piatok, 13 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Predstavujeme nové kávy

Káva za polovicu: K.O. od READY AFTER, kilovka Mexika za neuveriteľnú cenu

Ladislav Király Od Ladislav Király
23. mája 2025
Mexiko Turquesa od READY AFTER - príprava espressa na La Marzocco
Share on FacebookShare on Twitter

Slovenská pražiareň kávy READY AFTER prináša ďalšiu edíciu 50-percentnej zľavy na mexickú kávu. Tentoraz ide o kávu MexiK.O. Turquesa, ktorej cenu znížili zo 49€ na 24,50€, pričom túto zľavu môžete kombinovať aj so zľavovým kódom BLOGOKAVE10. Kilo kávy tak dostanete za neuveriteľných 22,05 €. Množstvo kávy je však veľmi obmedzené, k dispozícii je len niekoľko vriec so zeleným zrnom.

Séria zliav z dielne READY AFTER je určená na akvizíciu nových zákazníkov a zvýšenie povedomia o značke. Opäť teda máte možnosť uchmatnúť kávu s takýmto neuveriteľným pomerom cena/kvalita.

Môj tip: poďte na eshop readyafter.sk, nájdite si kávu MexiK.O. Turquesa a pri nákupe uplatnite zľavový kód BLOGOKAVE10.

Mexiko Turquesa od READY AFTER - obal

Orieškovo-čokoládová káva

Po predchádzajúcich dvoch ponukách mexického zrna som už vedel, čo približne od tejto kávy čakať. Otvorenie balíčka začalo moje predpoklady napĺňať: vysypal som z neho veľmi pekné, jednoliate a rovnomerne pražené zrná so zanedbateľným množstvom defektov.

Súčasne ma potešila veľmi príjemná vôňa, ktorá moje očakávania ešte o štipku prekonala. Finálna káva, ktorá vytiekla z automatického kávovaru De’Longhi Magnifica Plus (kolega Filip testoval na La Marzocco GS3 AV), bola taká, akú pražiareň avizovala. Keď niekto hľadá ovocné a acidné kávy, tak táto nie je pre neho. Toto je kvalitná orieškovo-čokoládová káva určená pre širokú skupinu ľudí a je veľmi vhodná aj do mliečnych nápojov.

Mexiko Turquesa od READY AFTER - príprava espressa na DeLonghi Magnifica Plus

MexiK.O. Turquesa je o štipku tmavšia, ako predchádzajúca verzia mexickej kávy od READY AFTER, ale voľným okom to pravdepodobne nespozorujete. Káva tak má o niečo silnejšie telo, je sladšia a jej acidita ustúpila o krôčik do úzadia.

Tip na ďalšie kávy: Ak si chcete ku káve MexiK.O. niečo priložiť, odporúčam marakujovú kávu Colombia Monteblanco alebo horúcu novinku z perlových zŕn (peaberry) Rwanda Gicumbi.

Mexiko Turquesa od READY AFTER - zrno

Natiahnutie developmentu zrna

„Po vypredaní predchádzajúcej verzie kávy MexiK.O. sme sa dlho zamýšľali nad tým, ako pristúpiť k praženiu novej edície,“ povedali majitelia pražiarne Meliškovci pre Blog o káve. „Mali sme extrémne množstvo pozitívnych reakcií, no napriek tomu sme pristúpili ku kozmetickej zmene. Ide nám totiž o to, aby sme touto kávou oslovovali ľudí, ktorí doposiaľ kupovali supermarketové kávy. Táto skupina zákazníkov je zvyknutá na určitú horkosť a zväčša odmieta aciditu, takže kávu sme im našili na mieru. Určite by im však mala naznačiť, že svet výberovej kávy toho vie ponúknuť viac, ako pravdepodobne poznajú.“

Po otázke, čo konkrétne v READY AFTER zmenili, prišla jednoduchá odpoveď: „Fázu developmentu zrna sme počas praženia o pár sekúnd natiahli. Vďaka tejto minimálnej zmene sa lepšie trafíme do očakávaní, ktoré od nás táto cieľová skupina má.“

Mexiko Turquesa od READY AFTER - mletie kávy

Ideálna voľba pre každú domácnosť

Ja by som povedal, MexiK.O. Turquesa je ideálna voľba pre každú domácnosť. Je to kvalitná a chutná káva so zŕn obodovaných na 83,5 SCA bodov. Ide o odrody bourbon, caturra a typica, ktoré boli vypestované v regióne Chiapas v nadmorskej výške 900 až 1100 metrov nad morom a ktoré boli spracované mokrou metódou.

Nad touto kávou neohrnie nos žiadna návšteva a káva je vhodná ako darček aj pre ľudí, ktorí nie sú zástancovia ovocných výberoviek. Určite nesklame.

Mexiko Turquesa od READY AFTER - hotové espresso

Čo na to barista Filip?

MexiK.O. Turquesa som následne posunul aj nášmu baristovi Filipovi Lörincovi, ktorý jeho kvality posúdil na pákovom kávovare La Marzocco GS3 AV. Tu sú jeho slová:

MexiK.O. Turquesa HG EP je zmesou troch odrôd arabiky – bourbon, caturra a typica. Káva je spracovaná premytou metódou a už na prvý pohľad prezrádza o niečo tmavší a konzervatívnejší espresso roast než predošlá edícia MexiK.O. Zrná sú upražené rovnomerne, bez výraznejších defektov, a vyžarujú sladkú, čokoládovo-orieškovú vôňu s jemným ovocným podtónom.

Chuť espressa je vyvážená, postavená na prenikavej sladkosti pripomínajúcej mliečnu čokoládu a pražené lieskovce. V pozadí sa objavuje citrusová acidita evokujúca grep alebo pomelo, no tá zostáva jemná a harmonicky zakomponovaná do chuťového celku. Záver je príjemne kakaový, s horkosladkým charakterom, ktorý pripomína horkú čokoládu s orieškami.

Mexiko Turquesa od READY AFTER - espresso

Telo kávy je stredne ťažké, chute pôsobia plne a intenzívne. Espresso je veľmi dobre piteľné aj samostatne, no vďaka výraznej sladkosti a orieškovo-čokoládovému profilu vynikne aj v kombinácii s mliekom. MexiK.O. Turquesa je spoľahlivá voľba na každodenné espresso alebo kapučíno, či už z pákového alebo automatického kávovaru.

Poďte nakúpiť

Kávu MexiK.O. Turquesa nájdete na eshope readyafter.sk. Pri nákupe využite zľavový kód BLOGOKAVE10 a ušetríte. Ale pozor, množstvo kávy je veľmi obmedzené. Košík odporúčame doplniť aj o marakujovú kávu Colombia Monteblanco alebo horúcu novinku z perlových zŕn (peaberry) Rwanda Gicumbi.

7x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Ready After
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
DeLonghi La Specialista Maestro - čerstvá a stará káva

Aký je rozdiel medzi čerstvou a odstátou kávou? Otestovali sme to na De’Longhi Maestro

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    10. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL