piatok, 13 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Predstavujeme nové kávy

Kontroverzný blend od Coffeeinu: Je Popeachy káva naozaj “popeachy”?

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
27. septembra 2023
Popeachy káva - Coffeein
Share on FacebookShare on Twitter

Slovenská pražiareň kávy Coffeein prichádza s novinkou, ktorá by vraj mohla poslať do smútku aj legendárny Pineapple Express. Po ananásovom hite chce na publikum zaútočiť s broskyňovým úletom zvaným Popeachy káva.

V redakcii Blogu o káve nám testovací balíček pristál ešte pred uvedením na trh. Oficiálna premiéra a prvé ochutnávky sa udiali počas kávového festivalu v Žiline, kde sa expresívny názov kávy stretol zväčša s pochopením. Podľa majiteľa pražiarne Petra Szabá však bola jedna návštevníčka sklamaná a názov kávy bol podľa jej slov hodný žaloby. Keď ju však ochutnala, Popeachy kávu si odniesla domov. Vybavené.

Popeachy káva - obal

Prečo “popeachy”? 

Vtipná slovná hračka s vulgárnym podtónom veľmi dobre vystihuje obsah balíčka. Polovicu blendu totiž tvorí kolumbijská káva spracovaná metódou Peach Honey. 

Farmár naložil zrnká kávy spolu s broskyňami do vzduchotesnej nádoby a nechal ich spolu macerovať niekoľko hodín. Zrnká do seba skutočne nasali chuť a arómu broskýň. Tento experimentálny funky počin v Coffeeine zmiešali s anaeróbnou Etiópiou a vznikol blend s názvom Popeachy káva.

Popeachy káva - zrná
Coffeein - limitovaný blend Popeachy káva

Popeachy káva a extrémna aróma

Popeachy káva je pražená svetlo a najviac sa teda hodí na prípravu filtrovanej kávy. Skvelé. Vyťahujem svoj ružovo-modrý mlynček Comandante, dripper Hario V60, váhu, kanvicu a dekantér. Všetko pekne ladí s veselým obalom Popeachy kávy.

Beriem do ruky nožnice a otváram balíček. Bum. Do nosa mi vrazila extrémna aróma. Pred namletím v nej paradoxne nepociťujem broskyne. Aróma mi však úplne autenticky pripomína pomarančové želé. Popri tom, čo si “vajbím” na “megafunky” vôni, začínam kávu mlieť. Mletím som akoby vypustil broskyne uväznené vo vnútri zrniek. Celý Lab zrazu vonia ako sladké ploché broskyne. 

Popeachy káva - zrná na váhe
Popeachy káva - mletá káva

Siedme nebo

Siedme nebo pokračuje vo chvíli, keď kávu zalievam v drippri. K broskyniam sa pripája biely čaj a ja sa neviem dočkať prvého srknutia. Všetka káva konečne prekvapkala a nedočkavo fúkam. V ústach mám prvé sústo a v hlave mi idú len dve slová. Dve slová, ktoré predstavujú názov kávy. Chuť by som prirovnal k zahryznutiu sa do sladkej broskyne a sviežeho pomaranča, ktorý následne zapijete bielym čajom. Skvelé.

To, že v Coffeeine spojili broskyňovú Kolumbiu s inou kávou, hodnotím ako skvelý krok. Broskyne tým pádom nie sú až tak extrémne výrazné. Vďaka tomu si viem Popeachy kávu predstaviť piť aj na dennej báze. Toto človeka jednoducho nemôže omrzieť.

Popeachy káva - príprava filtrovanej kávy

Popeachy káva: Návod na prípravu

Rád by som sa podelil aj o svoj recept. Káva je aromatická a chuťovo výrazná. Najsladšia a najkomplexnejšia bola pri použití nižšej teploty vody (85 stupňov). Zvolil som 15-gramovú vstupnú dávku, ktorú v poslednej dobe preferujem pri fermentovaných a inak experimentálne spracovaných kávach. Recept pozostáva z troch krúživých nálevov s celkovým objemom 230 ml. Do pohára vám tak namiesto kávy vytečie cca 200 ml funky ovocnej šťavy :).

Recept V60:

15 g —> 230 ml (90*C)
18 klikov na mlynčeku Comandante (o čosi jemnejšie ako ste na V60 zvyknutí)
0:00 – 0:30 50 ml
0:30 – 1:00 80 ml
1:00 – 1:50 100 ml
finálny čas extrakcie – cca 2:35

Popeachy káva - pripravená filtrovaná káva

Finálny verdikt

Blend Popeachy káva splnil, ba dokonca predčil, všetky moje očakávania. Od obalu a etikety, až po výsledný nápoj, som sa s kávou jednoducho bavil. 

Môj prvotný dojem, ktorý vravel “Hmm, kontroverzný názov,” tak úplne potlačili pozitívne emócie. Chuť a aróma tohto blendu tak presne zodpovedajú jeho názvu.

Môj tip: na eshope coffeein.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10, vďaka ktorému ušetríte 10 percent.

0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Coffeein
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
degustačný balíček Casa del Caffé - Spoznaj krajinu kávy

Degustačný balíček Casa del Caffé: Tipy na skvelé cappuccino a espresso bez acidity

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    10. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL