sobota, 10 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Kávovary

Outin Nano: Najlepší cestovný kávovar súčasnosti?

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
28. mája 2024
cestovný kávovar Outin Nano
Share on FacebookShare on Twitter

Z pražiarne kávy Incuple sme obdržali najnovšiu cestovnú kávovú vychytávku – kávovar Outin Nano. Ide o spratný a odolný kávovar, pomocou ktorého si pripravíte chutné espresso takpovediac hocikde. Na Outin Nano je najviac cool to, že si na cesty nemusíte brať vôbec žiadne ďalšie kávové vybavenie. Ako je to pri takom malom zariadení vôbec možné? Poďte zistiť viac.

Náš tip: kŕmte svoj kávovar kvalitnou kávou – ponúkame vám zľavové kódy do slovenských pražiarní kávy.

Outin Nano - cestovný kávovar

Outin Nano si vodu ohreje sám

Existuje mnoho spôsobov, ako v cestovných podmienkach pripraviť chutnú kávu. Či už je to Aeropress GO, moka konvička alebo rôzne cestovné espresso prístroje. Každý si však vyžaduje externý zdroj tepla. Spolu s Aeropressom ste tak nútení ťahať aj plynový ohrievač vody, ktorý predsa len niečo váži a zaberá miesto. S Outin Nano je ohrievanie vody minulosťou. Zohreje si ju totiž sám. V jeho malom tele je zabudovaný ohrievací mechanizmus, ktorý studenú vodu zohreje v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd. Stačí, ak do nádobky na vodu naleješ potrebné množstvo studenej vody, stlačíš tlačidlo a Outin Nano sa o všetko postará. 

Outin Nano - nalievanie vody

Koľko káv pripraví Outin Nano na jedno nabitie?

Kávovar Outin Nano je poháňaný zabudovanou batériou, ktorá sa nabíja pribaleným USB-C káblom. Na jedno nabitie zvládne Outin pripraviť 4 až 5 klasických espress alebo tri dvojité espressá. Keď použijete horúcu vodu, ktorú si so sebou vezmete v termoske, zbavíte Outin Nano tej najťažšej práce – ohrevu vody. 

Jeho baterka tak za pomoci horúcej vody zvládne prípravu viac než 200 espress. Počas testovania som si vyskúšal obidve alternatívy. S použitím studenej vody som na jedno nabitie skutočne pripravil päť espress. To, či zvládne bez ohrievania až 200 espress, som však overiť nestihol. Toľko kávy jednoducho nevypijem. V každom prípade, s horúcou vodou som pripravil 16 espress bez toho, aby sa batéria Outinu Nano viditeľne vybíjala. 

Ohrev vody, zabudovaný v tak malom a prenosnom tele, považujem za jednu z kľúčových výhod Outinu oproti iným cestovným alternatívam.

Outin Nano - mierka na vodu

Žiadne ťahanie ťažkého mlynčeka

Nie, Outin Nano nemá zabudovaný mlynček, ale poskytuje dva spôsoby prípravy espressa. Prvá možnosť zahŕňa mlynček. Outin Nano obsahuje komôrku so sitkom a sprchou, ktorá je určená pre mletú kávu. Pojme približne 5 až 6 gramov kávy. 

Množstvo kávy, ktoré sa do extrakčnej komôrky zmestí, záleží hlavne od hustoty zŕn a tmavosti praženia. V tomto prípade je už len na vás, či si kávu nameliete priamo na ceste a zbalíte si aj svoj mlynček alebo si ju nameliete vopred doma. Ušetríte tak miesto v batohu, no prídete o čerstvosť. 

predpríprava kávy do Outin Nano

Druhá, ešte spratnejšia možnosť, ktorú Outin Nano ponúka, je využitie kávových kapsúl. Extrakčná komôrka sa dá veľmi jednoducho vymeniť za komoru, do ktorej zapadne kapsula typu Nespresso. Pri Nespresso kapsuliach sa znovu pripravíte o absolútnu čerstvosť, no ušetríte miesto a kopec času. Počas testovania som využíval oba spôsoby prípravy. Obe možnosti mi ponúkli nadštandardnú kávu (samozrejme s použitím nadštandardných kávových zŕn a kapsúl).

Vstavaný hrnček

Outin Nano vo svojom malom tele ukrýva naozaj všetko. Ak máte obľúbený cestovný hrnček, pokojne si ho zabaľte. Keď ho však zabudnete, nič sa nedeje. Spodný kryt Outinu Nano, ktorý chráni extrakčnú komôrku kávovaru, slúži aj ako prenosný, takmer nerozbitný hrnček. Je vyrobený z kvalitného plastu a jeho tenké okraje zabezpečujú pri pití príjemný pocit.

cestovný kávovar Outin Nano - príprava espressa

Espresso z Outin Nano

Pri príprave espressa som postupoval presne podľa návodu, ktorý výrobca popisuje na vnútornej strane balenia. Pre prípravu klasického espressa odporúča použiť 50 ml vody. Žiadnu odmerku netreba. Zásobník na vodu nachádzajúci sa v hornej strane Outinu Nano obsahuje objemovú stupnicu. Najviac sa mi osvedčilo množstvo 50 ml vody. Aj v prípade čerstvo namletej kávy, aj v prípade kapsúl, som za pomoci 50 ml vody dosahoval nápoje o objeme cca 30 ml. Espresso mi v tomto prípade ponúklo najpríjemnejšiu štruktúru a plné chute. 

Keď máte chuť na dvojité espresso, Outin odporúča 80 ml vody. Tu som narážal na malý problém. Komôrka Outinu Namo a rovnako aj kávové kapsuly mi jednoducho neumožnili použiť dvojnásobné množstvo kávy. Doubleshot tak predstavoval skôr lungo. 80 ml som však využíval pri poriadne svetlo pražených kávach. Väčší objem použitej vody mi napomohol zvýšiť extrakciu a pripraviť skvelú kávu. Avšak vo väčšine prípadov som bol s nápojom spokojný pri použití 50 ml vody.

espresso z cestovného kávovaru Outin Nano

Celkový dojem

Outin Nano vo mne zanechal veľmi pozitívne dojmy. Je kompaktný a kvalitne vyrobený. V malom tele ukrýva takmer všetko, čo človek potrebuje na prípravu kvalitného espressa. Myslím, že do bodky spĺňa svoj účel, a to uľahčiť prípravu kávy na dlhých cestách a túrach. 

Za posledné, ale veľmi dôležité plus, považujem jeho cenovku. Na novom eshope pražiarne Incuple si ho aktuálne viete zakúpiť za 145€. Keď ste vášnivý kávičkár/kávičkárka a ešte vášnivejší cestovateľ/cestovateľka, pribaľte si k nemu aj zopár zrniek výberovej kávy alebo kapsúl. V Incuple ponúkajú veľmi vysokú kvalitu.

@blogokavesk Zo slovenskej pražiarne kávy Incuple sme dostali takýto cestovný kávovar Outin Nano. Článok o ňom už nájdete na webe blogokave.sk 😎 #káva #coffee #incuple #kavovar #outinnano ♬ original sound – Blog o káve


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: kávovar
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
Casa del Caffé - Santo Domingo Barahona - kávovar ECM

Spoznaj chuť kávy: Čo ponúka druhý degustačný balíček Casa del Caffé?

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    Kostarika La Abejilla od Barista Roasters - obal a zrno

    Vysoká kávová liga: Kostarika La Abejilla od Barista Roasters

    24. apríla 2025
    Coffeein - káva spod štyroch vyhasnutých sopiek

    Kávy spod štyroch vyhasnutých sopiek: Skvelé espressá aj filtre od pražiarne Coffeein

    26. apríla 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    8. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    This is Coffee - drinky z letného menu

    Summer Specials: Letnú ponuku prešovskej This is Coffee musíte ochutnať

    1. mája 2025
    namiešanie dokonalej vody pre kávu od Rye Island Roastery

    Experiment s minerálmi Lotus Water Set: Namiešali sme dokonalú vodu pre kávu od Rye Island Roastery

    6. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL