Recepty

Pagyho AeroPress: Kenya Rui Ruiru od Diamond’s

Slovenský šampionát v AeroPresse v roku 2023 vyhral Martin Pagáč (@pagynko). Ovládol bratislavské podujatie konajúce sa pod hlavičkou festivalu Two Coffee Championship a porazil aj zvučné mená. Blog o káve ho následne oslovil s ponukou spolupráce a „Pagy“ súhlasil.

Martinove schopnosti chceme využiť pre väčšie spopularizovanie aeropressu. Rozhodli sme sa, že mu vždy pošleme inú kávu a on vyladí najlepší recept. Tentoraz to bola Keňa Rui Ruiru od Diamond’s Roastery.

Pagyho zápisky:

Káva: 18g Kenya Rui Ruiru, 72h anaerobic
Pražená na filter 25. mája 2023, pražiar Tomáš Novák, Diamond’s Roastery
Spôsob prípravy: inverted (obrátený) AeroPress
Voda: Britta konvica s BWT filtračnými patrónami
Teplota vody: 93 stupňov Celzia
Mletie: Comandante mlynček, 25 klikov.

Pagyho recept:

Do 18g čerstvo namletej kávy na 25 klikov na Comandante mlynčeku nalejem od stredu postupne po bočný okraj 50g vody.
V čase 00:20-00:30 jemne premiešam, aby sa voda dostala všade.
V čase 00:30 dolejem ďalších 150g vody a čakám do 1:40.
V čase 1:40-1:50 opäť premiešam, pri 1:50 nasadím uzáver a kontinuálne pretláčam do 2:20.

Pagyho výsledok:

Vďaka použitému receptu som dosiahol veľmi príjemné telo a vybalansovanú kávu s krásnou ovocnosťou a vôňou fialiek. Až som nechápal, ale skutočne to v šálke mám.

Chuťový profil: chuť červených pomarančov, čučoriedok a v závere príjemný pocit po sušených malinách.

PS: na stránke diroastery.com môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10. Vyskúšajte kávu z jednej z najlepších slovenských pražiarní.

Fotografie z procesu prípravy:

zrnková káva Kenya Rui Ruiru od Diamonds Roastery
mletá káva Kenya Rui Ruiru od Diamonds Roastery
príprava Kenya Rui Ruiru od Diamonds Roastery
blooming Kenya Rui Ruiru od Diamonds Roastery
pretekanie kávy Kenya Rui Ruiru
pripravená káva Kenya Rui Ruiru od Diamonds Roastery cez aeropress
Značky
Zobraz viac

Podobné články

4 Comments

  1. Dobry den. Nemam skusenost s Vasim mlyncekom.
    Na jednej fotke je vidno mletie, ja som skusal naozaj take malinko hrubsie ako ked si robim V60.

  2. Aeropressu som „prepadol“ po TwoCoffeeChamps, vdaka workshopu na aeropress a receptu „237“. Ocenujem spolupracu a tesim sa na dalsie recepty 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button
Close
Close