piatok, 9 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Exkluzívne

Coffeein predstavil štvrtú edíciu megahitu Popeachy káva

Ladislav Király Od Ladislav Király
17. februára 2025
Popeachy káva
Share on FacebookShare on Twitter

Slovenská pražiareň kávy Coffeein zaradila do predaja už štvrtú verziu Popeachy kávy. Ide o jej špičkový produkt, ktorý vždy po nasadení láme rekordy predajnosti. Do istej miery vulgárny názov síce poltí, ale súčasne aj extrémne láka.

Pražiar Peter Szabó využíva Popeachy kávu ako možnosť prezentovať svoje kávové majstrovstvo. Držiteľ najvyššieho svetového pražiarskeho certifikátu SCA Roasting Professional sa s hľadaním k sebe pasujúcich káv dokáže poriadne vyhrať. Prečítajte si rozhovor a dozviete sa viac.

Náš tip: Pri nákupe Popeachy kávy na eshope coffeein.sk využite zľavový kód BLOGOKAVE10.

Ako sa zrodil názov Popeachy káva?

PS: „Ročne ochutnám stovky vzoriek káv a aby som urýchlil ich zaradenie v mojom pomyselnom rebríčku kvality, tak si ich sám pre seba slovne hodnotím. Poviem si buď blé, pohoda, dobrá alebo popi*i – ospravedlňujem sa za vulgarizmus. Keď si do troch sekúnd od ochutnania a v podstate bez rozmýšľania poviem popi*i, tak viem, že ide o veľmi zaujímavú kávu. Presne toto sa stalo aj pri tejto káve macerovanej s broskyňami. Broskyňa je po anglicky peach, takže popeachy. Za vymýšľaním názvu teda neboli hodiny brainstormingu (smiech).“

Ide už o štvrtú verziu Popeachy kávy. Aké boli tie predchádzajúce?

PS: „Všetky doterajšie verzie broskyňového kofermentu, ktoré som pri káve využíval, boli od farmára Jaira Arcilu. Blend Popeachy bol vždy spolovice tvorený broskyňovou kávou a druhú časť som dotváral podľa toho, akú chuť som chcel dotvoriť. Verzia 1.0 bola s anaeróbnou Etiópiou, 2.0 s mokro spracovanou Keňou a 3.0 najskôr s Costa Rica Jesus Natural a neskôr s Jáva Natural. Každá verzia bola niečím jedinečná, no stále chutila najviac po broskyniach.“

Popeachy káva - svetlé praženie

Ako by si chuťovo opísal túto novú, v poradí už štvrtú, edíciu?

PS: „Najnovšia POPEACHY chutí tak, ako napovedá aj jej názov. Je to broskyňová káva pochádzajúca z direct trade spolupráce. V októbri 2024 sme navštívili farmu Simalem, kde sa špecializujú na rôzne kofermenty: jahody, broskyne, kokos a všetko možné, čo človeku napadne. Ja som si na cuppingu vybral broskyňu, pretože bola naozaj skvelá a mal som v hlave presne tento moment, ktorý práve nastal. Tešil som sa keď mi dorazí a začnem ju blendovať s ostatnými kávami. Začnem hľadať jej pár, ktorý ju dokonale dotvorí, pretože tá káva sama o sebe je dobrá, ale trochu jej chýba šmrnc. Jej lásku, ktorá dielo dokonale dotvorila, som našiel u ďalšej ázijskej kávy. Farmár Muhlis z východnej Jávy má dvakrát fermentovanú kávu Flowertron. Nasledovalo hranie sa s množstvami v blende a skončil som v pomere 80/20 v prospech broskyne. Tých 20% Flowertronu broskyňovú chuť nádherne dopĺňa telom a jemnou alkoholovou dochuťou na pozadí.“

Je pre teba obzvlášť dôležité, že je to direct trade káva?

PS: „Áno, samozrejme. Mojím dlhodobým cieľom je ponúkať čoraz viac direct trade káv a raz by som chcel mať celú specialty ponuku postavenú len na kávach od farmárov, ktorých skutočne poznám a aspoň raz som sa zúčastnil aj zberov na ich farmách. Teraz máme takto v ponuke kávu z Vietnamu od Mariána Takáča, zo Sumatry od Hendru, z Jávy od Muhlisa a teda už aj túto broskyňovú kávu zo Sumatry. V lete príde aj Honduras od Josého, takže pekne pomaly sa naša ponuky direct trade káv rozširuje. Ešte v roku 2021 sme pritom nemali ani jednu takúto kávu.“

Prečo Popeachy káva nesie podnázov Flower of Love?

PS: „Milujem blendovanie káv a keď si nejaké dve kávy sadnú a vytvoria harmonické duo, tak si vždy poviem, že sa do seba zaľúbili. Okrem toho sme už mali nakreslené postavičky Peach a Flower a náš dizajnér Marek vymyslel malý fiktívny príbeh, v ktorom sa tieto dve postavy do seba zaľúbili a svojou láskou vytvorili blend. Fotografka Ivka potom všetko poňala v disco štýle. Sme fanúšikmi pestrých farieb a myslíme si, že dobre komunikujú chuťový profil kávy. Káva chutí tak, ako vyzerá produktová fotografia. Ďalšou peknou maličkosťou, ktorá dopĺňa dokonalý celok je to, že káva je zabalená v sáčku s farbou roka 2024 zvanou „peach fuzz“. V rovnakom roku sa vypestovali aj kávy, ktoré tvoria tento POPEACHY blend.“

Je Popeachy káva vaša najpredávanejšia výberovka?

PS: „Áno, jednoznačne. Od jej prvého nasadenia v roku 2023 sme jej v rôznych verziách predali už približne 1500 kilogramov – v praženej forme. Na pomery sveta výberovej kávy je to obrovský úspech. Káva má fanúšikov, ktorí si ju prikladajú do každej jednej objednávky a opakované nákupy podľa mňa najlepšie vypovedajú o jej kvalite.“

Náš tip: Pri nákupe na eshope coffeein.sk využite zľavový kód BLOGOKAVE10 a ušetríte 10%.

Popeachy káva - stredné praženie


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Coffeeinrozhovor
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
technika prípravy filtrovanej kávy

Jamka, špirálka či rovná plocha? Aká technika je pri filtrovanej káve najlepšia?

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    Kostarika La Abejilla od Barista Roasters - obal a zrno

    Vysoká kávová liga: Kostarika La Abejilla od Barista Roasters

    24. apríla 2025
    Coffeein - káva spod štyroch vyhasnutých sopiek

    Kávy spod štyroch vyhasnutých sopiek: Skvelé espressá aj filtre od pražiarne Coffeein

    26. apríla 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL