piatok, 13 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Kávovary

Päť tipov na studené kávové nápoje jedným klikom: De’Longhi Eletta Explore je letný záchranca

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
26. júla 2024
príprava espresso sunrise na DeLonghi Eletta Explore
Share on FacebookShare on Twitter

V letných mesiacoch nič nepadne viac vhod než ľadové osvieženie v podobe kávových či nekávových nápojov. Vďaka šikovnému plnoautomatickému kávovaru De’Longhi Eletta Explore sa k ním dostanete prakticky lusknutím prsta. Kávovar má vo svojej zásobe množstvo drinkov, ktoré pripraví jedným klikom, teda pomocou jediného stlačenia tlačidla. 

Okrem horúcich nápojov vás schladí aj tými studenými, a to vďaka technológiám Cold Extraction a Latte Crema Cool. Cold Extraction vám pripraví cold brew a vďaka Latte Crema Cool si užijete studenú mliečnu penu. Poďte sa inšpirovať a pripravte si spolu s nami hneď niekoľko osviežujúcich letných peciek pomocou plnoautomatického kávovaru De’Longhi Eletta Explore a skvelej Rwandy Gicumbi z pražiarne Ready After, ktorá získala v recenznom rebríčku Blogu o káve bohatú nádielku bodov.

DeLonghi Eletta Explore a Ready After Rwanda Gicumbi District
Plnoautomatický kávovar De’Longhi Eletta Explore.

Rwanda Gicumbi District natural od Ready After – skvelá na leto

Päť ľadových drinkov, ktoré si dnes s nami pripravíte, by sa nezaobišlo bez kvalitnej kávy. Vybrali sme pre vás kávu, ktorá nedávno ohúrila recenzný systém Blogu o káve a zaradila sa na jeho popredné priečky. Espresso roast naturálnej Rwandy Gicumbi District z pražiarne Ready After je ako stvorený pre leto. Je napražený svetlo, vďaka čomu v ňom prevládajú príjemné jahodové tóny, štipka citrusovej acidity a mliečna čokoláda. Káva sa skvelo hodí na prípravu espressa, cold brew, ale aj kávových miešaných nápojov. Naturálne spracovanie jej dodalo vysokú sladkosť a plné telo, ktoré nezostanú zatienené ostatnými zložkami nápojov. 

Rwanda Gicumbi District od Ready After

Tu je 5 tipov na letné osviežujúce nápoje, ktoré vám prípraví Eletta Explore:

1. Cold brew – čisté a svieže

Pre milovníkov kávy bez akýchkoľvek aditív sme vybrali klasické cold brew pripravené netradičným spôsobom – pomocou plnoautomatického kávovaru a za niekoľko desiatok sekúnd. De’Longhi Eletta Explore vďaka technológii Cold Extraction pripraví skutočne lahodné cold brew, a to za veľmi krátky čas. 

Tajomstvá tohto “hacku” sa môžete dozvedieť v článku, ktorý sme venovali pokrokovej technológii De’Longhi týkajúcej sa cold brew. Pre prípravu cold brew pomocou De’Longhi Eletta Explore vám postačia tri základné ingrediencie. Kvalitná káva, ktorú nasypete do zásobníka, kvalitná voda a niekoľko kociek ľadu v pohári. Zvyšok za vás urobí kávovar. 

cold brew na DeLonghi Eletta Explore

V menu určenom pre studené nápoje zvoľte možnosť Cold brew, upravte si parametre nápoja podľa svojich predstáv a spustite extrakciu. Za niekoľko desiatok sekúnd sa vo vašom pohári plnom ľadu ocitne krásne vychladné a osviežujúce cold brew. Z Rwandy Gicumbi District natural od Ready After bude ľahké a ovocné. V chuti budú prevládať zrelé jahody, jasmínový čaj a mliečna čokoláda. Nápoj poriadne zamiešajte a užívajte si nefalšované cold brew bez pachuti, na ktorú ste pri cold brew zvyknutí.

cold brew pripravené na DeLonghi Eletta Explore

Ľadové mliečne nápoje a technológia Latte Crema Cold

Ak si kávu najradšej miešate s mliekom, na svoje si prídete vďaka studeným mliečnym drinkom, ktoré De’Longhi Eletta Explore zvládne vďaka technológii Latte Crema Cool. Okrem klasickej technológie Latte Crema Hot, ktorá produkuje teplú mliečnu penu, od De’Longhi k modelu Eletta Explore dostanete aj napeňovací systém. Ten zvládne pripraviť studené mliečne cappuccino, latte, flat white či iné mliečne nápoje. Latte Crema Cool funguje najlepšie s vychladeným polotučným kravským mliekom, ale rovnako aj s alternatívnymi náhradami m clieka. Ak sa teda vyhýbate kravskému mlieku, nemusíte hádzať flintu do žita. Zo studených mliečnych drinkov sme si zamilovali najviac dva konkrétne nápoje. 

DeLonghi Eletta Explore - ľadový flat white

2. Ľadový flat white – výrazne kávový

Prvým je ľadový flat white. Pre jeho prípravu naplňte systém Latte Crema Cool vychladeným mliekom podľa vášho výberu, nasypte kávu do zásobníka a v studenom menu zvoľte možnosť Ľadový flat white. Flat white je nápoj, ktorý je oproti najobľúbenejšiemu kapučínu výrazne “kávovejší”. De’Longhi Eletta Explore vám ho totižto pripraví z dvojitého espressa. Vám sa tak na kockách ľadu ocitne zmes studeného napeneného mlieka a veľkej dávky espressa. Chuť kávy v ňom krásne vynikne a Rwanda Gicumbi District natural nápoju dodá chuť jahodového jogurtu a mliečnej čokolády. Jednoducho pecka!

ľadový flat white pripravený na Eletta Explore

3. Cold brew cappuccino – netradičné, no skvelé

Druhý mliečny nápoj, ktorý by ste si nemali nechať ujsť, je Cold brew cappuccino. Áno, cappuccino sa zväčša pripravuje zo single shotu espressa. Fantázii sa však medze nekladú a v De’Longhi vložili do Eletty Explore aj programy pre mliečne drinky s cold brew. 

DeLonghi Eletta Explore pripravuje cold brew cappuccino

Cold brew cappuccino má oproti klasickému kapučínu o niečo ľahšiu štruktúru a hladšiu textúru. Je osviežujúcejšie a vďaka káve z Rwandy aj ovocnejšie. Do pohára alebo šálky vložte kocky ľadu, Latte Crema Cool naplňte vychladeným mliekom a spustite extrakciu. Výsledný nápoj je chutný a veľmi estetický. De’Longhi Eletta Explore vám okrem Cold brew cappuccino pripraví aj iné mliečne nápoje spojené s cold brew. Je len na vás, aký pomer mlieka a kávy vám vyhovuje najviac.

cold brew cappuccino pripravené na DeLonghi Eletta Explore

Letné hity

Na záver sme pre vás pripravili dva tipy, ktoré nenájdete priamo v ovládacom paneli De’Longhi Eletta Explore, no ich príprava je brnkačka. Pomocou plnoautomatického kávovaru totižto zvládnete aj obľúbené nápoje ako espresso tonic či espresso sunrise (často nazývaný aj ako espresso orange). Ako na to?

4. Espresso tonic a Cold brew tonic

Do pohára vložte dostatočné množstvo kociek ľadu a zalejte ich vychladeným tonicom. Pomocou Eletty Explore už pripravíte len kávovú zložku nápoja, ktorú pustíte priamo do tonicu alebo do oddelenej nádobky, z ktorej kávu nalejete manuálne do pohára. 

espresso tonic pripravovaný na DeLonghi Eletta Explore

Prečo nehovoríme rovno o espresse, ale len o káve? Máte totižto na výber. Espresso tonic môžete vystriedať za Cold brew tonic. Pre prípravu klasického espresso tonicu zvoľte program pre espresso alebo dvojité espresso a pre Cold brew tonic program pre “cold brew to mix”. Ten slúži na prípravu cold brew ideálneho pre miešanie s ďalšími zložkami. Oba nápoje spájajú sladkosť a horkosť tonicu s ovocnými a sladkými tónmi Rwandy od Ready After. Espresso tonic je o niečo “kávovejší” a sladší, zatiaľ čo Cold brew tonic má až limonádový “vibe”.

espresso tonic z Rwanda Gicumbi District od Ready After

5. Espresso sunrise a Cold brew sunrise

Prakticky rovnakým spôsobom si môžete pripraviť aj Espresso sunrise či Cold brew sunrise. Namiesto tonicu nalejte do pohára pomarančový džús alebo čerstvú pomarančovú šťavu a zalejte espressom či cold brew. Olizovať sa budete až za ušami. Rwanda Gicumbi District natural vytvorí s pomarančovým džúsom veľmi zaujímavú kombináciu, ktorá vo výsledku chutí ako žltý melón a mliečna čokoláda. Variant s espressom bude výraznejšie čokoládový. V cold brew verzii bude dominovať žltý melón.

príprava espresso sunrise

De’Longhi Eletta Explore – letný záchranca

Je až fascinujúce, čo všetko si v tomto letnom počasí môžete pripraviť pomocou automatického kávovaru. De’Longhi Eletta Explore je neuveriteľne všestranným kávovarom, ktorý vás nezradí ani v tých najväčších horúčavách. Budeme radi, ak naše obľúbené nápoje vyskúšate a podelíte sa s nami o tie vaše letné kávové “topky”.

espresso sunrise
0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: kávovar
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
espresso - Ethiopia Wush Wush od Padmé Roastery

Recenzia kávy z rožňavskej pražiarne Padmé Roastery: Aká je Etiópia Wush Wush?

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    10. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL