Kávy s príchuťou škorice: Vianočné bomby od Be:Café rozvoňajú váš domov
S čím sa vám spájajú Vianoce? Rodina, teplo domova, vôňa škorice alebo klinčekov? A práve škorica a klinčeky sú presne to, čo spája dve vianočné kávové limitky od skvelej slovenskej pražiarne Be:Café. Zmesi Vianočný filter a Vianočné espresso rozvoňajú váš domov neskutočne príjemnou korenistou vôňou a okamžite vás teleportujú k štedrovečernému stolu. Poďte ich spoločne s nami ochutnať.
Vianočné espresso od Be:Café
Vianočné espresso od Be:Café je špeciálna limitovaná zmes, ktorú ochutnáte len počas tohtoročnej zimy. Blend sa skladá z troch rôznych arabík. Sladký základ tvorí Brazília z oblasti Minas Gerais, ktorá káve dodáva plné telo a chuť orieškov a karamelu. Na orieškovej nôte sa nesie aj druhá káva, ktorú vypestovali malí farmári v regióne Cauca v Kolumbii. Tretia káva však skrýva prekvapenie!
Posledná zložka zmesi je to, čo dodáva káve vianočného ducha. Farmár Yeisson Calderon z farmy Villa Betulia v Kolumbii sa špecializuje na experimentálne spracovania a špeciálne kofermentácie. Lot, ktorý do Vianočného espresso pridali v Be:Café, bol fermentovaný v mušte z kávovníkových čerešní, do ktorého bola namiešaná čerstvá škorica. Tá mušt totálne rozvoňala a jej chuť a vôňa sa dostala do kávových zrniek.
Škoricu pocítite už pri otvorení balíčka. Ovalí vás príjemná vôňa medovníkov, čokolády a orieškov. Inak tomu nie je ani v chuti. Káva spája vysokú sladkosť s výraznou škoricou. To z nej robí tekuté vianočné pečivko, ktoré je skvelé vo forme čistého espressa a takisto aj v spojení mliekom. Vo Vianočnom espresse nehľadajte výraznú aciditu, káva sa nesie na sviatočnej vlne plnej sladkosti a korenia.
Káva od pražiarskeho majstra
Hlavný pražiar Be:Café Matej Rybár nedávno zvíťazil v prestížnej súťaži Slovak Roasting Masters. Jeho umenie sa prenieslo aj do Vianočného espressa, ktoré je skvelo namiešané a ešte lepšie upražené. Jeho chute sú vyvážené a lahodné. Skúste ho darovať vášmu obľúbenému kávičkárskemu kamarátovi alebo ním jednoducho obdarujte seba.
Vianočný filter od Be:Café
Ak vy alebo vaši blízki obľubujete filtrovanú kávu, Be:Café má alternatívu aj pre vás. Vianočný filter je taktiež zmesou výberových arabík. Tentokrát sa jedná o dve rôzne kávy, obe pochádzajúce z Kolumbie. Prvou zložkou je Kolumbia od malých farmárov z regiónu Cauca spracovaná premytou metódou. Druhú polovicu tvorí už spomínaná škoricová káva z farmy Villa Betulia.
Vianočný filter je nekompromisný. Ihneď vás zavalí výraznou škoricovou vôňou a chuťou. Tú vystriedajú klinčeky a narozdiel od espressa v ňom nájdete aj príjemnú ovocnosť. Sviežu zložku kávy tvorí sladký lekvár z bobuľového ovocia. Filter nápadne pripomína vianočný punč, avšak bez alkoholu. Jeho chuť sa skladá z jemnej ovocnosti, vysokej sladkosti, nízkej horkosti a výraznej ovocnosti.
Recepty
Obe kávy sme poriadne prechutnali a pripravili sme si pre vás recepty, ktoré vám pomôžu pri ich príprave.
Recept Vianočné espresso od Be:Café
Pomer (ratio): 1:2
Teplota extrakcie: 92°C
Tlak: 9 barov
Čas extrakcie: 27 až 30 sekúnd
Recept Vianočný filter od Be:Café – Hario V60
16 g —> 240 ml (92°C)
20 klikov na mlynčeku Comandante (stredne jemné mletie)
0:00 – 0:30 40 ml (rýchly krúživý nálev a následný “blooming”)
0:30 – 1:00 100 ml ( krúživý nálev)
1:00 – 1:40 100 ml (krúživý nálev a zamiešanie)
finálny čas extrakcie: cca 2:30
Čas na vianočné darčeky
Keď si svoj domov chcete rozvoňať škoricou a klinčekmi, nemusíte kupovať vonné sviečky. Vianočné kávy od Be:Café sa o to postarajú. Navštívte eshop Be:Café a doprajte radosť sebe alebo svojim blízkym. Pri nákupe kávových darčekov na becafe.sk nezabudnite využiť na zľavový kód BLOGOKAVE10.
Náš tip: Na becafe.sk v priebehu novembra platí BLACK NOVEMBER. Viac o jeho výhodách nájdete v tomto článku. Okrem toho sme pre vás ako pomôcku zosumarizovali najpredávanejšie kávy Be:Café.