Caffé del Doge a ponuka, ktorá sa neodmieta
Čaute,
možno ste si už všimli, že na tomto blogu sa snažím byť čo najviac autentický. Všetko napíšem tak, ako to je, poskytnem pohľad do nášho zákulisia a podobne. Veď čo by som aj skrýval… sme neziskový projekt túžiaci pomôcť menším pražiarňam a uchmatnúť časť podielu na trhu veľkým firmám, ktoré sa mi práve teraz nechce menovať.
Či veríte alebo nie, nič z toho nemám. Mám inú prácu, ktorá ma živí a toto kávové dobrodružstvo mi pomáha odreagovať sa a prepnúť na iné myšlienky. Je to super. Rozhodne pritom nejde len o krátkodobý projekt. Chcem ho robiť tak dlho, ako sa len bude dať. Našiel som sa v ňom a čitateľom chcem poukazovať fascinujúce možnosti kávového sveta.
Prvý kontakt s Caffé del Doge…
Vždy som rád, keď sa mi podarí skontaktovať s niektorou z pražiarní, prípadne s niektorým z predajcov. Takto to bolo aj v priebehu októbra, keď som doma ležal zbedačený s covidom a odrazu mi napísal pánko zo spoločnosti Caffé del Doge. Len tak. Nič nechcel, nenavrhoval žiadnu spoluprácu, len sa zaujímal. A možno viete, že záujem poteší každého.
Jasne, že potešil aj mňa, veď prevádzkujem stále pomerne malý web a keď sa o ňom dozvedeli už aj v ďalekej Bratislave, asi to nie je márne. Zaujalo ma, že onen pánko – inak Peter Gasch – predáva spolu so svojim šéfom Marekom Havašom taliansku kávu priamo z Benátok.
Porovnanie slovenskej a talianskej kávy
Hneď som si pomyslel: „Hmmm… a čo keby som ich zaradil do niektorého z balíkov na kávovom eshope? Aby ľudia mohli porovnávať slovenské pražiarne aj s kávou, ktorá vznikla v centre talianskej kávovej kultúry?“ Musím povedať, že táto myšlienka sa mi od začiatku veľmi pozdávala.
No a tak sme si zavolali a povedal som, že na začiatok vezmem 10 kusov kávy „Rosso“, teda stopercentnej arabiky, lebo na eshope máme aktuálne len stopercentnú arabiku a chcem sa toho držať. Potom sme dlhšie preberali zmysel Blogu o káve a akýsi hlbší rozmer tejto stránky, ktorým má byť pomoc menším značkám a odrazu to prišlo.
Kávy zadarmo…
„Pán Király, urazíte sa, keby som vám tie kávy dodal zadarmo?“ ozvalo sa v telefóne. „Pokojne si ich zaraďte do eshopu a aspoň trochu vám to pomôže prefinancovať tvorbu, ktorú pre kávičkárov robíte.“ Úprimne, chvíľu som ani nevedel, čo mám povedať, ale napokon som prikývol. Bola to totiž ponuka, ktorá sa neodmieta.
Jedna z mojich zásad však spočíva aj v tom, že nikdy nechcem nič zadarmo. Spolupráca musí byť výhodná pre obe strany a každý z nej musí mať osoh. Aj preto na Caffé del Doge stále myslím a jeho spoločnosť vám chcem lepšie predstaviť.
Už čoskoro.
Majte sa,
Ladislav Király, šéfredaktor blogokave.sk