sobota, 14 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Nezaradené

Káva zadarmo: Koľko jej RegioJet rozdá a oplatí sa to?

Ladislav Király Od Ladislav Király
2. júna 2021
káva zadarmo v RegioJete

Káva zadarmo je jedným z obľúbených produktov RegioJetu. Viete, koľko sa jej ročne vydá?

Share on FacebookShare on Twitter

Ak ste zákazníkom železničnej spoločnosti RegioJet, viete, že súčasťou cestovania je aj káva zadarmo. A nielen jedna, pretože si tých káv môžete dať toľko, koľko len chcete. Ide o taktiku, ktorá pomáha získať zákazníkov a zjavne sa to vypláca. Nie je to však lacný špás.

„Káva je niečo, čo je u nás zadarmo. Vždy to tak bolo a vždy to tak aj bude,“ potvrdil manažér dopravy a tlačový hovorca spoločností RegioJet a Student Agency Aleš Ondrůj v podcaste roast different.

Náklad na šálku kávy je korunová položka

Vzápätí priznal, že poskytovanie tejto služby sa viackrát dostalo pod tlak, ale káva zadarmo doposiaľ vždy prežila. „Vždy, keď príde faktúra a rieši sa, ako by ekonomika mohla fungovať lepšie, príde na pretras práve káva. Radim (Jančura, majiteľ RegioJetu) však vždy povie NIE a zdôrazní: Káva je zadarmo, pretože náklad na šálku kávy je v nákladovej štruktúre firmy doslova nič.“

„Je to akoby korunová položka,“ pokračoval Ondrůj. „Ale tá hodnota v očiach zákazníka, že sme mu dali kávu – ospravedlňujem sa, ale kávu Illy, ktorá je v očiach 98 percent našich zákazníkov špičková káva a zákazník ju stavia veľmi vysoko – a mohol si dať dve alebo tri, prípadne si mohol dať dvakrát caffé latte. Teda náklad pre firmu nič, ale hodnota v očiach zákazníka je obrovská. Práve preto sa napokon často rozhodne, že pôjde Regio Jetom.“

káva zadarmo v RegioJete
Foto: regiojet.cz

Najväčšia kaviareň v Českej republike

Radim Jančura hovorí, že RegioJet je „najväčšia kaviareň v Českej republike“ a dokladuje to obrovským množstvom vydaných šálok kávy. Denne sú to tisícky, ročne milióny. No a keď za toto príde od Illy faktúra, finančného riaditeľa zamrazí.

„Takto narýchlo to na kilogramy asi nedokážem prepočítať, ale denne máme viac ako 40 vlakov, v ktorých je veľká spotreba kávy,“ skonštatoval Aleš Ondrůj. „V každom takomto vlaku denne vydáme 200 až 300 káv a týmto násobením sa dostaneme na možno 10 000 alebo 12 000 káv denne. No a ak to vynásobíme krát 365, dostaneme sa na miliónové počty porcií.“

Káva zadarmo je na rane ako prvá

„Neviem presne, koľko kávy je potrebnej na to, aby sme vydali dva alebo tri milióny káv, ale takto by sa k tomu dalo dopracovať. Každá firma má niekoho, kto je zodpovedný za ekonomiku a financie a z pozície finančného riaditeľa hľadá možné úspory. A to, čo dávaš cestujúcemu zadarmo, je na rane vždy ako prvé. Ale odpoveď je vždy taká, že áno, musí to byť zadarmo, pretože práve preto si zákazník chce vybrať Regio Jet a chce s ním cestovať,“ dodal tlačový hovorca v aktuálnom rozhovore.

Ak sa chcete o zákulisí fungovania Regio Jetu dozvedieť viac, pustite si najnovšiu epizódu podcastu o káve roast different.

0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: roast different
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
veštenie z kávy

Veštenie z kávy: Ako funguje taseografia a kafedomantia?

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL