piatok, 13 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Recenzie káv

Naj, naj, naj recenzií Blogu o káve pre rok 2023

Ladislav Király Od Ladislav Király
22. decembra 2023
pohľad na zrná kávy Starbucks Dark Roast

Toto je Starbucks Dark Roast. Aby sa vám lepšie čítalo.

Share on FacebookShare on Twitter

Na konci roku 2022 sme v redakcii Blogu o káve uvažovali o tom, ako by sme mohli ďalej napredovať. Čím takým by sme mohli našu produkciu ozvláštniť, aby sme prilákali nových čitateľov, aby sme ich niečo naučili a aby sme ich súčasne aj bavili? Blog síce postupne napredoval, ale priemerný počet unikátnych návštevníkov niekde medzi 10 000 a 12 000 ma rozhodne neuspokojoval.

Z pôsobenia na Instagrame som vedel, že bežného čitateľa najviac lákajú recenzie káv. A samozrejme hlavne také recenzie, v ktorých si nedávam servítku pred ústa a veci poviem na rovinu tak, ako sú. V záujme vyššej dôveryhodnosti som do recenzného tímu pribral Filipa Lörinca a Gabrielu Drenkovú, spolu s ktorými sme vymysleli unikátny bodový systém a pustili sa do práce.

Štatistiky hovoria za všetko

V tej chvíli sme netušili, že za rok napíšeme v rámci bodovaných recenzií takmer 300 strán textu a návštevnosť Blogu o káve stúpne viac ako trojnásobne. V najlepšom mesiaci roku 2023 sme mali 44 000 unikátnych návštevníkov. Priemerné zotrvanie jedného návštevníka na stránke sme zdvihli zo 67 na 139 sekúnd. Bol to absolútny masaker, ktorý prekonal všetky naše očakávania.

Na úvod poviem, že všetky recenzie, ktoré nájdete v menu ako “RECENZIE KÁV” sme urobili zadarmo. Pre Blog o káve to nebola lacná záležitosť, lebo Filipa i Gabrielu sme za tvorbu férovo platili a každú recenziu sme následne na sociálnych sieťach boostovali za minimálne 100 eur. Keď sme sa už pustili do tvorby kvalitného obsahu, potrebovali sme ho totiž aj dostať k ľuďom. 

Ísť do toho alebo neísť? Ešte pár dní pred začiatkom roka 2023 som váhal. Nie je ťažké vyrátať si, že keď chceme recenziu vydať každý piatok, tak za jeden rok to vygeneruje poriadne náklady. Už na konci januára som však vedel, že sme urobili úžasný krok a ono to jednoducho bude fungovať.

Ako ďalej napredovať?

Samozrejme, že teraz mi už hlavou vŕta otázka, ako toto všetko posunúť ešte ďalej a ako z tých 44 000 ľudí za mesiac spraviť 100 000? Ale o tom potom. Teraz by som sa rád vrátil k náročnému recenznému roku a využijem na to aj spomienky a názory Gabriely a Filipa, ktorým som položil niekoľko otázok. Na záver potom pridám aj niekoľko svojich názorov. Toto je Naj, naj, naj recenzií Blogu o káve pre rok 2023.

Ktorá bola najlepšia káva, akú ste v rámci recenzií pre rok 2023 ochutnali a čím sa vám vryla do pamäti?

Gabriela: „Pre mňa bola najväčším zážitkom Kolumbia Nestor Lasso od pražiarne Aurelica. Táto káva bola neskutočná. Chutila doslova ako rozkvitnutý kvetinový sad. Bola som veľmi smutná, keď sme ju dopili.“

Filip: „Na to si spomínam veľmi presne. Najviac ma očaril Yemen z bratislavského LOT-u. Bol čistý, no zároveň neuveriteľne “funky”.“

Ktorá bola naopak najhoršia káva?

Gabriela: „Jednoznačne Dark roast od Starbucks. Neverím, že nájdeme ešte horšiu kávu. Teda dúfam, že nie (smiech).“

Filip: „Dark roast od Starbucks bol zážitok z inej dimenzie. Ešte dnes si jasne spomínam na ten neuveriteľný smrad (prepáčte za expresívny výraz), ktorý sa rozliehal po celom našom byte. Doslova ma šokovalo, ako tmavo to napražili. Nikdy v živote som sa s takou čiernotou nestretol.“

Ktorá káva vás najpozitívnejšie prekvapila?

Gabriela: „Asi to bude Lavazza Qualita Oro. Tá káva síce naozaj nebola dobrá, no veľmi ma prekvapila jej celkom príjemná acidita. Bola to asi fakt jedna z tých lepších komoditiek.“

Filip: „U mňa to v tomto smere vyhral Pink Bourbon od Tchiba. Tchibo sa odhodlalo napražiť svetlejší roast kvalitného zrna. Považujem to za zaujímavý a správny krok od veľkej kávovej spoločnosti zameranej na masy.“

A čo najväčšie sklamanie?

Gabriela: „Všetky kávy, pri ktorých šlo o naozaj tmavé roasty. Povedala by som, že najťažšie boli začiatky. S Filipom sme boli zvyknutí na naozaj ovocné a svetlé kávy, a pamätám si, že prvé komoditné kávy ma veľmi zaskočili. Úplne som zabudla, ako zle môže káva chutiť, no recenzie ma rýchlo vrátili do reality.“

Filip: „Všetky tie chutné výberovky, ktoré som musel po teste posunúť Lacimu a nemohol som si ich nechať pre seba (smiech).“

Ktoré recenzie vám dali najviac zabrať?

Gabriela: „Určite recenzie tmavých komoditných káv. Do každej ochutnávky som sa púšťala s tým, že to bude zas zlé a že už ďalšiu horkosť nezvládnem, haha.“

Filip: „Najnáročnejšie vnímam recenzie, okolo ktorých vznikol “beef”. Taká recenzia Štrbského Pressa alebo kávy od Markízy rozbúrila v ľuďoch vášne. Jedna recenzia a reakcie na ňu tak doznievali ešte niekoľko dní po vydaní.“

Opýtam sa ešte na obaly. Hodnotili sme aj dizajn obalov, ale v tejto kategórii rozhodovali ľudia. Ktorí obal bol najkrajší a najškaredší podľa vás?

Gabriela: „Najkrajší obal mal určite Yemen od LOT-u. Je to jednoduchý minimalistický obal s krásnymi farbami. A musím sa priznať, že celkom sa mi páčil aj obal Holiday Blend od Starbucks. Jeho obsah však už menej. Škaredých obalov bolo naozaj veľké množstvo. Určite by som (ne)vyzdvihla Štrbské presso, Tchibo, Popradskú Extra špeciál či Milenial Café.“

Filip: „Mojím favoritom bude pravdepodobne krabička od Diamond’s roastery. Je ľahko odlíšiteľná od väčšiny obalov a často nesie vtipné popisky, ktoré človeka zaujmú na prvý pohľad. Najškaredších mám vo svojom zozname viac. Všetky však spája jedno slovo: retro. Keď na mňa už z obalu káva kričí: “Budem zastaralý dark roast!” Ako príklad uvediem kávu od Marlenky.“

Zo zákulisia

Ďakujem za odpovede a opäť si beriem slovo. Prezradím vám aj trochu zákulisného uvažovania. Keď sme s recenziami začínali, trochu som sa bál toho, ako na to budú reagovať Filip a Gabriela. Ja som na pozíciu redaktora internetových stránok nastúpil ešte 1. októbra 2002 a mám za sebou viac ako dvadsať rokov skúseností. Prežil som obdobie, kedy sa na internete nadávalo a urážalo viac ako dnes. Ľudia sa radi skrývali za rúško anonymity, za každú hrúbku som bol minimálne “Maďar Király” a miestami to bolelo, ale vďaka tomu som si vypestoval hrošiu kožu. Dnes ma už len tak niečo nezlomí. 

Ibaže čo na to Filip a Gabriela? Čo keď príde kritika a bude sa ich to nejako bytostnejšie dotýkať? Aj túto otázku som si kládol a rozhodol som sa, že budem ako múr, do ktorého všetka zloba zvonku narazí a ktorý ich ochráni. Napokon však k ničomu extrémne negatívnemu neprišlo a všetko bolo v pohode.

Posun o pár poschodí vyššie

Filip a Gabriela sú pre mňa a pre Blog o káve celkovo veľmi cenné aktíva. Ja som sa vždy profiloval len ako domáci kávový nadšenec alebo ako kávový laik, ktorý síce ochutnal už viac ako tisícku rôznych káv, ale predsa len nemá skúsenosti s prácou v kaviarni a s akýmsi profesionálnejším prístupom ku káve. Na druhej strane Filip a Gabriela sú odchovaní top kaviarňou Bolge a sú to najlepšie, čo som “na trhu” mal možnosť získať. Ďakujem, že do toho išli a že svojimi kvalitami posilnili Blog o káve. Posunuli nás o pár poschodí vyššie.

Myšlienkami som sa nechal trochu uniesť, ale vraciam sa späť k veci. Rozhodol som sa, že nebudem odpovedať na rovnaké otázky ako som baristom položil vyššie, ale svoje dojmy z recenzií opíšem inou formou. Toto sú moje naj, naj, naj z recenzií Blogu o káve pre rok 2023.

Najväčší príbeh: Markiza Moda Italiana

Toto bola strašne zlá káva, ktorú sa pravdepodobne nepodarilo predať Kevinovi Futurovi a.k.a. Dr. Arabicovi (synovi pani Markízy), ale príbeh okolo tejto recenzie bol skvelý. Pani Monika rada vystupuje na kameru a je taká svojská, že ju sleduje veľa ľudí. Práve jej videá napokon vyvolali neuveriteľný boom a pritiahli nám tisíce nových návštevníkov a followerov. Tak som neváhal a na záver toho všetkého som jej poslal kyticu. Bola rada. Do tohto okamihu si to pamätám a na to, že sa do nás o pár dní neskôr opäť pustila, som už zabudol.

Najväčší škandál: Štrbské Presso

Z ponuky Štrbského Pressa sme sa snažili vybrať kávy, ktoré by mohli byť najlepšie. Keď sa človek spätne pozrie na rebríček, dostali ozaj dosť bodov a vôbec nepatrili medzi najhoršie, ibaže pán majiteľ, známy hoaxer a bludár Michal Pollák, to akosi neuniesol. Dokonca ešte aj Startitup o tejto kauze napísal článok s názvom “Király sa obul do kávového giganta, odpoveď netrvala dlho”. V odpovedi pána majiteľa mimochodom stálo, že naša recenzia je plná klamstiev, ako aj falošných fotografií.

Ale keď to povie človek, ktorého nástenka na sociálnej sieti je plná klamstiev, bludov a nezmyslov, tak je to vlastne asi všetko v poriadku. Človek, ktorý nadáva na EÚ a velebí Rusko, ale svoju pravú slovenskú kávu veľmi rád praží v Taliansku, vďaka nášmu členstvu v EÚ ju dováža bez náročných papierovačiek či bez cla a platí za ňu v eurách. Ale o tomto už nič nenapíše. Neviem, ako takého človeka nazvať. Vlastne viem, ale nepoviem.

Najtrápnejší pokus o zviditeľnenie

Po recenzii Štrbského Pressa sa udiala ešte jedna vec. Naše slová vyslovene pohoršili kávového fenoména, matuzalema Oldřicha Capricornio Holiša, ktorý sa rozhodol, že sa do nás pustí a trochu sa priživí. Urobil tak prostredníctvom Medzinárodného kakaového inštitútu, ktorého predstavenstvo tvoria štyria Holišovci a Nikola. Práve tú napokon využil na vydanie druhého stanoviska, ktoré mal na našu adresu potrebu napísať. 

Všetci vieme, o čo mu išlo. O zviditeľnenie. Gargamel toho na slovenskej kávovej scéne dokázal veľa, ale jeho sociálne siete ani web nikto nečíta, tak skúsil. A my sme mu prezdieľaním odkazu na jeho vášnivý text sen o chvíľke slávy aj splnili. Autorku druhého stanoviska sme už nepotešili. Zachytili sme však, že počas kurzov, ktoré vedie, nás sem-tam spomína, takže možno nás má radšej ako my ju. Ktovie. V každom prípade, srdečné pozdravy do Serede.

Najväčšia krivda

Keď sa na recenzný rebríček pozerám spätne, vidím hneď niekoľko značiek, ktoré voči nám môžu cítiť krivdu. Možno necítia, neviem, ale mám taký zvláštny pocit. Niektorí jednoducho nedostali toľko bodov, ako teoreticky mohli. Narážam tým hlavne na značku Kávoholik, ktorej jahodová káva dostala 36,5 bodu, ale pili sme od nich aj kávy, ktorým by sme dali okolo 45. Len nám jednoducho do recenzie neprišlo to, čo malo najväčší potenciál a takto nevyzneli najlepšie. V ponuke pritom majú aj parádne skvosty.

Druhou značkou, pri ktorej mám podobný pocit, je Coffeein. Od nich sme hodnotili takisto len jednu kávu, ale spracovanú dvoma rôznymi metódami. Dostali 40, respektíve 41,5 bodu, ale iné kávy z ponuky Coffeeinu by mali potenciál nazbierať viac. Nemáme však kapacitu na to, aby sme robili viac takýchto obsiahlych recenzií. Jednoducho to nie je možné.

To isté napokon platí aj o ďalších značkách, napríklad INCUPLE a Barista Coffee Roasters. Aj oni majú v ponuke kávy, ktoré by s prehľadom prekročili 40 bodov a pravdepodobne by sa blížili k 45.

Najčítanejšie recenzie

Najviac vás bavili a najlepšie sa čítali recenzie najznámejších značiek. Keď nahliadneme do štatistík, tak absolútne najúspešnejšia bola recenzia Popradskej kávy (23 000 prečítaní), za ktorou nasledovala recenzia Tchibo (21 000) a recenzia Starbucks (19 000).

Na ďalších miestach sa umiestnili recenzie kávy Bellarom z Lidla, Kostariky Las Lajas od Coffie (najvyššie umiestnená malá pražiareň), Kávy pre ženy od Markízy Moda Italiana a Štrbského Pressa. Silná skupina, čo poviete?

Najsrdečnejší pozdrav

V rámci tohto odstavca by som chcel čo najsrdečnejšie pozdraviť človeka, ktorý sa rozhodol, že pod rúškom anonymity nás začne zhadzovať a degradovať. Vo facebookovej skupine Kávomilci uverejnil príspevok, v ktorom stálo: “Caute, pocul som od viac majitelov praziarni, ze Ladislav Kiraly z blogokave.sk si pyta okolo 300€ za pozitivnu recenziu na kavu. A ze kriticky je iba na kavy, ktorym to je jedno, lebo predavaju celosvetovo tony kavy alebo nezaplatia.”

Možno by bolo rozumné takýto blud ani neuverejňovať, ale rád sa k veci postavím čelom. Rád aj zopakujem, že všetky recenzie sú zadarmo a keď majú slovenské pražiarne záujem o bodovanú recenziu, môžu nás kontaktovať na redakcia@blogokave.sk. 

Viac informácií som zahrnul do instagramového postu, ktorý tu prikladám:

View this post on Instagram

A post shared by Ladislav Király-kávový bloger (@ladislavkiraly)

Záver

Gratulácia napokon patrí bratislavskej pražiarni LOT Roastery, ktorej káva nazbierala najviac bodov a ovládla tak recenzný rebríček pre rok 2023. Ide o pražiareň, ktorú vlastní majster sveta v príprave kávy cez aeropress Lukáš Lot. V jej ponuke je viacero vynikajúcich káv a ide o jednu z aktuálne najlepších slovenských pražiarní. 

To je zatiaľ všetko, vidíme sa pri recenziách pre rok 2024.

Finálny recenzný rebríček pre rok 2023:

PražiareňKávaPočet bodov
LOT RoasteryBani Al Nahimie Yemen45,5
CoffiaCosta Rica Las Lajas Milenio45
Diamond’s RoasteryCosta Rica Finca Alto Canet44,5
AurelicaColombia Nestor Lasso43
DorazTakoj Rwanda Kamonyi43
SucaroasteryCosta Rica Las Hermanas42
Melody RoasteryEtiópia Guji Tabe Burka 42
Be:CaféPeru Finca la Requia natural gesha41,5
CoffeeinJáva Argopuro anaerobic41,5
Ready AfterEl Salvador Finca Las Mañanitas40
CoffeeinJáva Argopuro black honey40
The Barn (Nemecko)Ethiopia Dambi Uddo39,5
Barista Coffee RoastersColombia Armenia Quindio38,5
INCUPLEKenya Wahundura Murang’a37,5
KávoholikKolumbia Jairo Arcila36,5
Popradská kávaEthiopia Guji Kercha31,5
TchiboParaíso Pink Bourbon31,5
EbenicaEtiópia Dimtu Tero30
Popradská kávaBrazil Santa Luzia28,5
Tesco FinestSumatra27,5
Štrbské PressoColombia Supremo 17/18 Huila24,5
Spirit CoffeeEtiópia24,5
Tesco FinestBrazil23,5
PowerlogyOrganic Coffee Single Farm23
Milenial CaféColombia22
LyraLyra káva20
Zlaté ZrnkoEmília19,5
LavazzaQualita ORO19
Milenial CaféIndia18,5
Trieste100% arabika17,5
Spirit CoffeeGuatemala17
EbenicaIntensivo16,5
Zlaté ZrnkoRómeo16,5
TchiboBarista Caffé Crema15
LucafféMr. Exclusive15
Spirit CoffeeSpirit Blend15
Štrbské PressoUnique Silver14,5
LidlBellarom14,5
Costa CoffeeSignature Blend, intenzita 813
IllyClassico12
JacobsBarista Espresso11,5
LucafféClassic11,5
MarlenkaCafé Crema10
Markíza Moda ItalianaKáva pre ženy10
Popradská kávaCrema Espresso10
StarbucksBlonde Roast10
LavazzaCrema e Aroma10
TchiboBarista Espresso8,5
SegafredoIntermezzo8
Triesteblend BAR7,5
dm drogerie marktCaffé Crema7
Popradská kávaExtra špeciál7
StarbucksHoliday Blend6,5
LidlVianočná káva5,5
StarbucksDark Roast4
EduschoEspresso Intenso3,5
0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: recenzia kávy
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
incuple charita burundi

Pražiareň INCUPLE pokračuje v Krčméryho misii: kávou HELP pomáha v Burundi

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    10. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL