Cafézia

Cafézia: Unikátnu kávu pražia po novom v Košiciach

V každom balíčku kávy sa ukrýva príbeh

Káva značky Cafézia je na slovenskom trhu už niekoľko rokov, proces praženia však prebiehal v zahraničí. Bio organické kávovníkové zrná zveľaďovali pražiari v Heritage Coffee v kanadskom Londone pod dohľadom skúseného Briana Martella.

V záujme čo najrýchlejšej a najhladšej dodávky k slovenským zákazníkom nastala zmena. Cafézia je po novom pražená na Slovensku, konkrétne v Košiciach. Jej autor, doktor Tomáš Dobránsky, priviezol svoju technológiu do metropoly východného Slovenska.

„Veľmi nás to teší, pretože pandemické obdobie spôsobilo ťažkosti a dovoz Cafézie z Kanady nebol vždy bezproblémový,“ povedala pre Blog o káve distribútorka Cafézie pre územie Slovenska. „Praženie v Košiciach prináša nemalé výhody a produktu navyše pridáva akúsi lokálnosť.“

Tri tajomné byliny

Presná receptúra Cafézie je tajná a chránená patentom. Ide však o zmes praženej kávy s kofeínom s tromi organickými bylinami: lipkavec, yzop a cezmína (yerba maté). Byliny tvoria len približne pol percenta celkového obsahu kávy. Na chuti ich necítiť, avšak prinášajú enormné výhody.

Ich hlavnou úlohou je mierne zvýšiť pH kávy a týmto spôsobom znížiť aciditu. Okrem toho regulujú metabolizovanie kofeínu, čím prispievajú k zníženiu alebo úplnému odstráneniu negatívnych účinkov kofeínu.

Pre koho je vhodná Cafézia?

„Cafézia je vhodná pre ľudí, ktorí majú po vypití kávy ťažkosti ako búšenie srdca, trasenie rúk, žalúdočnú nevoľnosť, pálenie záhy, prípadne po nej nevedia zaspať. Rovnako ju odporúčame ľuďom s intoleranciou na kofeín a s histamínovou intoleranciou. Predávame ju aj ako najvhodnejšiu kávu pre tehotné a dojčiace ženy,“ prezradila distribútorka.

Štúdie ukázali, že po vypití kávy pociťuje nejakú formu nepriaznivých účinkov približne 40 percent ľudí. Takáto veľká skupina ľudí preto kávu často dáva stranou. Ale nemusí tak robiť. Práve s týmto imperatívnom autori navrhli Caféziu.

Nové názvy káv

Stáli zákazníci Cafézie boli zvyknutí na označenia produktov ako Sarah Blend, New Orleans a Dark Roast. Po presťahovaní z Kanady na Slovensko však prišlo k zmenám a do ponuky sa dostali kávy Light Roast, Medium Roast a Dark Roast.

Zmena postretla aj veľkosť balenia. Pôvodných 227 gramov (kanadských 8 uncí) autori navýšili na 250 gramov. Cafézia je k dispozícii v zrnkovej i mletej forme. Nuž a novinkou je napokon aj dizajn obalov.

Kde si viem kúpiť kávu Cafézia?

Domovom Cafézie je už niekoľko rokov eshop Cafézia, na ktorý sa dostanete priamym preklikom zo stránky produktu www.cafeziaherbalcoffee.sk.

Ak chcete o Cafézii získať viac informácií, sledujte sociálne siete Instagram @cafeziask a Facebook @kavabezvedlajsichucinkov.

Páči sa ti článok? Odmeň našu tvorbu a buď patrónom Blogu o káve.
Značky
Zobraz viac
V každom balíčku kávy sa ukrýva príbeh

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button
Close
Close