piatok, 13 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Kávové drinky s Vlčie sirupy

Levanduľové latte: Ako na slnkom zaliatych levanduľovo-ružových lúkach

Gabriela Drenková Od Gabriela Drenková
28. apríla 2024
levanduľové latte
Share on FacebookShare on Twitter

Prechádzate sa bosí po lúke plnej levandúľ, ich aróma je všade vôkol vás, vietor vám veje vo vlasoch. Počkať, to nie je žiaden sen. Len ste práve ochutnali Levanduľové latte. Zažiť ho môžete vďaka sirupovým mágom z východného Slovenska – spoločnosti Vlčie sirupy a ich kvetinovej bombe Levanduľa – Ruža. Druhá zložka Levanduľového latte pochádza taktiež z východného Slovenska, konkrétne z dielne pražiarne Melody Roastery, ktorá napražila sladkú bombu v podobe kávy Brazília Bobolink. 

Florálne a svieže tóny neodmysliteľne patria k jari a jarným nápojom. Pumpkin Spice Latte hype je preč, prichádza sezóna Levanduľového latte. Vychutnať si ho môžete v kaviarňach spolupracujúcich s Vlčími sirupmi, ale taktiež si ho môžete pripraviť aj v pohodlí domova. Potrebovať budete len sirup Levanduľa – Ruža od Vlčích sirupov, espresso a mlieko podľa vašich preferencií. 

levanduľové latte - detail

Levanduľové latte v Melody Roastery

Levanduľové latte nájdete v ponuke kaviarne a pražiarne Melody v Košiciach. Ich čokoládovo-oriešková Brazília Bobolink výborne ladí so sladkým a florálnym sirupom od Vlčích. Melody Roastery nájdete na Zvonárskej 12.

Návod na prípravu Levanduľového latte

Pripravte si svoju obľúbenú kávu vhodnú na espresso. Odporúčame siahnuť po sladších, čokoládovejších kávach. Funky a veľmi ovocné kávy by sa s chuťou sirupu mohli biť, čo presne nechcete. Chcete docieliť vyrovnané chute, ktorým bude dominovať florálnosť a sladkosť sirupu. 

Aby vaše Levanduľové latte bolo skutočne ako od profesionálnych baristov z Melody Roastery, odporúčame použiť ich kávu Brazília Bobolink. Táto káva je ako tekutá Nutella s jemnými ovocnými tónmi v pozadí, ktoré podčiarkujú komplexnosť kávy. Výborne sa hodí nielen do klasických mliečnych nápojov, ale taktiež aj do zaujímavých drinkov vylepšených o sirupy. 

Brazília Bobolink od Melody Roastery

Do espressa nalejte sirup Levanduľa – Ruža od Vlčích sirupov. Pozor, neprežeňte to. Sirup je naozaj veľmi výrazný a nemusíte ho pridávať veľa. V lattečku vynikne aj pri menšom množstve. 

sirup Levanduľa Ruža od Vlčie sirupy

Ako posledné pridajte napenené mlieko. Siahnuť môžete aj po alternatívnych mliekach. V takom prípade odporúčame najmä ovsené mlieko, ktoré často nájdete aj v baristickej verzii. Bude sa vám s ním ľahšie pracovať a nebude sa biť s chuťou sirupu. 

levanduľové latte v šálke

Ľadová verzia

Počas teplejších dní si môžete Levanduľové latte pripraviť aj v ľadovej verzii. Do vysokého priehľadného pohára vložte ľad, nalejte sirup, pridajte mlieko a ako posledné espresso. Takto sa vám v latte-čku vytvoria vrstvy, ktoré sa budú postupne premiešavať. Pred pitím nezabudnite drink poriadne premiešať, aby sa sirup dostal do všetkých jeho častí. 

Ako na levanduľovej lúke

Tento drink má naozaj schopnosť premiestniť vás na slnkom zaliate levanduľové lúky, na ktorých kde-tu rastú aj ruže a kakaové bôby.

Levanduľové latte je výrazne cítiť po levanduliach a ružiach. V pozadí sa objavujú čokoládovo-orieškové tóny Brazílie Bobolink zjemnené mliekom. Azda neexistuje človek, ktorému by táto kombinácia mohla nechutiť. 

levanduľové latte - sirup levanduľa ruža od vlčie sirupy

Ak ste ešte nemali možnosť toto skvelé kombo vyskúšať, neváhajte a rýchlo si zadovážte sirup Levanduľa – Ruža od spoločnosti Vlčie sirupy a kávu Brazília Bobolink od Melody Roastery. V šálke vám rozkvitne lúka. 

Prípadne jednoducho navštívte košickú kaviareň Melody Roastery a vychutnajte si Levanduľové latte rýchlo a bez námahy. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ★ BLOGOKÁVE ★ (@blogokave)

0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: kávové nápoje
Gabriela Drenková

Gabriela Drenková

Ahojte, moje meno je Gabriela. Pred niekoľkými rokmi som prvýkrát ochutnala filtrovanú kávu a odvtedy som sa jej nevzdala. Raz za čas ma môžete nájsť za barom v Košiciach, avšak primárne sa venujem Blogu. Prečítať si odo mňa môžete články týkajúce sa alternatívnej prípravy kávy, kávových trendov a iných výstrelkov. Okrem kávy občas filozofujem na FF UPJŠ, čítam knihy a venujem sa psovi.

Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
hand brew - príprava kávy

Hand brew: Čo je to a aké sú jeho výhody a nevýhody?

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    10. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL