Kávový bloger

Kávové školenie Barista Basic: Prečo ho odporúčam?

Absolvoval som kávové školenie, po ktorom som ostal unesený. Pražil som na profi pražičke a niekoľko hodín som na dokonalých kávovaroch piloval prípravu dokonalého espressa. Ak chceš aj ty napredovať a o káve sa dozvedieť plno nových vecí, zbystri pozornosť.

Hovorím o školení Barista Basic vo Verticcio Academy, ktoré je akreditované Ministerstvom školstva SR. Klikni na verticcio.sk a na eshope nájdeš darčekový poukaz v hodnote 150€. S kódom SKOLIMESA ho teraz kúpiš s 10-percentnou zľavou. Alebo klikni na verticcio.sk/verticcio-academy.

A teraz ti poviem, prečo by si tak mal spraviť. Po príchode do pražiarne Verticcio na ulici Matice slovenskej v Žiline ťa spolu s troma ďalšími absolventmi najskôr čaká taká zoznamovačka. Hodinová prednáška o pôvode kávy, jej pestovaní, spracovaní a podobne.

Praženie na profesionálnej pražičke kávy

Potom sa presunieš ku pražičke, kde je to absolútna paráda. Detailné ukážky rôznych zelených zŕn, ich nasypanie do tzv. loadera, vtiahnutie do násypníka pražičky, praženie, chladenie zŕn, ich prehnanie destonerom, vysypanie zo zariadenia a následné balenie.

No a čo je najlepšie, tento proces si vyskúšaš aj úplne sám. V počítači podľa typu kávy navolíš pražiaci program a fyzicky stlačíš tlačidlo. Je to mega pocit. Školiteľ ti navyše priebežne vytiahne zrná z pražičky a môžeš pozorovať zmenu ich farby. Plus sa dozvieš tonu ďalších vecí, ale to uvidíš sám.

Kávové školenie v príprave espressa

Popoludní ťa bude čakať školenie v príprave espressa. Keď zvládneš správne nastavenie mlynčeka, utampovanie, káva ti pretečie za približne 25 sekúnd a dostaneš pochvalu za peknú crému, je to skvelý pocit. Školiteľ ti medzitým mlynček párkrát „rozladí“ a vymení druh kávy, takže začneš pekne od nuly, avšak po desiatkach pokusov do toho začneš vidieť.

No a stroje La Marzocco, na ktorých sa budeš „hrať“, sú ako z ríše snov. Mňa toto všetko neskutočne posunulo a dostal som omnoho vyššiu protihodnotu ako vložených 150 eur. Dokonca som im to tam ospevoval ako nezaplatiteľný zážitok.

Bola to fantázia. Normálne som mal pocit, že toto kávové školenie by malo byť povinné. Jasne, preháňam… ale ak sa chceš označovať ako „kávičkár“, toto by si mal absolvovať. Ver mi, nebudeš ľutovať.

Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button
Close
Close