nedeľa, 16 novembra, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Defekty
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Nenašli sa žiadne články
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Defekty
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Nenašli sa žiadne články
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
Nenašli sa žiadne články
View All Result
Domov Spôsoby prípravy

Cafec Flower Deep 27: Najlepší dripper pre jedného

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
9. októbra 2025
dripper Cafec Flower Deep 27 a Sumatra Aceh Carbonic od Coffeeinu
Share on FacebookShare on Twitter
Spolupráca

Svet filtrovanej kávy ide každým rokom dopredu. Firmy a jednotlivci prichádzajú s novými technikami, technológiami a prístupmi. Medzi zaujímavé novinky z posledných rokov určite patrí dripper Cafec Flower Deep 27, ktorý umožňuje plnohodnotnú prípravu filtrovanej kávy z nízkej vstupnej dávky kávy. 

Ak teda pijete filtrovanú kávu osamote alebo len chcete obmedziť prísun kofeínu bez vplyvu na chuť, tento článok bude práve pre vás. Pomocou skvelej Sumatry Aceh Carbonic od pražiarne Coffeein spolu otestujeme, či dripper od firmy Cafec prináša niečo nové. 

dripper Cafec Flower Deep 27 a Coffeein Sumatra Aceh Carbonic

Cafec Flower Deep 27 – prečo vznikol a čo ponúka

Flower Deep 27 je už na prvý pohľad odlišný od väčšiny dripperov. Cafec ho navrhol špeciálne na prípravu jednej šálky filtrovanej kávy – a to tak, aby aj menšia dávka kávy vytvorila dostatočne hlbokú masu namletej kávy. Tajomstvom je uhol 27°, vďaka ktorému sa káva extrahuje rovnomerne aj pri menších množstvách.

dripper Cafec Flower Deep 27 - pohľad zhora

Dripper má navyše charakteristické „flower ribs“ (rebrovanie v tvare kvetu), ktoré drží papier od stien a udržiava vzduchové medzery urýchľujúce prietok vody. Výsledkom je stabilný tok a chuťovo konzistentné filtre. Cafec k tomuto dripperu dokonca vyvinul aj vlastné filtre Abaca+ Deep 27, ktoré perfektne sedia a podporujú myšlienku stojacu za celou technológiou.

dripper Cafec Flower Deep 27 - detail

Cafec Flower Deep 27 je vyrobený z odolného plastu Tritan, vďaka čomu je ľahký, odolný a vhodný aj na prípravu bez dôkladného predhriatia. Všetky tieto predpoklady by z neho mali robiť voľbu pre ľudí, ktorí si vychutnávajú filter osamote alebo chcú minimalizovať príjem kofeínu počas dňa. Hlbšia masa kávy by navyše mala zabezpečiť extrakciu malého množstva kávy podobnú extrakcii väčších množstiev pri klasických dripperoch.

dripper Cafec Flower Deep 27 - papierový filter

Sumatra Aceh Carbonic – sladký direct trade od farmára Hendru

Káva, ktorú pri teste drippera využijeme, pochádza zo Sumatry, konkrétne z regiónu Aceh. Pestuje ju farmár Hendra spolu s ďalšími 11 rodinami, ktorí vytvorili súdržnú komunitu. Hendra sa pestovaniu výberovej kávy venuje už 12 rokov a Coffeein s ním spolupracuje priamo – ide teda o direct trade v tom pravom slova zmysle. 

Samotného Hendru, jeho spracovateľskú stanicu a okolité farmy sme dokonca spolu s Coffeeinom navštívili v októbri minulého roka. Hendra nás ohúril tým, akou kapacitou v pestovaní a spracovaní kávy je a aký potenciál jeho kávy dokážu ponúknuť. 

dripper Cafec Flower Deep 27 a zrná kávy Sumatra Aceh Carbonic od Coffeeinu

Tento konkrétny lot bol spracovaný karbonickou maceráciou, čo je forma anaeróbnej fermentácie v prostredí prehustenom oxidom uhličitým. Z cuppingu dvanástich vzoriek si Coffeein práve túto vybral ako najfascinujúcejšiu a najkomplexnejšiu.  

Extra sladká a krémová

Karbonicky spracovaný lot od Hendru má stredne ťažké, krémové telo. V jeho chuti dominujú rumové pralinky s výraznou čokoládovou sladkosťou, ktorú dopĺňa jemná hroznová acidita hlavne po vychladnutí. V dochuti prevláda jemná karamelová horkosť spolu s alkoholovým whisky nádychom.

dripper Cafec Flower Deep 27 - zalievanie kávy

Ako si so Sumatrou poradil Cafec Flower Deep 27

Pri príprave pomocou Cafec Flower Deep 27 sme pracovali so vstupnou dávkou desiatich gramov kávy, čo odráža približne polovicu hmotnosti, ktorá sa využíva pri dripperoch ako Hario V60 alebo Kalita Wave. Tam, kde tieto drippre často pohoria, jednodávkový dripper od Cafec vôbec nezaostáva. 

Pri jeho používaní odporúčame o niečo jemnejšie mletie (ako napríklad pri Hario V60) a recept založený na viacerých menších nálevoch. Dripper sa vám odvďačí kávou s plným telom a jasnými a transparentnými chuťami. Zo Sumatry od Coffeeinu vytiahol krásnu sladkosť a plné krémové telo. Zvýraznil jej čokoládovosť a funky alkoholové tóny. Nižšie vám prikladáme konkrétny recept, od ktorého sa môžete pri samotnej Sumatre ale aj pri iných kávach, odraziť.

dripper Cafec Flower Deep 27 - príprava kávy

Recept na prípravu (Cafec Flower Deep 27)

10 g kávy
17 klikov Comandante (stredná až stredne jemná hrúbka mletia)
160 ml vody (93 °C)

Postup zalievania:

0:00 – 0:30: do 40 ml vody (krúživý nálev a zamiešanie celým dripperom)
0:30 – 0:45: do 80 ml (krúživý nálev)
0:45 – 1:00: do do 120 ml (krúživý nálev)
1:00 – 1:15: do 160 ml (nálev do stredu)
Výsledný čas extrakcie: cca 2:15

príprava kávy cez dripper Cafec Flower Deep 27 - Sumatra Aceh Carbonic od Coffeeinu

Poznámka: Nebojte sa jemnejšieho mletia. Sumatre Aceh Carbonic najviac sedelo 17 klikov na mlynčeku Comandante, no experimentálne spracované kávy si možno budú žiadať ešte jemnejšie mletie. Pri naturálne a mokro spracovaných kávach to zase môže byť o niečo viac klikov. Snažte sa aby vaša káva kládla dostatočný odpor a výsledné časy extrakcie sa pohybovali v rozmedzí dvoch minút až dve a pol minúty. Všetky parametre však do veľkej miery závisia od samotnej kávy, ktorú pripravujete.

Sumatra Aceh Carbonic od Coffeeinu - hotová filtrovaná káva

Skvelá káva pre jedného

Vďaka Cafec Flower Deep 27 môže byť filter pripravený z nízkej dávky kávy rovnakým zážitkom ako “klasickejšia” filtrovaná káva z bežného drippera. Je to dripper, ktorý z malej dávky dokáže vyťažiť maximum – sladkosť, čistotu a konzistentnosť v príprave. A keď doň nasypete špičkovú kávu, akou je Sumatra Aceh Carbonic od Hendru, nezabudnuteľný zážitok je zaručený.

Sumatra Aceh Carbonic od Coffeeinu - filtrovaná káva

Ak vás táto kombinácia zaujala, Sumatru Aceh Carbonic nájdete priamo na eshope pražiarne Coffeein. A to hneď v dvoch verziách – svetlo praženej na filter a stredne praženej na espresso. Pri nákupe Sumatry ale aj iných káv od pražiarne, ktorú vedie aktuálny víťaz Slovak Roasting Masters, môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10. Poďte hneď na coffeein.sk.

3x Super článok
Zľavové kódy

Štítky: CafecCoffeeindripper
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

ĎALŠÍ ČLÁNOK
DeLonghi Primadonna Aromatic - produktová fotografia

De’Longhi Primadonna Aromatic: Luxusne tichý automatický kávovar

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať remeselnú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

Colombia Monteblanco Geisha od Coffeeinu - filtrovaná káva

Kolumbijská geisha Monteblanco od Coffeeinu: Kávový sen z inej planéty

14. novembra 2025
DeLonghi La Specialista Touch - produktová fotografia

De’Longhi La Specialista Touch: Pákový kávovar, ktorý vás povodí za ruku

14. novembra 2025
Colombia Monteblanco Marakuja Fermentation od READY AFTER

Marakujová káva Kolumbia Monteblanco od READY AFTER: Tropická bomba na espresso aj filter 

13. novembra 2025
Filip Lörinc - Golden Roaster

Ako sa z obyčajného chlapca z Rožňavy stal najlepší pražiar kávy

12. novembra 2025
Costa Rica Corazon de Jesus od Coffeeinu

Costa Rica Corazon de Jesus: Bomba od Coffeeinu, ktorá vybuchla na sociálnych sieťach

12. novembra 2025
Brasil Santos Cerrado od READY AFTER - príprava espressa

Top ponuka: Kilo Brazílie zo slovenskej pražiarne za 21,53 €

11. novembra 2025
Blog o káve

Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

Naše sociálne siete

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať remeselnú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

ZNAČKY

Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Barista Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee instantná káva jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

TOP ČLÁNKY

Colombia Monteblanco Geisha od Coffeeinu - filtrovaná káva

Kolumbijská geisha Monteblanco od Coffeeinu: Kávový sen z inej planéty

14. novembra 2025
DeLonghi La Specialista Touch - produktová fotografia

De’Longhi La Specialista Touch: Pákový kávovar, ktorý vás povodí za ruku

14. novembra 2025
Colombia Monteblanco Marakuja Fermentation od READY AFTER

Marakujová káva Kolumbia Monteblanco od READY AFTER: Tropická bomba na espresso aj filter 

13. novembra 2025
Filip Lörinc - Golden Roaster

Ako sa z obyčajného chlapca z Rožňavy stal najlepší pražiar kávy

12. novembra 2025
  • Cenník
  • Ochrana osobných údajov
  • Štatút

Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

Spravovať Súhlas

Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Spravovať
{title} {title} {title}
Nenašli sa žiadne články
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Defekty
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás

Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL