streda, 19 novembra, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Defekty
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Nenašli sa žiadne články
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Defekty
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Nenašli sa žiadne články
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
Nenašli sa žiadne články
View All Result
Domov Predstavujeme nové kávy

Ochutnali sme dve Kolumbie od Cipolla Caffé: Jednu funky, jednu s príchuťou whisky

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
18. júna 2025
Colombia Whiskey Infused a Colombia Luisa od Cipolla Caffé
Share on FacebookShare on Twitter

Ak ste si mysleli, že pražiarne s dlhoročnou históriou nedržia krok s novými trendmi, Cipolla Caffé vás vyvedie z omylu. Táto slovenská pražiareň, ktorá začínala v roku 2011 z lásky ku káve, dnes prináša výberovky, ktoré chutia moderne, komplexne a veľmi charakteristicky. 

Dve kolumbijské novinky – Colombia Luisa a Colombia Whisky Infused, ktoré sme pre vás otestovali na espresse, sú toho rukolapným dôkazom. Chcete vedieť ako chutia a ako si ich správne pripraviť? Čítajte ďalej.

Colombia Luisa a Colombia Whiskey Infused

Cipolla Caffé – tradičný prístup s moderným cítením

Pražiareň Cipolla Caffé vedie Stanislav Cibuľa, ktorý v minulosti úspešne súťažil v baristických súťažiach a získal aj tituly majstra Slovenska. Pod značkou Cipolla Caffé praží od roku 2011 a svojich zákazníkov sa snaží vzdelávať aj cestou baristických kurzov a školení.

Colombia Luisa – komplexné espresso s funky nádychom

Káva Colombia Luisa pochádza z farmy Finca La Luisa, ktorú vo výške 1720 metrov nad morom vedie farmár Pablo Veleza. Káva obsahuje odrodu Caturra spracovanú modernou metódou – dvojitou anaeróbnou fermentáciou. Zrná v Cipolla Caffé napražili na stredný stupeň praženia, vďaka čomu je ich chuť vyladená primárne na prípravu espressa. 

Colombia Luisa od Cipolla Caffé - zrno

Ako chutí?

Táto káva krásne sedí príprave v pákovom kávovare. Espresso má plné telo a hutnú textúru, ktorá zvýrazňuje jeho sladkosť. V chuti dominujú tóny tropického ovocia, ktoré spolu s mliečnou čokoládou vytvárajú intenzívnu sladkosť.  Komplexnosť kávy dotvára jemná vínna acidita a elegantná kakaová horkosť v závere. Káva v sebe ukrýva funky nádych, ktorý si užijete najmä vo forme čistého espressa, no odvážnejším môže sadnúť aj v kombinácii s mliekom.

Recept na prípravu espressa (pákový kávovar):

  • Vstupná dávka: 19 g (v závislosti od kapacity vášho sitka)
  • Výťažok: 38 g
  • Ratio: 1:2
  • Čas extrakcie: cca 25 sekúnd
  • Teplota vody: 93 °C

Výsledok: komplexné chute a funky nádych

Colombia Luisa od Cipolla Caffé - príprava espressa

Colombia Whiskey Infused – sladké espresso s vôňou barikového suda

Druhou kolumbijskou kávou, ktorú sme si pre vás vybrali, je Colombia Whiskey Infused pochádzajúca z regiónu Huila. Aj v tomto prípade ide o stredné praženie vhodné najmä na espresso. Najzaujímavejšie je však spracovanie tejto kávy – káva bola infuzovaná s použitím whisky, čo jej dodáva nezameniteľnú arómu a chuť.

Ako chutí?

Už pri prvom pričuchnutí vám táto káva priam vybije poistky intenzívnou vôňou whisky. V chuti dominuje sladkosť čokolády a tóny whisky, ktoré dopĺňajú jemné ovocné tóny. Telo kávy je plné a textúra zaoblená. V pozadí nájdete jemnú aciditu červeného bobuľového ovocia a decentnú kakaovú horkosť. Vo výsledku ide o espresso, na ktoré nezabudnete – svojím charakterom osloví milovníkov netradičných a výrazných chutí a aróm.

Colombia Whiskey Infused od Cipolla Caffé - zrno

Recept na prípravu espressa (pákový kávovar):

  • Vstupná dávka: 19 g (v závislosti od kapacity vášho sitka)
  • Výťažok: 38 g
  • Ratio: 1:2
  • Čas extrakcie: 25-27 sekúnd
  • Teplota vody: 93 °C

Výsledok: výrazné tóny whisky doplnené o intenzívnu sladkosť a jemnú ovocnosť

Colombia Whiskey Infused od Cipolla Caffé - príprava espressa

Zážitok, ktorý si zapamätáte

Obe kolumbijské kávy z pražiarne Cipolla Caffé ukazujú, že aj tradičná slovenská pražiareň môže držať krok s moderným výberovým svetom. Či už si vyberiete tropickú funky Kolumbiu Luisa alebo whisky bombu z regiónu Huila, dostanete kávu plnú výrazných a zapamätateľných chutí. Stredné praženie, vyvážené chute a kvalitné spracovanie robia z týchto káv skvelú voľbu pre každého, kto hľadá niečo viac než len bežný shot espressa.

1x Super článok
Zľavové kódy

Štítky: Cipolla Caffé
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

ĎALŠÍ ČLÁNOK
Mango Cold Brew

Mango Cold Brew: Tropické osvieženie za pár sekúnd s De’Longhi Eletta Explore

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať remeselnú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

bezkofeínové kávy od COFFEEINu

Bezkofeínová nálož od COFFEEINu: Päť decafov na espresso

18. novembra 2025
Káva Čaj Čokoláda Košice

Festival Káva Čaj Čokoláda Košice 2025: najchutnejší záver roka v Kunsthalle

18. novembra 2025
Zlaté Zrnko - akciové kávy

Silná akcia Zlatého Zrnka: Zľava 25%+10%

17. novembra 2025
READY AFTER Winterfresh - vytekanie espressa

Winterfresh od READY AFTER: Etiópska lahôdka, ktorá chutí ako jahody v čokoláde

17. novembra 2025
Colombia Monteblanco Geisha od Coffeeinu - filtrovaná káva

Kolumbijská geisha Monteblanco od Coffeeinu: Kávový sen z inej planéty

14. novembra 2025
DeLonghi La Specialista Touch - produktová fotografia

De’Longhi La Specialista Touch: Pákový kávovar, ktorý vás povodí za ruku

14. novembra 2025
Blog o káve

Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

Naše sociálne siete

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať remeselnú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

ZNAČKY

Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Barista Roasters Be:café bezkofeínová káva cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

TOP ČLÁNKY

bezkofeínové kávy od COFFEEINu

Bezkofeínová nálož od COFFEEINu: Päť decafov na espresso

18. novembra 2025
Káva Čaj Čokoláda Košice

Festival Káva Čaj Čokoláda Košice 2025: najchutnejší záver roka v Kunsthalle

18. novembra 2025
Zlaté Zrnko - akciové kávy

Silná akcia Zlatého Zrnka: Zľava 25%+10%

17. novembra 2025
READY AFTER Winterfresh - vytekanie espressa

Winterfresh od READY AFTER: Etiópska lahôdka, ktorá chutí ako jahody v čokoláde

17. novembra 2025
  • Cenník
  • Ochrana osobných údajov
  • Štatút

Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

Spravovať Súhlas

Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Spravovať
{title} {title} {title}
Nenašli sa žiadne články
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Defekty
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás

Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL