nedeľa, 11 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Kávové trendy sociálnych sietí

Espresso Mojito: Takto sme s Kávoholikom vylepšili drink od Tchiba

Gabriela Drenková Od Gabriela Drenková
8. októbra 2023
Espresso Mojito
Share on FacebookShare on Twitter

Prednedávnom sme sa rozhodli vyskúšať a vylepšiť drink kávového giganta Starbucksu, ktorý sme pomenovali ako Pumpkin Cream Iced Filter. Vzápätí sme usúdili, že je to zábava a potrebujeme takto preveriť aj nápoje z dielne iných veľkých kávových korporátov. Tentoraz prišiel rad na drink Espresso soda od spoločnosti Tchibo, ktorý sme prekrstili na Espresso Mojito. 

Autorka článku o Espresso soda tvrdí, že našla “svoj nový obľúbený nealko kávový koktail”, ktorý je podľa nej lepší ako Espresso tonic. Trúfalé. Úprimne, drink sme nechceli pripravovať s kávou Tchibo Barista Espresso, ktorá v našom recenznom hodnotení nezažiarila. Preto sme siahli po omnoho svetlejšej a ovocnejšej alternatíve, ktorou je Kolumbia Edwin Norena z pražiarne Kávoholik.

Kolumbia Edwin Norena od Kávoholik

Prečo práve Kolumbia Edwin Norena?

Kolumbia Edwin Norena z pražiarne Kávoholik bola pre tento drink nepriestrelnou voľbou. Ide totiž o Mojito uväznené v kávových zrnkách. Chuťový profil novinky Kávoholika nápadne pripomína známy alkoholický koktail: mäta, trstinový cukor a biely rum. 

Treba povedať, že už samotný nápoj Espresso soda sčasti pripomína koktail Mojito. Espresso soda a Mojito majú veľmi podobné zloženie – sóda, trstinový cukor (aj keď Tchibo odporúča med), limetková šťava a ľad. 

Štandardne sa ako garnish pri oboch drinkoch využíva mäta, ktorá sa rovnako hodí aj do nášho kávového drinku. Jednoducho, match made in heaven. Jediným rozdielom je to, že namiesto rumu použijeme espresso. Presnejšie, espresso s chuťou bieleho rumu. 

Kávoholik Kolumbia Edwin Norena

Espresso Mojito

Pri skúšaní akýchkoľvek receptov a výmyslov si kávu vždy pripravíme aj ako espresso alebo filter, aby sme vedeli, s čím to vlastne máme dočinenia. Napriek tomu, že Kávoholik samotnú kávu odporúča na filter, my sme ju šupli do mlynčeka na espresso. 

Kávu sme pripravili cez La Marzocco Linea Micra a v šálke sa namiesto kávy ocitlo ovocné Mojito. V chuti espressa prevažovali chute trstinového cukru a bieleho rumu. Mäta sa naopak prejavila najmä v dochuti. Káva od Edwina Norenu vyzerala ako skvelý základ pre vylepšenie a transformáciu Espresso sody na Espresso Mojito.

Espresso Mojito - Kávoholik - Kolumbia Edwin Norena

Ako si pripraviť Espresso Mojito?

Rozhodli sme sa zahrať na nôtu Kolumbie od Kávoholika a pozmeniť pôvodný recept od Tchiba. Na Espresso Mojito budete potrebovať Kolumbiu Edwin Norena od Kávoholika, trstinový cukor, z ktorého pripravíte simple sirup, limetky, sódu a ľad. Výsledný drink tak bude predstavovať obmenenú nealkoholickú verziu kávového Mojita.

Ingrediencie:

Kolumbia Edwin Norena od Kávoholika 
Mäta
Limetka
Trstinový cukor
Ľad

Espresso Mojito - hotový drink

Postup prípravy Espresso Mojito:

  1. Najskôr si pripravte simple sirup o pomere 1:1. Simple sirup je skutočne simple. Použite 40g cukru na 40g vody. Následne ich spolu uveďte do varu, až kým sa cukor úplne nerozpustí a nevznikne sirup. 
  2. Vo vysokom priehľadnom pohári spolu popučte limetky a niekoľko lístkov mäty. Limetky a mäta tak krásne uvoľnia svoje arómy a chute.
  3. Do pohára nalejte 20 ml sirupu. Všetky zložky spolu zamiešajte a pridajte dostatočné množstvo ľadu. 
  4. Drink zalejte sódou, cca 100 až150 ml. 
  5. Z Kolumbie od Kávoholika pripravte espresso. (Tip: Nebojte sa jeho extrakciu trošku predĺžiť, ide o svetlý filter roast.) 
  6. Espresso pomaly nalejte na vrch drinku a celý drink ešte raz premiešajte.  “Mojito” ozdobte mätou a môžete podávať.

Celú prípravu vylepšeného drinku od Tchiba v spolupráci s Kávoholikom sme zachytili aj na videu. Poďte s nami nasať atmosféru Karibiku a vyskúšajte túto kombináciu aj vy. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ladislav Király-kávový bloger (@ladislavkiraly)

Filip Lörinc ochutnáva Espresso Mojito
Filip Lörinc ochutnáva Espresso Mojito.


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Kávoholikkávové nápoje
Gabriela Drenková

Gabriela Drenková

Ahojte, moje meno je Gabriela. Pred niekoľkými rokmi som prvýkrát ochutnala filtrovanú kávu a odvtedy som sa jej nevzdala. Raz za čas ma môžete nájsť za barom v Košiciach, avšak primárne sa venujem Blogu. Prečítať si odo mňa môžete články týkajúce sa alternatívnej prípravy kávy, kávových trendov a iných výstrelkov. Okrem kávy občas filozofujem na FF UPJŠ, čítam knihy a venujem sa psovi.

Ďalší článok
FinalPress

Otestovali sme FinalPress, kickstarterovú novinku na prípravu kávy

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    Kostarika La Abejilla od Barista Roasters - obal a zrno

    Vysoká kávová liga: Kostarika La Abejilla od Barista Roasters

    24. apríla 2025
    Coffeein - káva spod štyroch vyhasnutých sopiek

    Kávy spod štyroch vyhasnutých sopiek: Skvelé espressá aj filtre od pražiarne Coffeein

    26. apríla 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL