nedeľa, 18 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Exkluzívne

Coffia Cafe v Bratislave: Najlepšia kaviareň na Slovensku?

Ladislav Király Od Ladislav Király
17. mája 2024
Coffia Café
Share on FacebookShare on Twitter

Aká by mala byť kaviareň, ktorá by dostala titul „najlepšia kaviareň na Slovensku“? Mala by mať skvelý kávovar, skvelé mlynčeky, skvelú vodu, skvelú kávu a skvelých baristov, ktorí z tejto kombinácie dokážu dostať skvelý nápoj. Mala by byť umiestnená na skvelom mieste, mali by ste si v nej vedieť dať aj iné skvelé pochúťky ako kávu a mali by ste sa tam cítiť skvelo. Ale ako toto všetko vyhodnotiť a reálne určiť, že práve tá alebo oná kaviareň je najlepšia?

Nám do redakcie Blogu o káve už niekoľko mesiacov pravidelne chodia vynikajúce ohlasy na bratislavskú kaviareň Coffia Cafe. Za projektom stojí Michal Maliarik s manželkou Evou z pražiarne Coffia a keďže má Michal najvyššie certifikáty z kávového sveta SCA Roasting Professional a SCA Sensory Professional (profesionál na praženie a senzoriku), kvalitu kávovníkového zrna a kávového nápoja by mal byť schopný posúdiť na najvyššej možnej úrovni. A to by mohla byť dostatočná záruka kvality, nie?

Káva z pražiarne Coffia uspela aj v recenznom rebríčku Blogu o káve, kde je Costa Rica Las Lajas Milenio s počtom bodov 45 (z plného počtu 50) na historickom druhom mieste. Všetky kávy, s ktorými Coffia pracuje, sú podobnej kvality a z pohľadu SCA bodov zväčša prekračujú 88-bodovú úroveň. Kvalita vstupnej suroviny je teda zabezpečená.

Úroveň celkového zážitku by mohla podbiť aj dokonalá voda, ktorú v Coffia Cafe upravujú za pomoci reverznej osmózy a minerály do nej primiešavajú tak, aby voda z kávy vydolovala maximum. V blízkej budúcnosti má úpravu vody riešiť umelá inteligencia, čo by mal byť absolútny svetový unikát. Sú toto všetko veci, ktoré z Coffia Cafe robia najlepšiu kaviareň na Slovensku?

Nech vás priložený rozhovor s Michalom Maliarikom motivuje prísť sa na toto miesto pozrieť a posúdiť to na vlastnej koži.

Coffia Cafe - kávovar a mlynčeky

Prečo si sa rozhodol pre otvorenie kaviarne? Vnímaš to ako dôležitý krok v ďalšom napredovaní značky Coffia?

„Kaviareň pre nás znamená miesto, kde ľudia môžu našu kávu ochutnať tak, ako sme ju zamýšľali napražiť. Vo vlastnom priestore máme absolútnu kontrolu nad tým, ako kávu pripraviť, ktoré zrnká vybrať a kedy. Kávu od nás nakupujú aj viaceré kaviarne, ale niektoré si dávajú pozor na to, aby zrnká nepresiahli nimi stanovenú cenovú hladinu. V Coffia Cafe to neplatí, pretože u nás si budete môcť dať aj espresso z drahej geishe. Súčasne sme chceli vytvoriť miesto, kde sa nemusíte ponáhľať. Kávu si môžete vychutnať s dekadentnými dobrotami nášho kuchára, ktorý zostáva do noci, aby namiesil čerstvé cesto na focacciu alebo na english muffiny pre eggs benedicty na ďalší deň. Je to jednoducho miesto, kde sa môžete nechať trocha rozmaznávať.“

Akú technológiu a akú vodu v Coffia Cafe využívate?

„Kávu melieme na mlyncoch Mahlkoenig E65S GBW – na tých s váhami, pričom jedno GBW má pod sebou aj automatický tamper PuqPress. K tomu máme trojpáku Victoria Arduino Black Eagle, na filtre používame mlynec Mahlkoenig EK43 a na prípravu batchu máme Fetco XTS. Z pohľadu vody sme za tie roky vyskúšali veľa technológií. V kaviarni máme teraz reverznú osmózu, ktorou si vyrobíme čistú H2O. Do nej potom nami upraveným strojom primiešavame minerály tak, aby bola káva dokonalá. Systém sme nedávno začali ladiť na ešte vyššiu úroveň a programujeme umelú inteligenciu, ktorá sa učí predikovať, kedy bude vzhľadom na meniaci sa tlak v potrubí potrebné vstreknúť ďalšie minerály. Stavím sa, že takúto technológiu nemá žiadna iná slovenská kaviareň a pochybujem, že niektorá zo svetových.“

Coffia Cafe - mlynčeky

Čo všetko okrem kávy v kaviarni ponúkate?

„Na káve si dávame extrémne záležať a bolo by trestuhodné, keby sme inde povolili. Servírujeme raňajkovo-brunchové jedlo, ktoré sa pripravuje od základu. Všetky ingrediencie nakupujeme len spomedzi tých najlepších. Koláče nám pečú naše známe pekárky a pekári a vieme, že ľudia ich milujú za ich precíznosť a lásku, s akou to robia. Nie sú to veľkovýrobne do reťazcových reštaurácií. Limonády naši baristi pripravujú doslova od nuly, či už je to cold brew čaj, prípadne sirupy. Robíme to tak, aby sme nemuseli chodiť do iných kaviarní, ale aby nám bolo najlepšie v tej našej. Po zatváračke a cez víkendy chceme pravidelne organizovať špeciálne eventy, či už kávové alebo cuppingy a workshopy prípravy výberoviek, ale aj umelecké workshopy a výstavy.“

Robíš niekedy za barom aj ty, alebo nie je potrebný takýto tvoj zásah?

„Nie je (smiech). Za barom budem robiť len počas spomínaných eventov. Máme baristov, ktorí vážne vedia, čo robia. Sú to chalani a dievčatá, ktorí sú hotoví a môžu v pohode aj na World Barista Championship. Chceme dať šancu aj mladým baristom – a nemyslím vekom, ale skúsenosťami, aby sa pod vedením Top Gun baristov mohli stať jednými z nich. O všetko v kaviarni sa stará moja manželka Evina. Sme family business. Ja som zodpovedný za to, ako chutí káva, ona za všetko ostatné.“

Coffia Cafe - cupping

Aké kávy točíte na mlynčekoch?

„Aktuálne máme štyri mlynčeky, z toho tri sú na espresso a jeden na alternatívu. Jeden mlynček je taký medium roast, na ktorom je 85-bodová Brazilka. Na Brazilku je 85 bodov pomerne veľa. Touto kávou chceme aj konzervatívnejším kávomilcom ukázať, že výberovka nemusí byť len super svetlá. V zásade ide o to, že nemá takmer žiadnu aciditu a má vyššiu horkosť. Na zvyšných dvoch mlynčekoch je moderné acidné espresso, ktoré sa strieda. Len pred pár dňami tam bolo aj Las Lajas – Milenio, ktoré je vo vašej tabuľke káv stále najvyššie hodnotené espresso.“

Teraz taká klasická otázka: Prečo by ľudia mali prísť práve do Coffia Cafe a nie niekde inde?

„To je jednoduché; preto, lebo nás chcú podporiť ako slovenský rodinný biznis. Lebo chcú ochutnať kávy, o ktorých sa len nehovorí, že sú z najlepších mikrolotov sveta, ale ktoré naozaj sú z najlepších mikrolotov sveta. Lebo chcú ochutnať jedlá a koláče pripravované úplne od začiatku ľuďmi, ktorí sú ako my – tiež sú to malé slovenské biznisy. Áno, áno, máme aj Coca-Colu či Glenfiddich, ale môžu si dať aj za studena lisovanú čistú jablkovú či pomarančovú šťavu alebo kraftové pivo. Snažíme sa robiť všetko pre to, že keď budú odchádzať, bude im to v hlave doslova šušťať spokojnosťou a čo najskôr sa budú chcieť vrátiť.“

Coffia Cafe - pohľad spoza baru

Je Coffia Cafe najlepšou kaviarňou na Slovensku? Alebo čo by bolo potrebné spraviť, aby ňou mohla byť?

„Pre niekoho je najlepšia, pre iného nie. Ale nesnažíme sa o prvé miesto na Slovensku. Snažíme sa o to, že keď bude zákazník z kaviarne odchádzať, tak sa pozrie na toho, s kým tam bol a povie mu: „To bolo fakt dobré!“ A úplne ideálne keď dostane odpoveď: „Úúúúhmm, veľmi dobré. Kedy ideme znova?“

Na záver ešte jedna dôležitá vec. Kde sa nachádza Coffia Cafe a aké sú jej otváracie hodiny?

„Coffia Cafe sa nachádza v novej supermodernej budove Apollo Nivy v Bratislave. Otvorená je od pondelka do piatku od 8:00 do 16:00, ale pracujeme na rozšírení otváracích hodín. Zákazníci k nám môžu prísť na bicykli a uložiť si ho v bikehube, s ktorým sme prepojení. Alebo môžu zaparkovať zadarmo priamo pred kaviarňou. Aktuálne informácie z prostredia Coffia Cafe môžete sledovať na IG @coffiacafe.“


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Coffia
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
bezkofeínová káva od LOT Roastery - Colombia Antunkaa Decaf

Top bezkofeínová káva: Colombia Antunkaa od LOT Roastery vám (ne)dá spať

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Guatemala Finca la Pastoria - vytekanie espressa

    Be:Café prináša novinky pre milovníkov espressa: Odvážna Kostarika a elegantná Guatemala

    15. mája 2025
    Štrbské Presso Barista - DeLonghi Magnifica Plus - príprava espressa

    Recenzia Štrbské Presso Barista: Rekord v počte defektov a chuťová vražda

    15. mája 2025
    farmár s kávovníkovými čerešňami

    Prečo má robusta viac kofeínu ako arabika?

    14. mája 2025
    Burundi Turaco od Alter-Nativ

    Štyri tipy na kávy od Alter-Nativ

    13. mája 2025
    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    14. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Guatemala Finca la Pastoria - vytekanie espressa

    Be:Café prináša novinky pre milovníkov espressa: Odvážna Kostarika a elegantná Guatemala

    15. mája 2025
    Štrbské Presso Barista - DeLonghi Magnifica Plus - príprava espressa

    Recenzia Štrbské Presso Barista: Rekord v počte defektov a chuťová vražda

    15. mája 2025
    farmár s kávovníkovými čerešňami

    Prečo má robusta viac kofeínu ako arabika?

    14. mája 2025
    Burundi Turaco od Alter-Nativ

    Štyri tipy na kávy od Alter-Nativ

    13. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL