, ktorá vás naladí na tú pravú sviatočnú atmosféru. Spoznajte espresso novinku Kostarika La Piedra, limitovaný Vianočný Combo set a darčekovú akciu, ktorá poteší každého milovníka kvalitných nápojov.
Kostarika La Piedra: Sladké a vyvážené espresso
Predstavte si vôňu medu, lesných jahôd a kakaa, ktorá vás pohladí už pri prvom dúšku. Káva La Piedra z rodinnej farmy Juanachute je oslavou tradície a inovácií. Rodina Castrovcov pestuje kávu v regióne Tarrazú na úrodných svahoch v nadmorskej výške 1750 metrov. Názov farmy odkazuje na praprarodičov majiteľa farmy, ktorí stáli pri zrode tejto jedinečnej kávovej histórie.
Spracovanie a chuťový profil
Červený bourbon z farmy Juanachute prechádza honey metódou spracovania, ktorá v šálke zvýrazňuje sladkosť a ovocnosť. Jemná acidita, tóny medu a lesných jahôd, doplnené o záver s chuťou kakaa, robia z tejto kávy ideálnu voľbu pre prípravu espressa či mliečnych nápojov. Je pražená stredne tmavo, čo dokonale vyzdvihuje jej komplexný chuťový profil. Jej chute sú vyvážené a zaoblené. Žiadna nepreráža tú druhú, čo z nej robí skvelú voľbu pre kávových začiatočníkov a rovnako aj ostrieľaných harcovníkov.
Tip na prípravu: Kostarika La Piedra je vhodná pre pákové aj automatické kávovary. Ak vlastníte ten pákový, použite pomer 1:2,5 a teplotu vody 94 °C. Espresso bude najvyváženejšie pri čase extrakcie 28 až 30 sekúnd. Pre tých, ktorí vlastnia automatický kávovar, skúste čo najjemnejšie mletie a vysokú teplotu extrakcie. Aj pomocou automatu tak dosiahnete vyvážené espresso bez výraznej acidity. V oboch prípadoch káve dominuje sladkosť, ktorej dodáva komplexnosť ľahučká acidita a jemná horkosť.
Vianočný Combo Set: Káva a čaj v sviatočnom prevedení
Pre to správne naladenie na vianočné sviatky si pre vás v Idylike pripravili nadupané vianočné combo, ktoré sa skladá zo sviatočného kávového blendu a ovocno-bylinkového čaju.
Kávové Vianoce: Rumové pralinky v šálke espressa
Tento sviatočný kávový blend kombinuje zrná z Hondurasu, Brazílie a Kostariky, ktoré boli starostlivo pražené, aby vyzdvihli tóny škorice, perníkového korenia a sladkých rumových praliniek. Káva je pražená konzervatívnejšie, čím získava plné telo a intenzívnu chuť, ktorá vás prenesie do atmosféry zimných večerov pri horiacom krbe. Najzaujímavejšou zložkou blendu je Honduras, ktorý zrel v rumových sudoch. Vďaka procesu zvanému “barrel aged” je celý blend prevoňaný rumom, čo navodzuje dojem, akoby ste pili roztopené rumové pralinky.
Čajové Vianoce
Táto čajová zmes je dokonalým doplnkom k sviatočnej pohode. Kombinuje sladké jablko, svieži ibištek, aromatické klinčeky a škoricu, pričom celkovú chuť zjemňuje vôňa ruží a sladkosť mandlí. Výsledkom je harmonický nápoj, ktorý zahreje a pohladí dušu.
Tip na prípravu od Idyliky: Zalejte 15–20 g zmesi vriacou vodou, nechajte lúhovať 10–12 minút a podľa chuti pridajte med alebo cukor.
Darček k objednávke: Odmena za vašu lásku ku káve
Pražiareň Idylika má pre svojich zákazníkov špeciálnu vianočnú akciu. Pri nákupe nad 50 € získate darček podľa vlastného výberu – elegantnú šálku s podšálkou na espresso alebo cappuccino.
Pri nakupovaní na idylika.sk môžete taktiež využiť zľavový kód BLOGOKAVE10.
PS: ak by ste pred Vianocami nestihli objednať online, kávy Idylika si môžete zakúpiť osobne v Pension Relish v Rajeckých Tepliciach alebo v novej kamennej predajni vo Voyage v Žiline.