sobota, 14 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Predstavujeme nové kávy

Chopin od Be:Café: Káva, z ktorej krochkám blahom

Ladislav Király Od Ladislav Király
16. júla 2024
Costa Rica Bajo Canet Chopin od Be:Café
Share on FacebookShare on Twitter

V recenznom rebríčku Blogu o káve dlhodobo vedie káva Costa Rica Canet Chopin od Coffeeinu a vzhľadom na počet bodov, ktoré získala, ju sotva niekto prekoná. Teda jedine, že by to bola tá istá káva, ale od inej pražiarne, haha. Toho istého Chopina má totiž tentoraz v ponuke Be:Café a ja z tej kávy úplne odpadávam.

Za takmer päť rokov, čo vediem Blog o káve, som ochutnal stovky rôznych káv. Zaujímavejšie i menej zaujímavé. Ale tento Chopin (bez ohľadu na to, kto ho praží) má v sebe niečo, čo ma doslova chytá za srdce a čoho sa neviem dopiť. Keď som ho v podaní Be:Café ochutnal na nedávnom festivale Fest Čierny Deň, krochkal som blahom.

Be:Café Costa Rica Bajo Canet Chopin

Kávová rozprávka

Zrná kávy Costa Rica Bajo Canet Chopin od Be:Café sú pomerne malé, ale veľmi voňavé a doslova nabité chuťami. Pražené sú na filter, ale bez problémov si z nich môžete pripraviť aj espresso. Také modernejšie. Ja som kávu vyskúšal dokonca aj v automate a aj ten sa s ňou dokázal veľmi dobre popasovať. Jej chute sú úplne unikátne a jedinečné.

Experimentálne spracovanie sa postaralo o skvelú hrozienkovo-čokoládovú vôňu, ktorá po namletí doslova exponenciálne zosilnie. Nadýchnutie ma prenieslo do nejakej kávovej rozprávky, ktorú som si užíval počas celej doby prípravy.

Be:Café Costa Rica Bajo Canet Chopin - zrná

Nealkoholické tóny alkoholu

„Káva z regiónu Tarrazu, s harmonickým názvom Chopin, je spracovaná experimentálnou metódou raising honey,“ informuje Be:Café. „Táto metóda spracovania spočíva v tom, že zrelé plody sa zozbierajú, presunú sa na fermentáciu a sušia sa tri až štyri dni. Potom sa vložia do vody, aby sa plody opäť hydratovali, zbavia sa šupky a nechajú sa sušiť v dužine ako pri metóde honey.“

So zrnami odrôd Caturra a F1 – Milenio to spraví doslova zázraky a finálny chuťový profil zahŕňa hrozienka, tropické ovocie, víno i mliečnu čokoládu. Pri pití kávy pocítite fermentáciu, ale nie v prehnanom množstve – sú to akoby len také jemné tóny alkoholu. Samozrejme nealkoholické, haha.

Be:Café Costa Rica Bajo Canet Chopin - príprava filtrovanej kávy

Tohtoročný kávový olymp

Popíjanie kávy je extrémne príjemné a podľa mňa sa jej nebudete vedieť nabažiť. Teda aspoň ja sa neviem. Úprimne, takáto káva sa mi odporúča a prezentuje veľmi ľahko. Mám obrovskú chuť básniť o nej a prsty mi nechcú prestať písať. Škoda len, že na eshope becafe.sk jej už nemajú veľmi veľa.

U mňa je táto káva na úrovni 9 bodov z 10, možno s prižmúrenými očami aj 9,5. Osobne mám pocit, že v Chopinovi som našiel svoj tohtoročný kávový Olymp. Som veľmi zvedavý, či ho ešte niečo prekoná.

Keď ste Chopina ešte neochutnali, musíte tak spraviť. Poďte na becafe.sk, pri nákupe využite zľavový kód BLOGOKAVE10 a na vlastnej koži pocítite, aké je to krochkať blahom.

Be:Café Costa Rica Bajo Canet Chopin - hotová filtrovaná káva
0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Be:café
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
Pressburg Coffee - Baross Cafe - espresso

Baross Cafe od Pressburg Coffee: Prekvapujúco dobrá komoditka

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL