Zaujímavosti o káve

10 najlepších článkov o káve

Každý článok o káve je dobrý článok. Samozrejme je vždy dobré, ak je napísaný profesionálne a podložený odbornými názormi uznávaného človeka, ale niekedy vedia svoju rolu zohrať aj tie ostatné diela; možno bulvárne, možno založené na hlinených základoch, možno neoverené. Oba tieto „extrémy“ totiž majú niečo spoločné. Lákajú pozornosť a starajú sa o to, že sa o káve hovorí. No a to je podľa nás veľmi dôležité.

My chceme, aby sa ľudia o káve bavili čo možno najčastejšie. Aby si sadli ako partia kamarátov, aby medzi sebou šírili informácie, nové poznatky, prípadne aby sa navzájom obohacovali o skúsenosti z rôznych postupov prípravy kávy. Tém, ktoré kávový svet ponúka, je strašne veľa. Debatovať, filozofovať a špekulovať sa dá doslova donekonečna.

Cieľom Blogu o káve je jednak vás vzdelávať, ponúkať vám nové poznatky a vedomosti, ukazovať cestu, formovať a posúvať kávovú kultúru, ale okrem toho prinášať nové a nové témy, ktoré sa dajú rozpitvávať či už v našich diskusných fórach alebo vo vašich vášnivých spoločenských debatách.

Prostredníctvom tejto stránky sme vám priniesli už takmer 400 článkov. Niektoré ostali napriek zaujímavej informačnej hodnote takmer nepovšimnuté, niektoré si však našli cestu k širokému publiku a prečítali si ich tisícky z vás. Celkovo sa nám za dobu prevádzkovania Blogu o káve ukázalo, že táto práca má zmysel a o našu tvorbu je záujem.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa kávy, ktorý pripadá na 1. október, sme sa rozhodli vybrať 10 najlepších a najatraktívnejších článkov, ktoré sme zatiaľ priniesli. Nech sa páči…

Tento článok právom patrí na prvé miesto našej hitparády. Ide o rozhovor s kávovým gurmánom Michalom Šturcom, ktorý nám poskytol doslova skvelé vyjadrenia. Všetko je to o to atraktívnejšie, že mnohí konzumenti si instantnú kávu spájajú s kvalitou a nadpriemerom. Ani nevedia, ako veľmi sa mýlia.

Podobných článkov o pozitívnych vlastnostiach kávy sme priniesli veľmi veľa. Išlo o výsledky rôznych štúdií, prípadne výskumov, ale ani jeden z nich sa nechytil tak dobre, ako práve tento. Svoju rolu tu určite zohral aj názov a verte či nie, ide o doposiaľ druhý najčítanejší článok Blogu o káve.

Riadky venované káve Dalgona ťažili z obdobia, kedy boli publikované. Stalo sa tak počas prvej vlny pandémie, keď sme mnohí sedeli doma a dodržiavali karanténu. Internetová sféra to pocítila, články sa čítali lepšie a Dalgonu si vďaka dostatku času mnohí aj sami skúšali. Ak do tejto skupiny ešte nepatríte, hor sa na to.

Toto je doslova neuveriteľný príbeh, v ktorom hlavnú rolu zohráva „Janíčko“ Cvikel z Handlovej. Spoznali sme ho na Instagrame, kde má nádherný profil (@janickoc) zasvätený nielen káve, ale aj dobrému a krásne upravenému jedlu. Skúsili sme ho osloviť a vznikol z toho takýto pekný článok o chlapcovi z malého mesta. Čítal sa veľmi dobre a Janíčko môže poslúžiť ako inšpirácia pre mnohých z nás.

Vždy, keď oslovíme Michala Šturca, vieme, že to bude stáť za to. Úprimný človek, priame slová, miestami možno štipľavé názory. Skúsený kávový odborník, ktorý za ňou precestoval vyše 50 štátov a videl farmy celého sveta. Jeho vyjadrenia majú váhu a všetci si z nich vieme niečo odniesť. Tento článok priniesol do týchto chvíľ vyše 2 500 zobrazení a v samostatnej rubrike Michal Šturc toho nájdete ešte omnoho viac.

kávový balíček
Chcete ochutnávať kvalitné kávy? Prejdite na nový eshop a vyberte si z našej ponuky.

V tomto diele sme sa pokúsili vysvetliť fungovanie kofeínu. Ako je možné, že nie je nositeľom žiadnej energie, ale napriek tomu nás dokáže naštartovať a poriadne nakopnúť? Ak ste ho ešte nečítali, dozviete sa niečo o neurotransmiteroch, adenozíne, ale aj o kofeíne v pozícii vyhadzovača.

Túto otázku si určite položil nejeden rodič a v záujme jej vysvetlenia sme si vyhľadali hodnoverné informácie. Ako sa ukázalo, téma zaujala a viac ako 2 400 zobrazení článku hovorí samo za seba. Následne sme zozbierali aj vaše názory na túto tému a uverejnili ich v článočku „Deti a pitie kávy: Je to v poriadku?

Ako stránka zasvätená káve by sme ju možno mali len vyzdvihovať a velebiť, no nechceme skĺznuť k jednostrannému pohľadu na kávový svet. Všetko má svoje pre a proti, no a káva nie je výnimkou. Aj ona má svoju tienistú stránku a nie všetkým konzumentom robí dobre. Poznáte niekoho takého?

cibetkovej káve sme napísali viacero článkov a toto je jeden z tých negatívnych. Na celú túto oblasť však existujú rôzne názory a okrem iného sme priniesli aj rozhovor s českým cestovateľom Milanom Blahom, podľa ktorého sú fámy o utrpení cibetiek prehnané a žijú si lepšie, ako napríklad naše sliepky. Určite je to téma na vážnu diskusiu.

Spomedzi exkluzívnych rozhovorov s domácimi odborníkmi na prípravu kávy vyčnieva toto dielo, v rámci ktorého sme vyspovedali Šimona Staša zo spoločnosti Mlsnacava. Viete, čo to znamená byť Q Graderom? V článku s ním sa toho dozviete omnoho viac… A ak vás podobné rozhovory zaujímajú, kliknite si na našu rubriku EXKLUZÍVNE.

*****

Na záver dodajme, že minimálne 1 000 zobrazení má už 28 našich článkov. Vzhľadom na to, že web sme spustili len v polovici januára, to považujeme za veľký úspech a súčasne za záväzok ďalej vám prinášať kvalitné a zaujímavé spravodajstvo.

Okrem toho vám samozrejme chceme ukázať cestu ku kvalitnejšej káve a chceme vás presvedčiť o tom, že ochutnávanie rôznych kávových produktov sa rozhodne oplatí. Užívajte si to, vychutnávajte si dobrú kávu a relaxujte s Blogom o káve.

Značky
Zobraz viac

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button
Close
Close