sobota, 17 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Predstavujeme nové kávy

Good Vibes Only 2025: Jarná vlna od Coffeeinu, na ktorej sa chceš viezť

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
28. marca 2025
Good Vibes Only od Coffeeinu - príprava espressa
Share on FacebookShare on Twitter

„Good vibes only.“ Heslo, ktoré v Coffeeine myslia smrteľne vážne a dokonca ho vložili do kávy. Ich najnovší jarný blend s rovnomenným názvom je pokusom zhmotniť dobrú náladu, slnečné rána a iskru, ktorú dňu dodá skvelá káva. Poďte so mnou Good Vibes Only 2025 od Coffeeinu ochutnať ešte predtým, než si ju objednáte. A to vám ručím, že ju objednáte!

Káva ako myšlienka

Táto káva je iná. Jej predstavenie nie je plné faktografických informácií, nadmorských výšok či spôsobov praženia. Stelesňuje pozitívne myslenie a dobrú náladu. Neveríte? Keď ju ovoniate a následne ochutnáte, vyčarí vám úsmev na tvári. Tohtosezónna jarná verzia Good Vibes Only je zábavná, svieža a chutná. 

Good Vibes Only 2025 je sezónny blend troch výberových arabík v pomere 1:1:1. Nájdete v nej:

1. Etiópia Yirgacheffe (premyté spracovanie)
2. Keňa Kirinyaga (premyté spracovanie)
3. Jáva Argopuro (anaeróbna fermentácia)

Good Vibes Only od Coffeeinu - obaly a zrná

Všetky tri zložky majú rovnaký podiel, no každá prináša niečo vlastné. Etiópia a Keňa káve dodávajú kvetinovosť a sviežosť, ktorá je typická pre africké kávy. Fermentovaná Jáva zase obohacuje telo, zvyšuje sladkosť a káve dodáva funky “vajb”. 

Aká príprava jej sadne najlepšie? Akákoľvek! Good Vibes Only prichádza aj v roku 2025 v dvoch verziách: na filter a na espresso. Rovnaké zrná, iné praženie a rozdiel je na svete.

Good Vibes Only – filter verzia

Už keď som otvoril balíček pražený na filter, vedel som, že to bude jazda na pozitívnej vlne. Vzduch sa naplnil výrazne ovocnou arómou – cítil som nektárinky, pomaranč a jemný závan tropických plodov. Aróma dokonale odrážala zloženie blendu. Prepájala sviežu Afriku a funky fermentovanú Jávu. 

Good Vibes Only od Coffeeinu - filter verzia - zrná

Pripravil som si ju v klasickej “V60-ke” a hneď prvý nálev ma opantal. Chuť bola jasná a čistá, ale zároveň šťavnatá a zaujímavá. V popredí sa nachádzali zrelé jahody a tropické plody, ktoré postupne prechádzali do citrusov a pomarančovej kôry. V dochuti som objavil aj nepatrný náznak rumu či whisky. 

Telo Good Vibes Only je presne “akurátne”. Je šťavnaté, no nie príliš ťažké. Ako keby ste pili ovocný džúsik s rumovým záverom. Dochuť je dlhá, rumová a citrusová. No čo vám poviem, je to filter, ktorý vyčaruje poriadne dobrý “vajb”.

Good Vibes Only od Coffeeinu - príprava filtrovanej kávy

Chcete recept? Tento mi chutil najviac:

Recept: Good Vibes Only filter Hario V60

16 g kávy
Stredne hrubé mletie (24 klikov Comandante)
240 ml vody (93 °C)

Nálevy:

0:00–0:30 – 50 ml (krúživý nálev, zamiešať dripperom)
0:30–1:00 – do 140 ml (krúživý nálev, zamiešať dripperom)
1:00–1:30 – do 240 ml (nálev do stredu, zamiešať dripperom)
Extrakčný čas: cca 2:45

Good Vibes Only od Coffeeinu - filtrovaná káva

Good Vibes Only – espresso verzia

Espresso roast Good Vibes Only je síce o čosi tmavší, no stále si zachováva ovocného ducha. Kávu som si pripravil v pákovom kávovare, no nemusíte sa báť ani prípravy v automate. V oboch prípadoch vám ponúkne krásnu vyváženosť a komplexnosť chutí. Acidita je na espresse živá, no nie ostrá, a sladkosť bombová. Akoby ste si do úst vložili ovocný džem. 

V mojej šálke sa miešali jahody, tmavé bobuľové ovocie a červený grep. Sladkosť a telo podčiarkovali tóny karamelu a rumu. Ak máte radi ovocné espresso, ale nechcete, aby vám acidita stiahla jazyk, toto je vaša šálka kávy. Takto vybalansované espresso je skvelé vo svojej čistej forme, ale aj v mlieku.

Good Vibes Only od Coffeeinu - espresso verzia - zrná

Recept Good Vibes Only espresso:

Pomer (ratio): 1:2 až 1:2,5 
Teplota extrakcie: 93 °C
Čas extrakcie: 28 – 30 sekúnd

Ak používate automatický kávovar, odporúčam:

• čo najjemnejšie mletie
• vysokú vstupnú dávku
• stredný objem vody použitej na extrakciu

Good Vibes Only od Coffeeinu - espresso

Nie je to len káva, je to stav mysle

Good Vibes Only 2025 nie je len taký hocijaký blend. Je to pripomienka, že jar je tu a s ňou aj dobrá nálada. A dokonca aj balíček výberovej kávy môže zlepšiť deň. Či ste fanúšikom espressa alebo filtrovanej kávy, v oboch verziách vás Good Vibes Only zaplaví príjemnou ovocnosťou, šťavnatosťou a balansom.Kávu nájdete na eshope pražiarne Coffeein coffeein.sk, ale neváhajte dlho – sezóna je krátka a dobré “vajby” sa míňajú rýchlejšie, než si myslíte. So zľavovým kódom BLOGOKAVE10 sa vám bude nakupovať o niečo príjemnejšie.


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Coffeein
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
Kávoholik

Kávoholik oslavuje päť rokov: So 70 tonami ročne patrí medzi najväčšie slovenské pražiarne

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Guatemala Finca la Pastoria - vytekanie espressa

    Be:Café prináša novinky pre milovníkov espressa: Odvážna Kostarika a elegantná Guatemala

    15. mája 2025
    Štrbské Presso Barista - DeLonghi Magnifica Plus - príprava espressa

    Recenzia Štrbské Presso Barista: Rekord v počte defektov a chuťová vražda

    15. mája 2025
    farmár s kávovníkovými čerešňami

    Prečo má robusta viac kofeínu ako arabika?

    14. mája 2025
    Burundi Turaco od Alter-Nativ

    Štyri tipy na kávy od Alter-Nativ

    13. mája 2025
    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    14. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Guatemala Finca la Pastoria - vytekanie espressa

    Be:Café prináša novinky pre milovníkov espressa: Odvážna Kostarika a elegantná Guatemala

    15. mája 2025
    Štrbské Presso Barista - DeLonghi Magnifica Plus - príprava espressa

    Recenzia Štrbské Presso Barista: Rekord v počte defektov a chuťová vražda

    15. mája 2025
    farmár s kávovníkovými čerešňami

    Prečo má robusta viac kofeínu ako arabika?

    14. mája 2025
    Burundi Turaco od Alter-Nativ

    Štyri tipy na kávy od Alter-Nativ

    13. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL