nedeľa, 18 mája, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
Žiadne výsledky..
View All Result
Blog o káve
Žiadne výsledky..
View All Result
Domov Exkluzívne

Ready After Coffee: Čo všetko sa dá stihnúť za 365 dní?

Ladislav Király Od Ladislav Király
26. januára 2022
praženie kávy v ready after coffee

Pražiareň kávy Ready After Coffee toho v roku 2021 zažila dosť veľa. Poďme sa na to spolu pozrieť.

Share on FacebookShare on Twitter

O pražiarni Ready After Coffee sme vás prvýkrát informovali ešte vo februári minulého roku. Priniesli sme obsiahly rozhovor s otcom a synom Meliškovcami a mohli ste nadobudnúť základnú predstavu o ich fungovaní. Od tej doby sa toho zmenilo veľmi veľa a pražiareň urobila niekoľko krokov vpred.

„Náš sortiment prešiel výraznými zmenami,“ povedal pre Blog o káve Simon Melišek. „Rozšírili sme ho o niekoľko nových a užitočných kúskov z kávového sveta. Najskôr sme pridali KeepCupy, pretože tento trend považujeme za užitočný. Na predaj ich máme mnoho a v rôznych farbách.“

V lete kávičkárov zlákala lahodná kávová zmes „Summer Time Blend“, ktorú sme mali možnosť ochutnať aj my v redakcii a mnohým z vás sme ju pribalili aj k objednávkam. Úspech tejto kávy prekvapil aj Meliškovcov: „Ľudia si ju veľmi rýchlo obľúbili a v budúcnosti ju určite opäť zaradíme medzi naše kávové zmesi.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 𝗥𝗲𝗮𝗱𝘆 𝗔𝗳𝘁𝗲𝗿 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 (@readyaftercoffee)

Spolupráca s Hajcer a Šilker’s brew

Rok 2021 bol skomplikovaný pandémiou, ale ani tá pražiareň nepribrzdila. „Toto obdobie sme využili na tvorbu nových nápadov a na vzdelávanie,“ prezradil Simon. „Začali sme školením v reštaurácii Hajcer, ktorej dodávame kávu už dva roky. Baristov sme školili v správnej príprave kávy a naučili sme ich aj prípravu nových kávových nápojov a sviežich limonád rôznych chutí.“

„Okrem toho sme sa rozhodli, že im dodáme aj celkom nový mlynček a kávovar. Ide nám totiž o to, aby bola naša káva pripravovaná čo najkvalitnejšie a aby si ju zákazníci naplno vychutnali.“

Ďalšia z noviniek niesla označenie Šilker’s brew SUMMER VIBES. Táto netradičná pivno-kávová limonáda vznikla v spolupráci s remeselným pivovarom Šilker’s brew. Nuž a hlavná zmena nasledovala počas leta.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 𝗥𝗲𝗮𝗱𝘆 𝗔𝗳𝘁𝗲𝗿 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 (@readyaftercoffee)

Ready After Coffee má novú pražičku

„Rozhodli sme sa prerobiť pražiareň a Ready After Coffee tak posunúť na úplne novú úroveň,“ prezradil Simon Melišek reagujúc na kúpu novej pražičky značky Besca. „Museli sme ju umiestniť na iné miesto, čo sa nám aj podarilo. Výmenu starých technológií za nové považujeme za obrovský krok vpred.“

O čo je nová pražička lepšia? „Má väčšiu kapacitu, je desaťkilová. Vieme s ňou dosiahnuť väčšiu precíznosť a tým pádom pražíme kvalitnejšiu kávu. Nezabudli sme ani na dobré chladenie a odkamienkovač. Kvalita kávy išla výrazne nahor, je omnoho príjemnejšia a sme veľmi spokojní.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ladislav Király-kávový bloger (@ladislavkiraly)

Nové obaly a Barrel Aged

„Okrem toho sme výrazne vylepšili aj obaly, ktoré sme po dizajnovej stránke pretvorili do posledného detailu. Po novom má každá z našich káv vlastné farebné prevedenie,“ pripomenul Simon.

Do portfólia pražiarne okrem toho pribudla káva typu Barrel Aged, z ktorej sa stala jedna z top káv Ready After Coffee. „Dozrieva v sudoch po unikátnom slovenskom aperitíve Bentianna, deje sa tak niekoľko týždňov pred pražením. Zrnká zo sudov počas tohto obdobia vytiahnu všetku sladkú arómu. Je to ozaj komplikovaný proces a kávu na eshop zaraďujeme len raz za čas.“

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 𝗥𝗲𝗮𝗱𝘆 𝗔𝗳𝘁𝗲𝗿 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 (@readyaftercoffee)

Ready After Coffee a nasadenie nových káv

V rámci absolvovaného školenia sa Meliškovci dozvedeli mnoho ďalších cenných informácií, vďaka ktorým sa pustili do prípravy celkom nových káv. „Niektoré sa dostali aj do finálnej fázy a objavili sa na eshope. Hrdí sme na bezkofeínovú Kolumbiu, na jej sladšiu kofeínovú verziu Columbia Honey a hlavne na zimný špeciál Guatemala. Ten zožal obrovský úspech,“ dodal Simon Melišek.

Nuž a my môžeme prezradiť, že aj rok 2022 sa pre Ready After Coffee začal vo veľkom štýle. Pražiareň kávy z Bošian nadviazala spoluprácu s našim Blogom o káve. Veríme, že bude trvať dlho a spoločne vás prevedieme svetom kvalitnej kávy.


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Značky: Ready After Coffee
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Ďalší článok
nafúknutý sáčok s kávou

Mám nafúknutý sáčok s kávou. Hrozí mu výbuch?

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Nezaradené
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Guatemala Finca la Pastoria - vytekanie espressa

    Be:Café prináša novinky pre milovníkov espressa: Odvážna Kostarika a elegantná Guatemala

    15. mája 2025
    Štrbské Presso Barista - DeLonghi Magnifica Plus - príprava espressa

    Recenzia Štrbské Presso Barista: Rekord v počte defektov a chuťová vražda

    15. mája 2025
    farmár s kávovníkovými čerešňami

    Prečo má robusta viac kofeínu ako arabika?

    14. mája 2025
    Burundi Turaco od Alter-Nativ

    Štyri tipy na kávy od Alter-Nativ

    13. mája 2025
    Musetti Gold Cuvée - príprava espressa na kávovare La Marzocco

    Recenzia kávy od Musetti: Gold Cuvée nie je hodné svojho honosného mena

    14. mája 2025
    Ladislav Király a káva od Duo Jamaha

    Recenzia kávy Duo Jamaha: Aj lacnejšia káva sa dá robiť poctivo

    6. mája 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Nezaradené
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Brazília cappuccino Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávový bloger kávový grunt kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor starbucks Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Guatemala Finca la Pastoria - vytekanie espressa

    Be:Café prináša novinky pre milovníkov espressa: Odvážna Kostarika a elegantná Guatemala

    15. mája 2025
    Štrbské Presso Barista - DeLonghi Magnifica Plus - príprava espressa

    Recenzia Štrbské Presso Barista: Rekord v počte defektov a chuťová vražda

    15. mája 2025
    farmár s kávovníkovými čerešňami

    Prečo má robusta viac kofeínu ako arabika?

    14. mája 2025
    Burundi Turaco od Alter-Nativ

    Štyri tipy na kávy od Alter-Nativ

    13. mája 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    Žiadne výsledky..
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL