sobota, 14 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Predstavujeme nové kávy

Perníček: Nový vianočný hit od Coffeeinu

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
7. decembra 2023
Perníček - vianočná káva od Coffeeinu
Share on FacebookShare on Twitter

Pozor, pozor! Po prečítaní tohto článku, už nikdy nebudete piecť perníčky a medovníčky v rúre. V pražiarni Coffeein si totiž pre vás pripravili tekuté perníčky vo forme sviatočnej kávovej zmesi. Blend Perníček si môžete zakúpiť nielen ako espresso roast, ale aj ako filter roast. Vypnite rúru, zapnite kanvicu a poďte zistiť, čo vám alchymisti v Coffeeine tentokrát namiešali.

Dva experimentálne loty z Jávy

Držte si klobúky. Zrná Perníčka sú poriadne uletené. Blend sa skladá z dvoch káv od jedného producenta. Farmár Muhlis a farma Argopuro Walida sú staré známe mená zaručujúce kvalitu a divoké experimenty. Prvá zložka blendu odkazuje na anglický preklad slova perníček – ginger bread. 

Ginger, a teda zázvor, pridal Muhlis do fermentačných tankov spolu s kávou. V zázvore macerovaná káva je absolútna novinka aj pre nás v Blogu o káve. Druhá polovica perníčka je spracovaná naturálnou anaeróbnou fermentáciou. Pri tejto zmesi si nevydýchnete ani na chvíľu. Poďme ju spoločne pripraviť a zistiť, ako chutí.

Náš tip: na eshope coffeein.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10.

Perníček od Coffeeinu - filter

Espresso Perníček

Otvárate balíček a zľahka si privoniate. Do nosa vám vrazí sladučká vôňa. Vôňa, ktorá skutočne pripomína medovníky. Zacítite výraznú arómu medu a perníkového korenia. Zázvor je v aróme prítomný len v pomerne nízkej miere. Premýšľate nad tým, či ho nájdete v chutiach. 

Hneď po tom, čo kávu nameliete, sa zázvor začne predierať do popredia. Káve dodáva zaujímavý “spicy” podtón. Tento jemne štipľavý nádych sa prenáša aj do šálky pripraveného nápoja. Espresso niekoľkokrát zamiešate a prvýkrát ochutnáte. Bum. Do tela sa vám vyplaví vlna endorfínu. Práve ste sa napili tekutého perníčka s funky zázvorovou dochuťou. 

V šálke nájdete sladký med a vianočné medovníčky. Len čo prehltnete, na jazyku vám ostane zázvor, ktorý ešte viac zvýrazní sviatočné chute vo vašom hrnčeku. Sviatočný “chuťový orgazmus” dotvorí neuveriteľná zamatová štruktúra espressa a nekonečná dochuť. Chcete vedieť, ako si tento perníčkový úlet pripraviť? Máme pre vás recept. Avšak ešte pred tým si spoločne pripravme filtrovanú kávu. 

Perníček od Coffeeinu - zrná a espresso

Filtrovaný Perníček

Perníček určený pre prípravu filtrovanej kávy je napražený o čosi svetlejšie. Vďaka tomu je filter roast citeľne ovocnejší. Zo sviatočného hrejivého espressa sa razom stane zimná dovolenka v trópoch. Perníček sa nezaprie a vo vôni aj chuti vám ponúkne tonu perníkového korenia, medovej sladkosti a funky zázvoru. 

Avšak pozor, hneď po tom, čo vám v ústach odznie chuť medovníkov a zázvoru, príde jeden veľký “plot twist”. Chuťové bunky vám zaleje tropická piña colada. Nálož zrelého ananásu, kokosového mlieka a bieleho rumu. Filtrovaný perníček vás teleportuje ďaleko za hranice našej malej krajiny. Ležiac na lehátku si pochutnávate na sladkých koláčoch, v jednej ruke piña colada v druhej knižka a na ušiach slúchadlá, v ktorých hrá Mariah Carey. 

Perníček od Coffeeinu - filtrovaná káva

Na chvíľu zabudnete na všetok ten predvianočný zhon, kupovanie darčekov, nekonečné upratovanie a vypekanie. Jedinou nevýhodou tohto teleportovacieho blendu je jeho obmedzené množstvo. Bohužiaľ, nie je ho veľa a vy sa po dopití budete musieť vrátiť do reality. 

Recept espresso:

Pomer (brew ratio): 1:3
Teplota extrakcie: 92*C
Tlak: 9 barov
Čas extrakcie: cca 30 s

Perníček od Coffeeinu - espresso

Chuť: perníčky, med a zázvorový sirup so zamatovou štruktúrou a nekonečnou zázvorovou dochuťou 

Recept filter Hario V60:

16 g —> 250 ml (94*C)
18 klikov na mlynčeku Comandante (stredne jemné až stredné mletie)
0:00 – 0:30 60 ml (krúživý nálev a zamiešanie celým dripperom)
0:30 – 1:00 90 ml (krúživý nálev)
1:00 – 1:30 100 ml (krúživý nálev a zamiešanie celým dripperom)
finálny čas extrakcie – 2:30 

Perníček od Coffeeinu - príprava filtrovanej kávy

Chuť: medovníky, zázvor a piña colada so stredne ťažkým telom a zázvorovo-ananásovou dochuťou

Takáto príprava tekutých perníčkov vám zaberie oveľa menej času a prinesie zďaleka viac radosti ako zdĺhavé vypekanie.  

Šťastné a Perníčkové!

Náš tip: na eshope coffeein.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10.

Perníček od Coffeeinu - svetlé a stredné praženie
0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Coffeein
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Ďalší článok
whisky barrel aged káva zo sudov Nestville

Whisky barrel aged káva zo sudov od Nestville: Darček pre náročného kávomilca

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Veves Organic Cafe od Roba Pappa - espresso

    Káva od Roba Pappa prekvapila: Vykazuje minimum defektov, napražila ju slovenská pražiareň

    13. júna 2025
    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    13. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL