Cafézia

Prečo v zrnkovej verzii Cafézie nevidieť byliny?

Objav skutočnú chuť kávy

Tí z vás, ktorí si už zaobstarali zrnkové i mleté balenie bio organickej kávy Cafézia, isto spozorovali rozdiel; v mletom balení je na prvý pohľad vidieť byliny, v zrnkovom sa však nenachádzajú. Ako je to možné?

„Pri zrnkovej forme je proces výroby Cafézie odlišný, ako pri mletej,“ uviedla výkonná riaditeľka Cafézie pre územie Slovenska Jana Krajňaková. „Zrnká sú po pražení macerované vo výťažku z bylín, ktorý absorbujú. Preto sú navonok lesklejšie. Byliny preto fyzicky vidieť len v mletej forme. Zrnková je homogénna; bez bylín, iba s výťažkom.“

A čo potom účinky? Sú pri oboch typoch kávy odlišné? „Nie, nie sú. Všetky výhody, ktoré Cafézia ponúka, si môžete naplno užívať tak pri mletom, ako aj pri zrnkovom type kávy,“ odvetila Krajňaková.

Čo je to macerovanie?

Presný proces macerovania Cafézie je tajný a ide o výrobné tajomstvo, takže s väčším množstvom presných informácií sa s vami podeliť bohužiaľ nemôžeme.

Macerovanie je však lúhovanie liečivých rastlín (v našom prípade bylín lipkavec, yzop a yerba maté), vďaka čomu sa z nich uvoľnia najcennejšie zložky. V nich sa potom „vykúpu“ zrná Cafézie a všetky cenné výťažky tak ostanú v hre.

Ale prečo takýto postup? „Pri pôvodnom testovaní zrnkovej kávy s klasickou zložkou bylín sa prišlo na to, že hrozí upchatie mlynčekov. Preto autori Cafézie pristúpili k takémuto riešeniu,“ dodala Jana Krajňaková.

Eshop s bio organickou kávou
Značky
Zobraz viac

Podobné články

Back to top button
Close
Close

Máte Adblock :(

Spravodajské stránky nemajú šancu prežiť bez reklamy. Preto by sme vás radi poprosili o to, aby ste si u nás vypli Adblock. Ďakujeme za pochopenie.