Kávové trendy sociálnych sietí

Cappuccino bez mlieka: Sci-fi alebo realita?

Pri blúdení Instagramom sme narazili na video z prípravy cappuccina bez mlieka. Malo veľké množstvo interakcií a bolo extrémne zaujímavé. Posúďte sami.

Trik celého procesu je v tom, že napenené mlieko treba nahradiť aerocanom, o ktorom sme na Blogu o káve už písali. Aerocano je vlastne Americano s ľadom napenené pomocou trysky kávovaru. Týmto spôsobom možno vytvoriť penu, ktorou pri cappuccine nahradíte napenené mlieko.

Barista Filip Lörinc sa s cappuccinom bez mlieka zdatne popasoval. Priznal, že sa trochu potrápil, ale napokon to zvládol. Pozrite si video:

Brazílska káva od Kávoholika

Pri pokuse sme využili kávu Brazília Daterra Summer Solstice z pražiarne Kávoholik. Ide o zmes odrôd Paraíso a Bourbon dopestovaných na farme Boa Vista a spracovaných metódou tepelnej fermentácie. Káva má SCA cuppingové skóre 88.

Náš tip: pri nákupe na eshope kavoholik.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10.

Brazília Daterra Summer Solstice od Kávoholika
Kúpte si nejakú fajnovú kávu.
príprava espressa z kávy Brazília Daterra Summer Solstice od Kávoholika
Urobte z nej dve espressá.
espresso s vodou a ľadom
Do jedného espressa pridajte vodu a ľad. Zmes následne napeňte na tryske kávovaru.
cappuccino bez mlieka - príprava
Vznikne vám aerocano, ktoré následne nalejete na prvé espresso.
Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Back to top button
Close
Close