Ready After Coffee: Čo všetko sa dá stihnúť za 365 dní?
O pražiarni Ready After Coffee sme vás prvýkrát informovali ešte vo februári minulého roku. Priniesli sme obsiahly rozhovor s otcom a synom Meliškovcami a mohli ste nadobudnúť základnú predstavu o ich fungovaní. Od tej doby sa toho zmenilo veľmi veľa a pražiareň urobila niekoľko krokov vpred.
„Náš sortiment prešiel výraznými zmenami,“ povedal pre Blog o káve Simon Melišek. „Rozšírili sme ho o niekoľko nových a užitočných kúskov z kávového sveta. Najskôr sme pridali KeepCupy, pretože tento trend považujeme za užitočný. Na predaj ich máme mnoho a v rôznych farbách.“
V lete kávičkárov zlákala lahodná kávová zmes „Summer Time Blend“, ktorú sme mali možnosť ochutnať aj my v redakcii a mnohým z vás sme ju pribalili aj k objednávkam. Úspech tejto kávy prekvapil aj Meliškovcov: „Ľudia si ju veľmi rýchlo obľúbili a v budúcnosti ju určite opäť zaradíme medzi naše kávové zmesi.“
Spolupráca s Hajcer a Šilker’s brew
Rok 2021 bol skomplikovaný pandémiou, ale ani tá pražiareň nepribrzdila. „Toto obdobie sme využili na tvorbu nových nápadov a na vzdelávanie,“ prezradil Simon. „Začali sme školením v reštaurácii Hajcer, ktorej dodávame kávu už dva roky. Baristov sme školili v správnej príprave kávy a naučili sme ich aj prípravu nových kávových nápojov a sviežich limonád rôznych chutí.“
„Okrem toho sme sa rozhodli, že im dodáme aj celkom nový mlynček a kávovar. Ide nám totiž o to, aby bola naša káva pripravovaná čo najkvalitnejšie a aby si ju zákazníci naplno vychutnali.“
Ďalšia z noviniek niesla označenie Šilker’s brew SUMMER VIBES. Táto netradičná pivno-kávová limonáda vznikla v spolupráci s remeselným pivovarom Šilker’s brew. Nuž a hlavná zmena nasledovala počas leta.
Ready After Coffee má novú pražičku
„Rozhodli sme sa prerobiť pražiareň a Ready After Coffee tak posunúť na úplne novú úroveň,“ prezradil Simon Melišek reagujúc na kúpu novej pražičky značky Besca. „Museli sme ju umiestniť na iné miesto, čo sa nám aj podarilo. Výmenu starých technológií za nové považujeme za obrovský krok vpred.“
O čo je nová pražička lepšia? „Má väčšiu kapacitu, je desaťkilová. Vieme s ňou dosiahnuť väčšiu precíznosť a tým pádom pražíme kvalitnejšiu kávu. Nezabudli sme ani na dobré chladenie a odkamienkovač. Kvalita kávy išla výrazne nahor, je omnoho príjemnejšia a sme veľmi spokojní.“
Nové obaly a Barrel Aged
„Okrem toho sme výrazne vylepšili aj obaly, ktoré sme po dizajnovej stránke pretvorili do posledného detailu. Po novom má každá z našich káv vlastné farebné prevedenie,“ pripomenul Simon.
Do portfólia pražiarne okrem toho pribudla káva typu Barrel Aged, z ktorej sa stala jedna z top káv Ready After Coffee. „Dozrieva v sudoch po unikátnom slovenskom aperitíve Bentianna, deje sa tak niekoľko týždňov pred pražením. Zrnká zo sudov počas tohto obdobia vytiahnu všetku sladkú arómu. Je to ozaj komplikovaný proces a kávu na eshop zaraďujeme len raz za čas.“
Ready After Coffee a nasadenie nových káv
V rámci absolvovaného školenia sa Meliškovci dozvedeli mnoho ďalších cenných informácií, vďaka ktorým sa pustili do prípravy celkom nových káv. „Niektoré sa dostali aj do finálnej fázy a objavili sa na eshope. Hrdí sme na bezkofeínovú Kolumbiu, na jej sladšiu kofeínovú verziu Columbia Honey a hlavne na zimný špeciál Guatemala. Ten zožal obrovský úspech,“ dodal Simon Melišek.
Nuž a my môžeme prezradiť, že aj rok 2022 sa pre Ready After Coffee začal vo veľkom štýle. Pražiareň kávy z Bošian nadviazala spoluprácu s našim Blogom o káve. Veríme, že bude trvať dlho a spoločne vás prevedieme svetom kvalitnej kávy.
Jeden komentár