piatok, 13 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Kávové drinky s Vlčie sirupy

Marhuľový cold brew tonic: Vytuningovali sme populárny kávový drink

Gabriela Drenková Od Gabriela Drenková
30. marca 2024
marhuľový cold brew tonic
Share on FacebookShare on Twitter

Klasický espresso tonic už všetci dobre poznáte. Ale čo tak ho trochu vytuningovať? V spolupráci s Vlčími sirupmi a pražiarňou Kávoholik sme si pre vás pripravili twist – marhuľový cold brew tonic. 

Kvalitný sirup a sladká káva

Základom drinku je sirup Marhuľa – Zázvor od Vlčích sirupov. Sirup je výrazne sladký a prevláda v ňom chuť marhúľ. Výborne sa hodí k tropickým ovocným kávam. Sirup je zaujímavý aj svojou štruktúrou – pripomína pyré a skutočne v ňom vidieť kúsky marhúľ. 

sirup marhuľa zázvor od Vlčie sirupy

Druhá, veľmi kľúčová, ingrediencia je sladká káva. My sme zvolili Kostariku Roberto Mata Naranjo z pražiarne Kávoholik. Výhodou tejto naturálne spracovanej Kostariky je jej výrazná a sladká chuť nabitá tropickým ovocím. V chuťovom profile kávy nájdete okrem tropického ovocia med a sladké orechy. Sladkosť a ovocná acidita kávy výborne vyváži horkosť tonicu a podporí sladkosť marhúľ sirupu.

Náš tip: pri nákupe na eshope kavoholik.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10.

Keďže gro klasického espresso tonicu tvorí tonic, do drinku ho samozrejme treba zakomponovať. Aby ste predišli prílišnej sladkosti, tonic zrieďte sódou. Tá nápoj zjemní a vytvorí priestor pre sirup bez toho, aby ste prišli o perlivú zložku. 

Kostarika Roberto Mata Naranjo - Kávoholik
Kostarika Roberto Mata Naranjo z pražiarne Kávoholik.

Cold brew koncentrát

Espresso, cold brew alebo filtrovaná káva? Do klasického espresso tonicu sa využíva, ako napovedá názov, espresso. Nebojte sa zaexperimentovať a použiť buď koncentrát z filtrovanej kávy alebo cold brew. My sme použili cold brew koncentrát, ktorý pripravíte veľmi jednoducho. Návod a tipy nájdete v článku s názvom “Čo je to cold brew a ako ho správne pripraviť?”

Takto pripravená Kostarika Roberto Naranjo je ovocná a chuťovo výrazná. Aciditu pomarančov dopĺňa sladký med, červené víno a tropické ovocie. V jej dochuti sa objavuje chuť pomarančovej kôry a orechov. 

cold brew koncentrát z kávy Kostarika Roberto Mata Naranjo od Kávoholik

Ingrediencie na prípravu marhuľového cold brew tonicu:

10 ml sirupu Marhuľa – Zázvor od Vlčích sirupov
50 ml cold brew z Kostariky Roberto Mata Naranjo od Kávoholika
100 ml tonicu
50 ml sódy
ľad
voliteľné: ako garnish – mäta, plátok pomaranča 

Postup prípravy:

  1. Do pripraveného pohára nalejte 10 ml sirupu Marhuľa – Zázvor od Vlčích sirupov. 
  2. Pridajte 100 ml tonicu a 50 ml sódy. Všetko to spolu poriadne premiešajte.
  3. Do pohára vložte zopár kociek ľadu. 
  4. Kocky ľadu by mali vyplávať na povrch. Veľmi pomaly na nich nalejte 50 ml cold brew z Kostariky od Kávoholika. 
  5. Pred pitím nezabudnite nápoj premiešať, aby sa všetky chute prepojili. 
marhuľový cold brew tonic - hotový drink

Záver

Marhuľový cold brew tonic je výbornou alternatívou ku klasickému espresso tonicu. Zaujme najmä svojou sladkou marhuľovou chuťou, ktorú výborne dopĺňa Kostarika z pražiarne Kávoholik. Horkosť tonicu v nápoji vyvažuje sladkosť sirupu. Sóda drink zjemní a svojou perlivosťou ozvláštni jeho štruktúru. Marhuľový cold brew tonic je jednoduchý drink, ktorý si vás proste získa. 

Máte radi obmenené drinky alebo ste zástancami originálov? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Z prípravy marhuľového cold brew tonicu sme pre vás pripravili aj video:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ★ BLOGOKÁVE ★ (@blogokave)

0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Kávoholikkávové nápoje
Gabriela Drenková

Gabriela Drenková

Ahojte, moje meno je Gabriela. Pred niekoľkými rokmi som prvýkrát ochutnala filtrovanú kávu a odvtedy som sa jej nevzdala. Raz za čas ma môžete nájsť za barom v Košiciach, avšak primárne sa venujem Blogu. Prečítať si odo mňa môžete články týkajúce sa alternatívnej prípravy kávy, kávových trendov a iných výstrelkov. Okrem kávy občas filozofujem na FF UPJŠ, čítam knihy a venujem sa psovi.

Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
French press - príprava kávy

French press: Návod na prípravu

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    10. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL