piatok, 13 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Predstavujeme nové kávy

Marshmallow od Goriffee: Horúca novinka, ktorá chutí ako cukríky

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
17. januára 2025
Goriffee - Marshmallow
Share on FacebookShare on Twitter

Môže káva chutiť ako cukríky? Popredná bratislavská pražiareň Goriffee namiešala kávovú zmes, ktorá nesie sladký názov – Marshmallow. No dobre, nazvať si ho môžu hocijako, chutí však skutočne ako táto obľúbená sladkosť? Poďte spolu so mnou zistiť, či novinka má na to, aby sa stala tohtoročným hitom.

V60, aeropress či chemex. Fantázii sa medze nekladú

Zmes Marshmallow je pražená špeciálne na filter, aby vynikol jej komplexný chuťový profil a plný potenciál kvalitného kávovníkového zrna. Či použijete Hario V60, chemex alebo aeropress je len na vás, z kávy sa však vždy snažte vytiahnuť maximum. Ak ste dostatočne odvážny, nebojte sa blend Marshmallow “šupnúť” aj na espresso. Ja som pri ochutnávke zvolil dripper Hario Switch (V60 s ventilom kombinujúcim imerziu a perkoláciu) v kombinácii s mlynčekom Comandante C40 a papierovými filtrami od firmy Cafec, ktoré taktiež nájdete na eshope Goriffee.

Marshmallow od Goriffee

Vôňa punčáku

Prvý vnem, ktorý postrehnete pri každej káve, je jej vôňa. Ja som sa pri otvorení balíka ocitol niekde v cukrárni. Do nosa mi vrazila vôňa, ktorá mi pripomenula sladké punčové rezy, vanilku a jahody. Žeby táto káva skutočne chutila ako cukríky?

Tri kávy + tri spracovania = cukríky?

Kávy v blende Marshmallow pochádzajú z malých fariem, na ktorých sa kladie dôraz na kvalitu pestovania a precízne spracovanie kávovníkových čerešní. Tento prístup sa odráža v každej šálke. Marshmallow je zmesou troch výberových káv z troch producentských krajín. Spája zrnká z Kolumbie, Salvádoru a Kene spracované kofermentáciou s ovocím, anaeróbnou fermentáciou a premytou metódou. Premytá Keňa káve dodáva šťavnatosť a fermentované kávy zasa chute sladkého ovocia. Môže však zmes takýchto káv navodiť dojem, že pijete tekuté cukríky?

Marshmallow od Goriffee - zrná

Príprava cukríkov

Recept, ktorý sa mi pri príprave pomocou Hario Switch osvedčil, je veľmi jednoduchý a pre jeho realizáciu vám vystačí aj klasická Hario V60.

Recept Marshmallow Hario Switch / Hario V60

15 gramov kávy Marshmallow
20 klikov Comandante (stredná hrúbka mletia)
250 ml prefiltrovanej vody (93 stupňov Celzia)

Marshmallow od Goriffee - zalievanie

Nálevy:

0:00-0:30 50 ml (krúživý nálev a zamiešanie lyžičkou)
Poznámka: Ak používate Switch, počas prvého nálevu nechajte ventil uzavretý a otvorte ho až na dvadsiatej sekunde
0:30-1:00 do 150 ml (krúživý nálev)
1:00-1:30 do 250 ml (nálev do stredu a zamiešanie celým dripperom)
Výsledný čas extrakcie cca 2:30 – 2:45

Káva ako z obchodu so sladkosťami

Marshmallow ma počas ochutnávania neskutočne bavil. Káva má ozaj výrazný cukríkový nádych. Ten navodzuje výrazná sladkosť, ktorá pripomína lyofilizované jahody a vanilku a krásna krémová textúra. Káva je bohatá na chute, preto sa nebojte použiť väčší objem vody. Ten zjemní a rozjasní ovocnosť, vďaka čomu rozoznáte jahody i maliny. Ja som v káve objavil aj štipku zrelého banánu, ktorý mi do celkového dojmu z kávy neskutočne sadol. 

Marshmallow od Goriffee - hotová káva

Marshmallow alebo Milkshake? 

V Goriffee skutočne namiešali kávové Marshmallow, no mne pre túto kávu sedí ešte jeden zahraničný názov, ktorý ju vystihuje, a to Milkshake. Sladký banánovo-jahodový mliečny koktejl. 

Čo v najnovšom blende od Goriffee objavíte vy, je len na vás. Možno to bude aj ten punčový rez, ktorý som našiel v aróme. Ak sa chcete s kávou poriadne zabaviť, vyskúšajte Marshmallow. Nájdete ho na eshope pražiarne Goriffee (s kódom BLOGOKAVE10 nakúpite lacnejšie) alebo v kaviarni Goriffee na Košickej ulici v Bratislave. 

Nazdravie. Alebo dobrú chuť?

Marshmallow od Goriffee - obal
0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Goriffee
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
hygiena kávovarov

Hygiena kávovarov: Čo všetko by ste mali dopriať svojmu miláčikovi?

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    10. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL