Kto povedal, že Vianoce začínajú až 24. decembra? Pražiareň Goriffee má iný názor. Vďaka jej limitovaným vianočným blendom môžete sviatočnú náladu zažiť už teraz – v novembri.
Goriffee aj tento rok prináša dve limitované edície káv, ktoré voňajú a chutia ako najkrajší sviatok v roku. Christmas Espresso Blend a Christmas Brewing Blend sú funky zmesi plné sladkosti, výrazných chutí a tónov, ktoré z nich robia ideálne kávy do zimného obdobia.

Chcete zažiť kávové Vianoce už teraz alebo len hľadáte darček pre vášho obľúbeného kávomilca? Poďte spolu so mnou ochutnať obe limitky od pražiarne Goriffee.
Christmas Espresso Blend – espresso ako škoricový koláč
Ak by existovala vôňa, ktorá definuje Vianoce, bola by to vôňa tejto kávy. Sladká a výrazne škoricová. Akoby ste pili medovníky či jablkovú štrúdľu.

Espresso blend kombinuje zrná z Kolumbie a Vietnamu, pestované, spracované a pražené tak, aby vytvorili chuť pripomínajúcu škoricovo-jablkovú štrúdľu v šálke kávy. V jej aróme sa mieša med, škorica a vanilka.
A ako takáto káva chutí? Na jazyku vám vytvorí doslova explóziu. Výbuch sladkosti a škoricových tónov vám obalí všetky chuťové bunky. Škoricu doplní jemná jablčná acidita a výrazná medová sladkosť. Je to espresso, ktoré chutí ako sviatočný dezert – výborné aj samostatne, no v kapučíne vám odstrelí dekel.

Recept na espresso (Christmas Espresso Blend)
- Vstupná dávka: 20 g (v závislosti od kapacity vášho sitka)
- Výťažok: cca 50 g
- Ratio: 1:2,5
- Teplota vody: 93 °C
- Čas extrakcie: cca 27-28 sekúnd
- Tlak: 9 barov

Christmas Brewing Blend – sladký filter plný tropického ovocia
Ak máte radšej filtrovanú kávu, Goriffee má pre vás pripravený Christmas Brewing Blend. Tento rok spája Keňu a Indonéziu do sladkého, no hravého profilu, ktorý pôsobí ako tekutý dezert.
Vo vôni budete cítiť čokoládu, ananás a zrelé banány. V chuti nájdete sušené ovocie a tóny tropického ovocia. Ja som nachádzal najmä liči, ananás a banány. Má výrazné telo, a dlhočiznú dochuť tropického ovocia.

Recept na filter Hario V60 (Christmas Brewing Blend)
16 g kávy
20 klikov Comandante (stredná hrúbka mletia)
230 ml vody (93 °C)

Postup zalievania:
0:00 – 0:30: do 50 ml vody (krúživý nálev a zamiešanie celým dripperom)
0:30 – 1:00: do 140 ml (krúživý nálev)
1:00 – 1:15: do 230 ml (krúživý nálev)
Výsledný čas extrakcie: cca 2:30

Šťastné a kávové
Tento rok si môžete “uvariť” Vianoce už v novembri. Či už preferujete espresso plné škorice alebo funky tropický filter, vianočné limitky od Goriffee prinesú sviatočnú náladu priamo do vašej domácnosti.
Navštívte eshop pražiarne Goriffee goriffee.com, kde nájdete oba blendy, a nezabudnite využiť zľavový kód BLOGOKAVE10. Nech sú vaše tohtoročné Vianoce voňavé, sladké — a hlavne kávové.








