štvrtok, 12 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Exkluzívne

Kávový kurz u trojnásobného majstra Slovenska: Škola Baristu formovala aj majstra sveta

Ladislav Király Od Ladislav Király
27. mája 2025
Stanislav Cibuľa
Share on FacebookShare on Twitter

Stanislav Cibuľa je uznávaný odborník, ktorý toho v kávovom svete zažil veľmi veľa. Súťažil už pred dvoma dekádami a v rokoch 2007, 2010 a 2011 sa stal majstrom Slovenska. Dnes nazbierané skúsenosti odovzdáva ďalším generáciám prostredníctvom Školy Baristu.

Môj tip: Všetky potrebné informácie o kávových školeniach nájdete na webovej stránke tamper.sk, kde sa dajú zakúpiť aj vo forme poukážky a venovať. Informácie si môžete vyžiadať aj na mailovej adrese kurz@skolabaristu.sk.

Dvadsať rokov v úžasnom svete

„Káva ma chytila tak trochu potichu a nenápadne,“ zaspomínal si Stanislav Cibuľa v rozhovore pre Blog o káve. „Stalo sa tak vo chvíli, keď som pracoval v bare, kde bola len ako doplnok. Ale čím viac som sa toho o tomto doplnku dozvedal, tým viac ma fascinovala. Dnes môžem povedať, že v tomto úžasnom svete som ponorený už viac ako dvadsať rokov.“

Po zdokonaľovaní za barom sa Stanislav Cibuľa vybral aj súťažnou cestou. „Bolo mi jasné, že súťaženie bude skvelá skúsenosť, a tak som to skúsil. Súčasne som si uvedomoval, že to bude veľmi dobrá motivácia posunúť sa ďalej. Podarilo sa mi dosiahnuť niekoľko pekných výsledkov a rád spomínam na tituly majstra Slovenska v baristike z rokov 2007 a 2010, ako aj na titul majstra Slovenska v Latte Art z roku 2011. Okrem toho sa mi darilo aj na Barista Open v Prahe, prípadne v Trieste. Každá súťaž ma niečo naučila.“

Stanislav Cibuľa a Adam Tančin

Odovzdávanie skúseností

Bola by škoda, ak by nazbierané skúsenosti neputovali k ďalším ľuďom. Presne preto vznikla Škola Baristu, v ktorej je Stanislav Cibuľa odborným garantom.

„Tento projekt vznikol z mojej túžby odovzdávať svoje vedomosti a skúsenosti,“ skonštatoval S. Cibuľa. „Súčasne som chcel rozširovať povedomie o kávovej kultúre, aj keď to v tom čase nebolo jednoduché. Na trhu boli len rôzne komerčné „fajnotky“ a široko-ďaleko nebola žiadna pražiareň. Záujem o kvalitnú kávu malo len zopár ľudí a chcel som vytvoriť miesto, kde sa budú môcť naučiť všetko potrebné a kde budeme môcť spolu rásť.“

„Prvá akreditácia školiteľa mi bola udelená v roku 2007, ale prvé školenia z rokov 2007 až 2010 boli ozaj komorné, jeden alebo dvaja záujemcovia. Ale neodrádzalo ma to a mal som v sebe veľký zápal a nadšenie, s ktorým som ich uvádzal do tajov kávy.“

Rôzne typy kurzov

Stanislav ako odborný garant projektu ručí za kvalitu a odbornosť školení. Sám naďalej aj aktívne školí a je v kontakte s ľuďmi, ale súčasne dohliada na prácu svojich kolegov Mareka Sviteka a Adama Tančina.

Adam Tančin, Stanislav Cibuľa, Marek Svitek
Adam Tančin, Stanislav Cibuľa, Marek Svitek.

„Máme tím šikovných a skúsených baristov, ktorých som vybral a zaškolil. Sú to mladí ľudia s vášňou pre kávu, ktorí na sebe chcú pracovať. Každý z nich má špecifické znalosti a zameranie, takže dokážeme pokryť široké spektrum kávových tém. Ponúkame základné kurzy pre úplných začiatočníkov, máme však aj pokročilé techniky prípravy espressa a mliečnych nápojov, až po špecializované kurzy alternatívnych metód prípravy kávy a latte art. Nezabúdame však ani na hygienické minimum či základy kaviarenskej a gastronomickej obsluhy.“

Cibuľa školil aj majstra sveta

Kurzami pod záštitou Stanislava Cibuľu prešlo mnoho dnešných kávových odborníkov i majstrov Slovenska. A dokonca aj majster sveta Rastislav Rasty Kasár. „Som na nich veľmi hrdý. Mali sme tu veľa šikovných baristov, ktorí dnes odvádzajú skvelú prácu v kaviarňach po celom svete,“ dodal Stanislav Cibuľa.

Hlavné školiace centrum Školy Baristu je v Banskej Bystrici. Súčasťou budovy, v ktorej sa školí, je aj pražiareň Cipolla Caffé, do ktorej priestorov môžu absolventi školení nahliadnuť. V prípade záujmu je však možné dohodnúť aj školenia priamo na prevádzkach.

Môj tip: Všetky potrebné informácie o kávových školeniach nájdete na webovej stránke tamper.sk, kde sa dajú zakúpiť aj vo forme poukážky a venovať. Informácie si môžete vyžiadať aj na mailovej adrese kurz@skolabaristu.sk.

Škola Baristu
10x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: baristický kurzStanislav Cibuľa
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
Colombia El Diviso a Venezuela Rivero Family od Barista Roasters - espresso

Espresso novinky od Barista Roasters: Funky Venezuela a Kolumbia od svetoznámeho producenta 

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    10. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL