piatok, 13 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Predstavujeme nové kávy

Peach Please od Goriffee: Broskyňová káva ako letný hit

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
27. mája 2025
Peach Please od Goriffee - hotová ľadová káva
Share on FacebookShare on Twitter

S akými chuťami sa vám spája leto? Sú to chute čerstvého ovocia a ľahké tóny plné sviežosti a šťavnatosti? Túžite po takej káve? Ste na správnom mieste. Nový filter blend od pražiarne Goriffee nesie výstižné meno Peach Please a prichádza s ambíciou stať sa neoficiálnym hitom tohto leta. 

A nielen s ambíciou – svetlé praženie, výrazná ovocnosť, tropická sladkosť a možnosť pripraviť ho na ľade ho na to priam predurčuje.

Peach Please od Goriffee - obal

Z čoho je zložená Peach Please?

Blend je postavený na trojici káv z troch rôznych producentských krajín, ktoré sa chuťovo dokonale dopĺňajú:

  • Kolumbia – kofermentovaná s broskyňami: dáva zmesi výraznú broskyňovú sladkosť a ovocnú vôňu,
  • Salvádor – prináša tropické tóny, hutnejšiu textúru a chuťovú hĺbku,
  • Keňa – osviežuje, vyvažuje a vnáša ľahkosť a šťavnatosť.

Táto kombinácia vytvára krásny chuťový balans medzi zrelými broskyňami, tropickou a karamelovou sladkosťou a citrusovou sviežosťou. Všetky chute navyše podčiarkuje moderné, svetlé praženie, ktoré v káve umocňuje jej prirodzený potenciál. 

Peach Please od Goriffee - zrno

Máte chuť na horúci alebo ľadový filter?

Peach Please je blend, ktorý vás už svojou vôňou prenesie niekam do dovolenkového letoviska. Nájdete v ňom čisté a nefalšované zrelé broskyne spolu so sladkým karamelovým podtónom. Káva je pražená svetlo, vďaka čomu je ideálna na prípravu filtrovanej kávy, no skvelo sadne aj ako cold brew či moderné espresso. 

My sme si pre vás pripravili dva recepty: recept na prípravu klasického horúceho filtra pomocou Hario V60 a návod na prípravu ľadového filtra za pomoci Aeropressu. Oba prístupy v káve odomknú o čosi iné chute, vďaka čomu ich môžete veselo striedať a Peach Please vás nikdy neomrzí.

Peach Please od Goriffee - mletá káva

Recept na V60 – Peach Please

Peach Please je veľmi “user-friendly” káva, ktorá sa ľahko extrahuje a chutí dobre takmer pri každom prístupe. Nám chutila najviac pri tomto recepte:

17 g kávy
250 ml vody (93 °C)
Stredne hrubé mletie (cca 22 klikov na Comandante)

Peach Please od Goriffee - príprava filtrovanej kávy

Nálevy:
0:00–0:30: 50 ml (prudký krúživý nálev, premiešajte celým dripperom)
0:30–1:00: do 150 ml (krúživý nálev, premiešajte celým dripperom)
1:00–1:30: do 250 ml (nálev do stredu, bez miešania)
Celkový čas: cca 2:45

V horúcej verzii je Peach Please mimoriadne broskyňová. Broskyne tvoria sviežu ovocnosť a výraznú aromatiku kávy. Chuťovo ich dopĺňa príjemná sladkosť hnedého cukru a tropického ovocia. Telo kávy je stredne ťažké a textúra krémová. V dochuti sa znovu objavia broskyne a štipka florálnosti.

Peach Please od Goriffee - Hario V60 - filtrovaná káva

A čo ľadový filter?

Táto káva si priam pýta prípravu na ľad. Ľadový filter pripravujeme najradšej pomocou Aeropressu, konkrétne jeho obrátenej verzie. Tento prístup zaručuje absolútnu kontrolu nad časom extrakcie, čo umožňuje jednoduchú prípravu kávového koncentrátu, ktorý následne nariedite ľadom. 

Recept je skutočne jednoduchý a nemusíte sa ho báť. Celkový objem filtrovanej kávy (250 ml) stačí rozdeliť na dve časti: 40 percent objemu (100 ml) bude tvoriť ľad a 60 percent kávový koncentrát (150 ml). V praxi to znamená to, že namletú kávu zalejete 150 mililitrami horúcej vody a tie pretlačíte na približne 100 gramov ľadu. Ľad kávu ochladí a zároveň nariedi tak, aby nepôsobila príliš koncentrovane. Celý recept nájdete nižšie:

Peach Please od Goriffee - príprava cez AeroPress

Kávový koncentrát v Aeropresse (inverzná metóda):

17 g kávy
150 ml vody (92 °C)
Stredne jemné mletie (18 klikov na Comandante)

Nálevy:
0:00–0:30: 150 ml (jeden prudký nálev a následné zamiešanie lyžičkou či miešadlom)
2:00–2:30: Na druhej minúte otočte Aeropress na dekantér a pomaly pretláčajte na vopred pripravený ľad (približne 100 gramov)

Peach Please od Goriffee - AeroPress

Stačí zamiešať a vychutnávať. Na ľade chutí Peach Please ako broskyňový ľadový čaj. Základ chutí tvorí broskyňové pyré, ktoré je dosladené trstinovým cukrom. V pozadí je cítiť jemnú horkosť čierneho čaju a tropické tóny melónu Cantaloupe. 

Peach Please – horúce aj ľadové leto

Blend Peach Please je skvelou voľbou do horúcich letných dní, ktoré sa nezadržateľne blížia. Broskyne, ktoré v káve nájdete, sú neuveriteľne svieže, šťavnaté a transparentné. Užijete si ich za tepla aj za studena a nemusíte sa báť, že ich v chuti nenájdete. Vďaka skvelému spracovaniu ich pocíti aj úplný kávový začiatočník. Tak čo, dostali ste na ne chuť? 

Peach Please od Goriffee

Náš tip: Peach Please nájdete na eshope goriffee.com. Pri nákupe použite zľavový kód BLOGOKAVE10.

3x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Goriffee
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
príprava espressa

Takto zistíte, že nepijete kvalitnú kávu

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    10. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL