Predstavujeme nové kávy

Chopin od Be:Café: Káva, z ktorej krochkám blahom

V recenznom rebríčku Blogu o káve dlhodobo vedie káva Costa Rica Canet Chopin od Coffeeinu a vzhľadom na počet bodov, ktoré získala, ju sotva niekto prekoná. Teda jedine, že by to bola tá istá káva, ale od inej pražiarne, haha. Toho istého Chopina má totiž tentoraz v ponuke Be:Café a ja z tej kávy úplne odpadávam.

Za takmer päť rokov, čo vediem Blog o káve, som ochutnal stovky rôznych káv. Zaujímavejšie i menej zaujímavé. Ale tento Chopin (bez ohľadu na to, kto ho praží) má v sebe niečo, čo ma doslova chytá za srdce a čoho sa neviem dopiť. Keď som ho v podaní Be:Café ochutnal na nedávnom festivale Fest Čierny Deň, krochkal som blahom.

Be:Café Costa Rica Bajo Canet Chopin

Kávová rozprávka

Zrná kávy Costa Rica Bajo Canet Chopin od Be:Café sú pomerne malé, ale veľmi voňavé a doslova nabité chuťami. Pražené sú na filter, ale bez problémov si z nich môžete pripraviť aj espresso. Také modernejšie. Ja som kávu vyskúšal dokonca aj v automate a aj ten sa s ňou dokázal veľmi dobre popasovať. Jej chute sú úplne unikátne a jedinečné.

Experimentálne spracovanie sa postaralo o skvelú hrozienkovo-čokoládovú vôňu, ktorá po namletí doslova exponenciálne zosilnie. Nadýchnutie ma prenieslo do nejakej kávovej rozprávky, ktorú som si užíval počas celej doby prípravy.

Be:Café Costa Rica Bajo Canet Chopin - zrná

Nealkoholické tóny alkoholu

„Káva z regiónu Tarrazu, s harmonickým názvom Chopin, je spracovaná experimentálnou metódou raising honey,“ informuje Be:Café. „Táto metóda spracovania spočíva v tom, že zrelé plody sa zozbierajú, presunú sa na fermentáciu a sušia sa tri až štyri dni. Potom sa vložia do vody, aby sa plody opäť hydratovali, zbavia sa šupky a nechajú sa sušiť v dužine ako pri metóde honey.“

So zrnami odrôd Caturra a F1 – Milenio to spraví doslova zázraky a finálny chuťový profil zahŕňa hrozienka, tropické ovocie, víno i mliečnu čokoládu. Pri pití kávy pocítite fermentáciu, ale nie v prehnanom množstve – sú to akoby len také jemné tóny alkoholu. Samozrejme nealkoholické, haha.

Be:Café Costa Rica Bajo Canet Chopin - príprava filtrovanej kávy

Tohtoročný kávový olymp

Popíjanie kávy je extrémne príjemné a podľa mňa sa jej nebudete vedieť nabažiť. Teda aspoň ja sa neviem. Úprimne, takáto káva sa mi odporúča a prezentuje veľmi ľahko. Mám obrovskú chuť básniť o nej a prsty mi nechcú prestať písať. Škoda len, že na eshope becafe.sk jej už nemajú veľmi veľa.

U mňa je táto káva na úrovni 9 bodov z 10, možno s prižmúrenými očami aj 9,5. Osobne mám pocit, že v Chopinovi som našiel svoj tohtoročný kávový Olymp. Som veľmi zvedavý, či ho ešte niečo prekoná.

Keď ste Chopina ešte neochutnali, musíte tak spraviť. Poďte na becafe.sk, pri nákupe využite zľavový kód BLOGOKAVE10 a na vlastnej koži pocítite, aké je to krochkať blahom.

Be:Café Costa Rica Bajo Canet Chopin - hotová filtrovaná káva


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Back to top button
Close
Close