Bilíkova chata spravila rázny krok: Odteraz ponúka slovenskú kávu
Boj proti nekvalitným zahraničným kávam, ktorými je zaplavený celý trh, prináša ovocie. Slovenskú kávu si po novom môžete vychutnať aj na Bilíkovej chate. Jedna z najznámejších slovenských chát nachádzajúca sa blízko Hrebienka, odteraz ponúka kávu z pražiarne Be:Café sídliacej v Lietavskej Lúčke. Rozpovieme vám, ako sa to všetko zomlelo a ako to Bilíkova chata realizovala.
Prvú správu od človeka z prostredia Bilíkovej chaty sme obdržali ešte pred niekoľkými mesiacmi. Vďaka tomu sme sa dozvedeli, že na prevádzke vo Vysokých Tatrách ponúkajú komerčnú zahraničnú kávu a zákazníci s ňou nie sú spokojní.
Káva nemá byť výluh z uhlia
„Chuťový profil kávy sa mi zdal byť úplne obyčajný. Niečo také, ako keď si dám kávu niekde na čerpačke,“ povedal Erik Igaz pre Blog o káve. „Navyše bolo z môjho pohľadu škoda podporovať zahraničnú značku, keď si už sám domov kupujem výlučne iba tie slovenské, teda odkedy vás poznám zo sociálnych sietí. Práve vďaka vám sa mi otvorili pomyselné dvere do sveta kvalitnej, chutnej a neprepraženej kávy. Dnes už viem, že skutočná káva nie je výluh z uhlia a chcem, aby toto mohlo zažiť čo možno najviac milovníkov kávy.“
Kompetentným z Bilíkovej chaty sme poskytli niekoľko odporúčaní a ich voľba padla na slovenskú pražiareň kávy Be:Café, ktorá prevádzke napokon dodala aj technológiu a filtráciu. Čo sa týka kávy, Bilíkova chata stavila na konzervatívnejšiu voľbu a zásobila sa zmesou City Blend.
Bilíkova chata s najlepšou kávou v Tatrách?
„Spravili sme to tak preto, aby sme pokryli požiadavky čo možno najširšej skupiny našich zákazníkov. Ohlasy sú zatiaľ výborné. Možno sa nám podarí zlomiť vysokohorský trh a štandard káv, ktoré sa tú ponúkajú a predávajú. Ľudia boli po nasadení novej kávy nadšení a mnohí sa na ňu vypytovali. Pýtali sa aj na to, či si ju môžu kúpiť domov, lebo chutí úplne inak ako káva, ktorú si pripravujú doma. Niektorí dokonca vraveli, že je to najlepšia káva, na akú v Tatrách narazili. Sme radi, že dnes môžeme aj my ukazovať, ako má chutiť káva v 21. storočí.“
„Rád by som spomenul aj prístup obchodného zástupcu Be:Café Rada Vrzgulu, ktorý bol vynikajúci. Bol veľmi trpezlivý, so všetkým ochotne poradil, zaškolil personál, našim ľuďom vysvetlil všetky aspekty prípravy kávy a rovnako tak dôvody, prečo je káva z domácich pražiarní to, po čom sa oplatí siahnuť. Členovia nášho personálu to teraz posúvajú aj zákazníkom. Rovnako ďakujeme aj vám pán Király za vaše úsilie a osvetu, ktorú šírite. Teší nás, že sme sa stali jej súčasťou.“ dodal Erik Igaz.
Podporme slovenské pražiarne kávy
Radi dodáme, že na podobných krokoch budeme tvrdo pracovať aj naďalej. Má to zmysel. Prečo by sme mali predajom podporovať a dotovať zahraničné firmy, keď tu máme slovenské alternatívy, ktoré sú kvalitnejšie a zväčša aj lacnejšie?
Poďme spolu podporiť slovenské pražiarne kávy. Spraviť tak môžete aj nákupom na ich eshopoch – na tomto linku nájdete zľavové kódy do slovenských pražiarní.