piatok, 13 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Kávové drinky s Vlčie sirupy

Ako si pripraviť vianočný kávový punč?

Gabriela Drenková Od Gabriela Drenková
3. decembra 2023
vianočný kávový punč
Share on FacebookShare on Twitter

K zimnému obdobiu neodmysliteľne patrí zahriatie sa prostredníctvom teplých nápojov. K jednému z najobľúbenejších patrí nepochybne punč. Ochutnali ste už niekedy kávový punč? V spolupráci s Vlčími sirupmi a Cipolla Caffé sme si pre vás pripravili Vianočný kávový punč bez alkoholu.

Je ťažké predstaviť si vianočné trhy a sviatky bez punču. Keďže ste práve na stránke Blog o káve, náš recept je vytuningovaný presne pre vás kávičkárov. A je bez alkoholu. Ukryli sme do neho lahodnú kávu Nicaragua Jinotega od Cipolla Caffé a sirup Pomaranč a 5 druhov korenia od Vlčích sirupov. Poďte spolu s nami nasať trochu vianočnej atmosféry.

vianočný kávový punč

Prípravu kávového punču odporúčame začať spustením vášho vianočného playlistu. Len tak dosiahnete tie správne sviatočné chute. Čo sa týka surovín, pripravte si jablkový džús (nie z koncentrátu), korenie (badián, škorica, klinčeky), sirup Pomaranč a 5 druhov korenia od Vlčích sirupov a kávu Nicaragua Jinotega od Cipolla Caffé.  

Nicaragua Jinotega od Cipolla Caffé

Pri vymýšľaní drinku sme sa rozhodovali medzi viacerými kávami z pražiarne Cipolla Caffé. Napokon sme sa zhodli na káve Nicaragua Jinotega. Zaujala nás najmä svojimi čistými ovocnými tónmi. Táto premytá Nicaragua je hotový broskyňový džem. Jej vyššia acidita výborne dopĺňa sladkosť kôstkového ovocia. Chute kávy sú veľmi vyrovnané a vybalansované. Keďže je káva pražená svetlejšie (omni roast), je vhodná aj na prípravu filtrovanej kávy, ale zároveň aj espressa. My si z nej dnes spolu pripravíme filtrovanú kávu/koncentrát. 

Nicaragua Jinotega od Cipolla Caffé

Sirup Pomaranč a 5 druhov korenia od Vlčie sirupy

Chuť citrusového ovocia neodmysliteľne patrí k Vianociam. Zástupcom korenistosti a chuti pomaranča sa stal sirup Pomaranč a 5 druhov korenia. Vlčie sirupy pripravili výborný základ pre kávový punč. Do sirupu ukryli nielen tekutý pomaranč s kúskami, ale taktiež aj červené, čierne, zelené, nové a ružové korenie. Chuť sirupu je naozaj výrazná, tak pozor s použitým množstvom. 

sirup Pomaranč a 5 druhov korenia

Ingrediencie pre prípravu kávového punču

  • 180 ml kávový koncentrát z kávy Nicaragua Jinotega od Cipolla Caffé
  • 10 ml sirup Pomaranč a 5 druhov korenia od Vlčích sirupov 
  • 150 ml jablkový džús
  • 1/2 ČL Mletá škorica, cca 2 hviezdičky badiánu, 5 klinčekov
  • Sušené jablkové plátky ako garnish 
Vlčie sirupy a Cipolla Caffé

Postup prípravy kávového punču

1. Pripravte kávový koncentrát  v AeroPresse alebo French presse

– odvážte 20 g z kávy Nicaragua Jinotega od Cipolla Caffé. Nameľte ju nahrubo, na Comandante 30 klikov
– kávu presypte do AeroPressu/French Pressu. Pridajte k nej škoricu, badián a klinčeky

zmes kávy a korenia v aeropresse

– prvý nálev s objemom 50 g nalejte na kávu a koreniny a nechajte “bloomovať” 30 sekúnd. Následne dolejte 180 ml vody a nechajte kávu 6 minút extrahovať
– po šiestich minútach pretlačte kávu po dobu 30 sekúnd. 

2. Kým sa káva extrahuje, nalejte do dekantéra 10 ml sirupu Pomaranč a 5 druhov korenia od Vlčích sirupov 
3. Zohrejte jablkový džús
4. Do pripraveného kávového koncentrátu nalejte zohriaty džús. Všetko spolu poriadne premiešajte
5. Pripravený punč prelejte do pohára a ozdobte kúskami sušeného jablka
6. Punč je hotový!

Celú prípravu vianočného kávového punču sme pre vás zachytili na videu. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ladislav Király-kávový bloger (@ladislavkiraly)

Záver

Teplý punč, vianočné pesničky a koláče. Toto všetko patrí k Vianociam. Keď sa vám nechce piecť, môžete svojim hosťom pripraviť tento tekutý dezert. Sladký pomarančový sirup a ovocná káva spolu vytvoria súlad chutí. Koreniny a jablko nápoju dodajú tú správnu vianočnú atmosféru. 

vianočný kávový punč - Cipolla Caffé a Vlčie sirupy

Viac tipov na podobné nápoje nájdete v rubrike Kávové drinky s Vlčie sirupy.

0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: kávové nápoje
Gabriela Drenková

Gabriela Drenková

Ahojte, moje meno je Gabriela. Pred niekoľkými rokmi som prvýkrát ochutnala filtrovanú kávu a odvtedy som sa jej nevzdala. Raz za čas ma môžete nájsť za barom v Košiciach, avšak primárne sa venujem Blogu. Prečítať si odo mňa môžete články týkajúce sa alternatívnej prípravy kávy, kávových trendov a iných výstrelkov. Okrem kávy občas filozofujem na FF UPJŠ, čítam knihy a venujem sa psovi.

Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
Tchibo - návšteva kaviarne

Šokantné: Navštívili sme Tchibo a dostali sme (aj) veľmi chutnú kávu

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL