utorok, 18 novembra, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Defekty
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Nenašli sa žiadne články
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Defekty
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Nenašli sa žiadne články
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
Nenašli sa žiadne články
View All Result
Domov Exkluzívne

Coffeein oslavuje 11 rokov: S ponukou, akú nemá žiadna iná pražiareň kávy

Ladislav Király Od Ladislav Király
13. júla 2022
Coffeein oslavuje 11 rokov
Share on FacebookShare on Twitter

Slovenská pražiareň kávy Coffeein oslavuje 11 rokov. Jej zakladateľ a majiteľ Peter Szabó so svojím tímom neprestáva udivovať a firma zo Šiah si razí cestu medzi slovenskú špičku. Neustále sa zlepšuje a do svojej ponuky pridáva ďalšie a ďalšie zaujímavé typy káv.

Aktuálnu ponuku káv nájdete na webovej stránke www.coffeein.sk. Pri nákupe využite zľavový kód COFFEEIN11 a ušetríte 11 percent.

„Začínal som tak, že som ani nevedel, koľko mililitrov má espresso,“ zasmial sa Peťo Szabó v rozhovore pre Blog o káve. „Vlastne som nedokázal pochopiť, že nápoj môže mať len 30 mililitrov. Myslel som si, že je to chyba v článku, ktorý som vtedy čítal. Z toho je zrejmé, že som prešiel cestou plnou učenia a všetko, čo som sa naučil, sa teraz snažím odovzdávať zákazníkom.“

Kávový fanatik a rekordný rok

Dnes je z Peťa uznávaný odborník, ktorému sa otvárajú zaujímavé možnosti. Čím je jeho pražiareň silnejšia, tým lákavejšie kúsky si môže dovoliť. „Som kávový fanatik a rád ochutnávam nové a zaujímavé kávy. Na to, aby som to mohol robiť, potrebujem určitý kapitál. Len tak si totiž kávu dokážem kúpiť. A keď spojím viac podobných fanatikov, tak spoločne získame dostatok kapitálu na kupovanie a ochutnávanie nových káv. Toto je pre mňa COFFEEIN.“

„Ja sa vnímam ako predseda tohto pomyselného klubu a mojou úlohou je zodpovednosť za výber káv. Možnostiam napomáha skutočnosť, že stále rastieme a rok 2022 pre nás bude opäť rekordný. Tak azda sa uberáme smerom, ktorý slovenskému kávičkárovi chutí.“

Kávy, aké na náš trh ešte nikto nepriniesol

„Nechcem, aby to vyznelo zle, ale podľa mňa sme v roku 2022 na Slovensko priniesli – a ešte len prinesieme – také kávy, aké to na našom trhu ešte nikto nedokázal. Rozbehli sme veľa direct trade spoluprác, prinášame rôzne experimentálne kávy a súčasne aj klasické spracovania od drobných farmárov. Výberová káva je našťastie neskutočne pestrá a zaujímavá. Často hovorím, že je to nekonečný vesmír chutí. Tento vesmír chcem objavovať a aj preto ročne do našej ponuky pridáme okolo 40 rôznych výberoviek,“ rozhovoril sa Peťo Szabó.

Keď sme položili otázku týkajúcu sa plánov pre ďalších 11 rokov, Peter len zopakoval to, čo už spomínal. Jednoducho chce pokračovať v hľadaní skvelých káv a deliť sa o ne so zákazníkmi. Iné plány a víziu nemá, toto je základ. „Okrem toho by som chcel viac cestovať a spoznávať farmárov. Ich príbehy predstavovať našim zákazníkom a dávať im ochutnávať ich kávy.“

Zlé a dobré kroky histórie Coffeeinu

V priebehu dlhej cesty prišli samozrejme aj chyby. „Všetky ma však nejakým spôsobom formovali a zo všetkých som si niečo odniesol,“ zareagoval P. Szabó. „Keď sa tak poobhliadnem, z podnikateľského hľadiska ma mrzí to, že som počas covidu nevyťažil viac z ecommerce trhu. Vôbec som neriešil eshop a všetky svoje sily som venoval udržaniu kaviarne v Bratislave. Ak by som toto množstvo energie dal do eshopu, tak sme dnes mohli pražiť aj tri tony mesačne. Ale veľa som sa pri tom naučil, takže všetko je ako má byť.“

Bratislavská kaviareň Coffeeinu bola stratová a nedávno definitívne zatvorila svoje dvere. Peťo to dnes hodnotí ako veľmi správny krok. „Ale každý deň pridám aspoň jeden ďalší dobrý krok. Môžem povedať, že nikdy neprišiel taký krok, ktorý by ma raketovo vystrelil. Idem krok po kroku a Coffeein budujem ako dom. Pekne od základov. Najdôležitejšie je pre mňa neustále vzdelávanie sa, a to jednak v káve, ale aj v marketingu. Nestačí mať skvelú kávu a skvelo ju pražiť, keď ju potom nedokážeš predať. A takisto nestačí byť najlepším marketérom, pretože zlú kávu predáš len raz.“

Kávová ponuka snov

Coffeein má aktuálne vo svojej ponuke najlepšie kávy, akými kedy disponoval. „A súčasne môžem potvrdiť, že ich vieme aj najlepšie pražiť. V priebehu posledných mesiacov som intenzívne pracoval na tom, aby sme z nich dokázali dostať ešte viac.“

A ktoré kávy sú tie najlepšie a najunikátnejšie? „Máme tri metódy spracovania geishe z Hondurasu, tri metódy spracovania Vietnamu od slovenského farmára Mariána Takáča, máme tri experimentálne metódy spracovania Guatemaly, máme brutálne fermentovanú Ugandu, ktorá vyhrala regionálny cupping. Máme naturálne spracovanú single farm heirloom z Etiópie, máme veľmi sladkú naturálnu Burundi.“

„Spomenul by som aj to, že na ceste máme dve rôzne Kene, ktoré sme získali ako direct trade a jednu fermentovanú Etiópiu, o ktorej som dávnejšie písal, že je to najlepšia káva, akú som kedy mal. Práve nám dorazili veci od Luku Ondrišáka z Indonézie, konkrétne suché a mokré spracovanie, zrná sú úplne brutálne a voňavé. Onedlho príde naturálna Kostarika z ďalšej direct trade spolupráce od pána Bányaiho. To je mimochodom maďarský vinár, ktorý sa presťahoval do Kostariky a začal robiť kávu. Takisto brutálny príbeh.“

Ponuka, akú nemá žiadna iná pražiareň

„Myslím si, že takúto bohatú ponuku nemá žiadna slovenská pražiareň výberovej kávy. A nie sú to naše kávy, sú to vaše kávy, ktoré môžete ochutnávať spolu s nami. Pridám ešte jednu dobrú správu: to som spomínal len výberovky. O klasických zmesiach a arabikách sa asi ani nemusíme baviť. To je dnes už štandard,“ dodal Peťo Szabó pre Blog o káve.

Aktuálnu ponuku káv nájdete na webovej stránke www.coffeein.sk. Pri nákupe využite zľavový kód COFFEEIN11 a ušetríte 11 percent.

Všetko najlepšie, Coffeein!

0x Super článok
Zľavové kódy

Štítky: Coffeeinrozhovor
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

ĎALŠÍ ČLÁNOK
prepražené olejnaté kávovníkové zrná

Vieme kvalitu kávy posúdiť bez ochutnania?

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať remeselnú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

Zlaté Zrnko - akciové kávy

Silná akcia Zlatého Zrnka: Zľava 25%+10%

17. novembra 2025
READY AFTER Winterfresh - vytekanie espressa

Winterfresh od READY AFTER: Etiópska lahôdka, ktorá chutí ako jahody v čokoláde

17. novembra 2025
Colombia Monteblanco Geisha od Coffeeinu - filtrovaná káva

Kolumbijská geisha Monteblanco od Coffeeinu: Kávový sen z inej planéty

14. novembra 2025
DeLonghi La Specialista Touch - produktová fotografia

De’Longhi La Specialista Touch: Pákový kávovar, ktorý vás povodí za ruku

14. novembra 2025
Colombia Monteblanco Marakuja Fermentation od READY AFTER

Marakujová káva Kolumbia Monteblanco od READY AFTER: Tropická bomba na espresso aj filter 

13. novembra 2025
Filip Lörinc - Golden Roaster

Ako sa z obyčajného chlapca z Rožňavy stal najlepší pražiar kávy

12. novembra 2025
Blog o káve

Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

Naše sociálne siete

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať remeselnú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

ZNAČKY

aeropress Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Barista Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

TOP ČLÁNKY

Zlaté Zrnko - akciové kávy

Silná akcia Zlatého Zrnka: Zľava 25%+10%

17. novembra 2025
READY AFTER Winterfresh - vytekanie espressa

Winterfresh od READY AFTER: Etiópska lahôdka, ktorá chutí ako jahody v čokoláde

17. novembra 2025
Colombia Monteblanco Geisha od Coffeeinu - filtrovaná káva

Kolumbijská geisha Monteblanco od Coffeeinu: Kávový sen z inej planéty

14. novembra 2025
DeLonghi La Specialista Touch - produktová fotografia

De’Longhi La Specialista Touch: Pákový kávovar, ktorý vás povodí za ruku

14. novembra 2025
  • Cenník
  • Ochrana osobných údajov
  • Štatút

Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

Spravovať Súhlas

Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Spravovať
{title} {title} {title}
Nenašli sa žiadne články
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Defekty
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás

Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL