Cappuccino bez mlieka: Sci-fi alebo realita?
Pri blúdení Instagramom sme narazili na video z prípravy cappuccina bez mlieka. Malo veľké množstvo interakcií a bolo extrémne zaujímavé. Posúďte sami.
Trik celého procesu je v tom, že napenené mlieko treba nahradiť aerocanom, o ktorom sme na Blogu o káve už písali. Aerocano je vlastne Americano s ľadom napenené pomocou trysky kávovaru. Týmto spôsobom možno vytvoriť penu, ktorou pri cappuccine nahradíte napenené mlieko.
Barista Filip Lörinc sa s cappuccinom bez mlieka zdatne popasoval. Priznal, že sa trochu potrápil, ale napokon to zvládol. Pozrite si video:
Brazílska káva od Kávoholika
Pri pokuse sme využili kávu Brazília Daterra Summer Solstice z pražiarne Kávoholik. Ide o zmes odrôd Paraíso a Bourbon dopestovaných na farme Boa Vista a spracovaných metódou tepelnej fermentácie. Káva má SCA cuppingové skóre 88.
Náš tip: pri nákupe na eshope kavoholik.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10.