Exkluzívne

Letné kakaové drinky: Ktoré stoja za hriech?

Leto je obdobím, kedy teplé nápoje až tak nechutia. Organizmus si predsa len žiada ochladenie a osvieženie, nie ďalšie prehriatie. Nedávno sme vám aj preto predstavovali letné kávové drinky a teraz pridávame ďalšiu chuťovku: letné kakaové drinky.

V spolupráci s našim partnerom, spoločnosťou KakawCo+, vám ponúkame recepty na zopár lahodných nápojov. Pripraviť si ich dokážete v priebehu niekoľkých minút a kakaové radovánky sa môžu začať.

Recepty vám odprezentuje Branislav Heleš.

Kakawco sirup

Braňo: „Na prípravu viacerých kakawcových nápojov budete potrebovať Kakawco sirup, ktorý si pripravíte takto: v 100 ml horúcej vody napeňovačom rozšľaháte 60 g Kakawca (odporúčame Kakawco z Peru) a 70 g trstinového cukru. Fajnšmekri si tento sirup a rovnako i ďalšie nápoje môžu pripraviť v čokovare.“

ICED CACAO LATTE

Cacao doppio: 12 g Kakawca vyšľaháte napeňovačom v 55 ml horúcej vody
2 cl Kakawco sirup
Mlieko
Ľad

Braňo: „Najskôr si pripravte kakaové doppio a zmiešajte ho s Kakawco sirupom. Do pohára nasypte kocky ľadu, prelejte mliekom podľa chuti a zalejte sirupovým doppiom.“

iced cacao latte kakaove latte s ladom

CACAO AFFOGATO

1 kopček zmrzlina (kvalitná vanilková alebo karamelová)
Cacao doppio: 12 g Kakawca vyšľaháte napeňovačom v 55 ml horúcej vody
3 cl Kakawco sirup

Braňo: „Zmrzlina má svoje miesto na dne pohára. Zalejte ju doppiom zmiešaným s Kakawco sirupom a je hotovo.“

CACAO MARTINI

Cacao espresso: 6 g Kakawca vyšľaháte napeňovačom v 30 ml horúcej vody
3 cl Absolut Vanilia
3 cl Kahlúa
Ľad

Braňo: „Toto je nápoj pre pôžitkárov, ktorí obľubujú aj kvalitný alkohol. Samotné Martini sa v nápoji nenachádza a nahradili sme ho Absolut Vaniliou. Pri domácej príprave budete potrebovať shaker: na začiatok doň nalejte vodku, následne ľad, 3 cl kávového likéru Kahlúa a cacao espresso. V shakeri všetko poriadne vymiešajte a drink vychutnávajte v koktejlovom (martini) pohári.“

cacao martini

CACAO FRAPPÉ

150 ml mlieko
5 cl Kakawco sirup
5 cl zahustené mlieko (Maresi, prípadne kondenzované)
28 g panela (nerafinovaný trstinový cukor)
Ľad

Braňo: „Ľad prelejte mliekom, pridajte 5cl Kakawco sirupu a 28 gramov panely. Vyšľahajte a môžete vychutnávať.“

CACAO SMOOTHIE

100 ml mlieko
1 zrelý banán
5 cl Kakawco sirup
Ľad

Braňo: „Do mixéra nalejte 100 ml mlieka, pridajte nakrájaný banán, 5cl Kakawco sirupu a ľad. Vymixujte a môžete podávať. Ak vám banán nevyhovuje, môžete miesto neho použiť napríklad mango alebo zrelé hurmikaki.“

ĽADOVÁ ČOKOLÁDA

150 ml mlieko
5 cl Kakawco sirup
1 kopček zmrzlina (kvalitná vanilková alebo karamelová)
Ľad

Braňo: „Do mixéra nalejte 150 ml mlieka, 5 cl Kakawco sirupu, ľad a pridajte kopček zmrzliny. Zapnite mixér a o chvíľku máte hotovo.“

ALMOST-BLACK FOREST

Cacao espresso: 6 g Kakawca vyšľaháte napeňovačom v 30 ml horúcej vody
100 ml šťava z bobuľového lesného ovocia (ideálne za studena lisovaná šťava)
5 cl smotana na šľahanie (31 %)
Ľad
Drobné bobuľové ovocie na ozdobenie

Braňo: „Najskôr si pripravte cacao espresso, ktoré odporúčame urobiť zo 70-percentného kakaového prášku Caquetá. Spolu so 100 ml šťavy z bobuľového lesného ovocia dajte cacao espresso do miešacieho pohára s čerstvým ľadom a intenzívne miešajte asi 30 sekúnd. Prelejte do vychladeného servírovacieho pohára a na vrch po lyžičkách navrstvite napeňovačom vyšľahanú smotanu na šľahanie. Je dôležité, aby sa smotana udržala na hladine a aby sa vrstvy nepremiešali. Pre dokonalý (aj vizuálny) zážitok dielo ozdobte drobným bobuľovým lesným ovocím.“

KakawCo výbava na letné kakaové drinky
Všetko potrebné príslušenstvo si viete zakúpiť na eshope Kakaw Co+.
Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Back to top button
Close
Close