piatok, 13 júna, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Kávové trendy sociálnych sietí

Pomarančová káva ako nový trend: Príjemné prekvapenie alebo fail?

Gabriela Drenková Od Gabriela Drenková
3. júla 2023
pomarančová káva pozitívne prekvapenie alebo fail
Share on FacebookShare on Twitter

V posledných týždňoch ste si na sociálnych sieťach pravdepodobne všimli rozmáhajúci sa trend v príprave pomarančovej kávy. Išlo o prípravu filtrovanej kávy cez Hario V60 s pridaním pomarančovej kôry priamo do namletej kávy. Rozhodli sme sa, že to otestujeme. Je pomarančová káva príjemné prekvapenie alebo fail?

Z reakcií bolo zrejmé, že mnohí boli touto kombináciou doslova urazení. Zároveň sa však našlo aj mnoho odvážlivcov, ktorí tento recept vyskúšali. My v redakcii Blogu o káve sa ničoho nebojíme a ideme aj do tých najstrelenejších kombinácií. Práve preto sme sa rozhodli vyskúšať tento spôsob prípravy kávy (a aj preto, aby ste už vy nemuseli). Poďte sa spolu s nami pozrieť na výsledok tohto experimentu.

Pôvodný príspevok tohto trendu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pull & Pour | Specialty Coffee (@pullandpourcoffee)

Keňa od Diamond’s Roastery

Kávu sme sa rozhodli pripraviť z extrémne ovocnej a čistej premytej Kene zo slovenskej pražiarne Diamond’s Roastery (vďaka kódu BLOGOKAVE10 môžete na diroastery.sk nakupovať výhodnejšie). Keňa sama o sebe chutila florálne s tónmi citrusového ovocia doplnenými malinovou sladkosťou. Mňam. Jednoducho ovocná pecka. Na tomto sa predsa nedá nič pokaziť, či?

Kenya z Diamonds Roastery

Kávu som si vopred namlela na 23 klikov na Comandante a použila svoj klasický recept pozostávajúci z bloomingu (40g) a dvoch ďalších nálevov (prvý nálev 60% celkového objemu vody, druhý nálev 40% objemu). Recept ani nejdem podrobne opisovať, keďže vo výsledku bol aj tak prehlušený. Ale to predbieham.

pomarančová káva - proces prípravy

Nastrúhaná pomarančová kôra

Do suchej namletej kávy som od oka nastrúhala pomarančovú kôru. Vravela som si pri tom, že určite to bude cítiť, ale nepredpokladala som, že chuť pomaranča bude až tak výrazná. Čo čert nechcel, pri strúhaní pomarančovej kôry mi postupne kvapkalo (celkom veľa) pomarančovej šťavy priamo do kávy. Ups. V tomto bode som však stále dúfala, že pôjde tak maximálne o príjemné sladkasté tóny pomaranča.

pomarančová káva - nastrúhaný pomaranč v mletej káve
pomarančová káva - zalievanie filtra
pomarančová káva - pretekanie

Po tom, čo som kávu pripravila, som ju bez slova doniesla Filipovi (@chlorofilip) na ochutnávku. Keďže vedel, čo chystám, nebolo to pre neho žiadne prekvapenie. Napriek tomu však zostal zaskočený tým, ako strašne zle káva vo výsledku chutila. Pomarančová chuť absolútne prebila všetko, čo v sebe Keňa mala. Pomarančová kôra dodala káve horkastú dochuť, ktorá naozaj nebola príjemná. Kávu sme nasilu dopili a tento recept znovu neskúšali, veď škoda tak dobrej kávy.

pomarančová káva - hotový filter

Ponaučenie na záver

Aký je teda záver a ponaučenie? Nie všetko, čo vidíte na internete, je automaticky dobré. A nie všetko, čo vyzerá pekne na videu, bude aj pekne chutiť. Takto znie ponaučenie plynúce z našej zvedavosti. Ak vás to však zaujalo, neváhajte a bežte si pripraviť filter s pomarančovou kôrou. Život je príliš krátky na to, aby sme neexperimentovali.

Keď chcete experimentovať s kávou od Diamond’s Roastery, nakúpte si ju na diroastery.sk a použite zľavový kód BLOGOKAVE10. Trochu ušetríte.

0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: príprava kávy
Gabriela Drenková

Gabriela Drenková

Ahojte, moje meno je Gabriela. Pred niekoľkými rokmi som prvýkrát ochutnala filtrovanú kávu a odvtedy som sa jej nevzdala. Raz za čas ma môžete nájsť za barom v Košiciach, avšak primárne sa venujem Blogu. Prečítať si odo mňa môžete články týkajúce sa alternatívnej prípravy kávy, kávových trendov a iných výstrelkov. Okrem kávy občas filozofujem na FF UPJŠ, čítam knihy a venujem sa psovi.

Ďalší článok
créma najmenej chutná časť espressa

Expert Blogu o káve: Créma je najmenej chutná časť espressa

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    Zlaté Zrnko Vietnam Zanya - espresso

    Zlaté Zrnko nasadilo kávu od slovenského farmára: Vietnam Zanya Natural

    9. júna 2025
    Ty Kokos z pražiarne Aurelica - hotová káva v dekantéri

    Ty Kokos! od Aurelica Coffee: Tyčinka Margot alebo káva?

    10. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Lidl Bellarom Bio Organic káva - hotové espresso

    Recenzia Lidl Bellarom Bio Organic: Ako dopadla najobľúbenejšia káva známeho reťazca?

    12. júna 2025
    pikMenu - kaviareň

    PikMenu: Inovatívne QR menu slovenského startupu pomôže zarobiť kaviarňam i reštauráciám

    12. júna 2025
    sud v ktorom vzniká jahodová káva

    Kofermentovaná káva: Čo to je a prečo rozdeľuje kávový svet?

    11. júna 2025
    Ivka Rožková a Peter Szabó na kurze u Q Graderky

    Na ceste ku Q Graderovi: Peter Szabó z Coffeeinu absolvoval senzorický kurz v Bero Coffee

    10. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL