utorok, 1 júla, 2025
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
No Result
View All Result
  • DOMOV
  • Zľavové kódy
  • Všetky články
  • Pražiarne
  • Kaviarne
  • O nás
No Result
View All Result
Blog o káve
No Result
View All Result
Home Predstavujeme nové kávy

Ready After napražili Geishu: Z luxusnej kávy je len pár kilogramov

Filip Lörinc by Filip Lörinc
1. júna 2024
Colombia Jesus Barahona Buenavista Geisha natural od Ready After - espresso
Share on FacebookShare on Twitter

Ste ready na absolútnu špičku medzi odrodami kávovníka? Pražiareň Ready After prináša luxusnú novinku – Colombia Jesus Barahona Buenavista Geisha natural. Kávy odrody Geisha každoročne lámu rekordy kvality a Geisha je aj preto považovaná za najkvalitnejšiu a najlepšiu odrodu kávovníka súčasnosti. 

Slovenskej pražiarni sa podarilo získať 35 kilogramov kávy, z ktorých bude po upražení necelých 150 balíčkov. Pri nákupe na eshope readyafter.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10 a niečo ušetríte.

Colombia Jesus Barahona Buenavista Geisha natural od Ready After
Colombia Jesus Barahona Buenavista Geisha natural.

Jesus a Rosa Barahona

Lot Geishe, ktorú do svojho portfólia zaradili v Ready After, vypestovali farmári Jesus a Rosa Barahona. Ich farma sa nachádza v oblasti Nudo de Almaguer, ktorá je mimoriadne bohatá na vlahu. Oblasť poskytuje až 70 % všetkej pitnej vody a vody, ktorá je v Kolumbii používaná na zavlažovanie. Jesus a Rosa začali s pestovaním kávy pred dvadsiatimi rokmi. Spočiatku sa venovali len odrode Caturra, no dnes je ich záber širší a pestujú odrody Geisha, Castillo, Caturra a niekoľko ďalších. Kávu zbierajú len ručne.

Colombia Geisha od Ready After - zrná

Geisha vhodná na espresso aj filter

Geishu zo slovenskej pražiarne kávy Ready After si viete pripraviť ako espresso, ale aj ako filter. Napražili ju totiž tak, aby bola vhodná pre obidve prípravy. Výsledkom práce Jesusa, Rosy a pražiarov z Ready After je tak plná a sladká káva, ktorá vďaka vyváženej kombinácii chutí zrelého ovocia, jemnej acidity a príjemnej horkosti čierneho čaju ponúka neuveriteľnú komplexnosť. 

Keďže ide o omniroast, Geishu sme si pripravili aj ako espresso, ale aj ako filtrovanú kávu. Obidve metódy ponúkli odlišný výsledok a odlišný zážitok. Čo môžete očakávať od naturálnej Geishe od Ready After?

Colombia Geisha od Ready After - espresso

1. Moderné espresso

V koncentrovanej forme espressa vám Geisha od Jesusa a Rosy ponúkne explóziu ovocných chutí. Najskôr na jazyku pocítite pomaranč. Pomaranč zachytíte presne v bode, kedy dozrieva. V tomto momente sa vám na jazyku rozplynie krásne vyvážená citrusová acidita a citrusová sladkosť. Pomaranč následne zaobalí sladká čokoláda a v dochuti vám na jazyku zostane čierny čaj. Všetky chute sa veľmi pekne dopĺňajú, striedajú a pohrajú sa s vašimi chuťovými bunkami. 

Geisha nám na espresse chutila najviac pri pomere 1:2, teplote vody 93 stupňov a čase extrakcie 26 sekúnd. Takto pripravené espresso malo extrémne príjemnú štruktúru, smotanové telo a výrazné, no vyvážené chute.

Colombia Geisha od Ready After - dripper Origami - mletá káva

2. Sladký filter

Filtrovaná káva nám priniesla úplne iný zážitok. Na filtri sa oveľa viac prejavil čierny čaj, ktorý sme na jazyku pociťovali ako prvý. No predstavte si, že do čierneho čaju vyžmýkate kúsok mandarinky a pomaranča a napokon ho osladíte trstinovým cukrom. Presne to očakávajte. Filtrovaná káva taktiež vynikala mimoriadne príjemnou vyváženosťou acidity, sladkosti a horkosti. Chute sa okrem toho na rôznych teplotných stupňoch veľmi pekne vyvíjali.

Samozrejme, máme pre vás aj náš recept. Pri príprave Geishe sme použili o čosi nižšiu teplotu vody ako zvyčajne. Hlavný dôvodom je stupeň praženia, a teda omniroast. Receptom sme dosiahli vyvážené a plné chute a telo pripomínajúce džús.

Colombia Geisha od Ready After - zalievanie kávy cez dripper Origami

Recept Origami/V60:

18 g —> 250 ml (80 stupňov Celzia)
18 klikov na mlynčeku Comandante (stredne jemné mletie)
0:00 – 0:30 100 ml
0:30 – 1:00 50 ml
1:00 – 1:30 50 ml
1:30 – 2:00 50 ml
finálny čas extrakcie – cca 2:50

Colombia Geisha od Ready After - pripravená filtrovaná káva

Tak čo, zaujali vás recepty? V tom prípade ste ready vyskúšať túto komplexnú novinku. Na Geishi od Ready After najviac oceňujeme vyrovnanosť chutí, ktoré ponúka. Acidita, sladkosť a horkosť boli na espresse, ale aj na filtri, v absolútnom ekvilibriu. Naše chuťové bunky boli jednoducho nadšené a pýtali si stále viac a viac.

Náš tip: na eshope readyafter.sk môžete využiť zľavový kód BLOGOKAVE10.

Colombia Geisha od Ready After - káva v šálke
0x Super článok


Newsletter: Dostávaj novinky, horúce tipy
na kávy a zľavové kódy pravidelne e-mailom.

Intuit Mailchimp

Tags: geishaReady After
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Next Post
priehľadné škoricové latte

Priehľadné škoricové latte: Kávový drink na jesenné popoludnia

Please login to join discussion

KATEGÓRIE ČLÁNKOV

  • Audioblog
  • Druhy kávových nápojov
  • Exkluzívne
  • Kaviarne
  • Kávovary
  • Kávové drinky s Vlčie sirupy
  • Kávové trendy sociálnych sietí
  • Kávový bloger
  • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
  • Predstavujeme nové kávy
  • Recenzie káv
  • Recenzie kávových kapsúl
  • Recepty
  • Spôsoby prípravy
  • Uncategorized @sk
  • Zaujímavosti o káve
  • Zdravie

VAŠE ZĽAVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNE SIETE

    Venezuela Santa Cruz de Mora od Barista Roasters - espresso

    Top kávový tip: Obrovská hodnota od Barista Roasters za menej ako 25 €/kg

    30. júna 2025
    Káva za babku od BeCafé - príprava espressa

    Recenzia Kávy za babku od Be:Café: Takto sa má robiť cenovo dostupná káva (do psej matere)

    27. júna 2025
    pražiareň Rýdze - manželia Luzarovci

    Pražiareň Rýdze: Káva s rodinným srdcom a obalmi plnými fantázie

    27. júna 2025
    výhra káv - Filip z obce Klin

    Prihláste sa do newslettra Blogu o káve a vyhrajte nákup za 200 €

    24. júna 2025
    Colombia Peñas Blancas od Coffeeinu

    Kolumbia Peñas Blancas: Káva, z ktorej odpadol majiteľ Coffeeinu a odpadnete aj vy!

    24. júna 2025
    Mango Cold Brew

    Mango Cold Brew: Tropické osvieženie za pár sekúnd s De’Longhi Eletta Explore

    23. júna 2025
    Blog o káve

    Na Slovensku máme viac ako 120 pražiarní kávy. Poďte ich spolu s nami ochutnať.

    Naše sociálne siete

    KATEGÓRIE ČLÁNKOV

    • Audioblog
    • Druhy kávových nápojov
    • Exkluzívne
    • Kaviarne
    • Kávovary
    • Kávové drinky s Vlčie sirupy
    • Kávové trendy sociálnych sietí
    • Kávový bloger
    • Poď ochutnať slovenskú pražiareň
    • Predstavujeme nové kávy
    • Recenzie káv
    • Recenzie kávových kapsúl
    • Recepty
    • Spôsoby prípravy
    • Uncategorized @sk
    • Zaujímavosti o káve
    • Zdravie

    ZNAČKY

    Alter-Nativ anketa Barista Coffee Roasters Be:café Coffeein Coffia cold brew De'Longhi ekológia espresso festival kávy filtrovaná káva Goriffee instantná káva jednorazové poháre kaviarne kofeín koronavírus káva káva a chudnutie káva a zdravie káva na chudnutie Kávoholik kávovar kávové kapsuly kávové nápoje kávové trendy kávový bloger kávový odpad Marián Takáč pestovanie kávy podcast o káve Pozitívne vlastnosti kávy praženie kávy pražiareň kávy príprava kávy Ready After Ready After Coffee recenzia kávy recepty rozhovor Verticcio video výberová káva zaujímavosti o káve

    TOP ČLÁNKY

    Venezuela Santa Cruz de Mora od Barista Roasters - espresso

    Top kávový tip: Obrovská hodnota od Barista Roasters za menej ako 25 €/kg

    30. júna 2025
    Káva za babku od BeCafé - príprava espressa

    Recenzia Kávy za babku od Be:Café: Takto sa má robiť cenovo dostupná káva (do psej matere)

    27. júna 2025
    pražiareň Rýdze - manželia Luzarovci

    Pražiareň Rýdze: Káva s rodinným srdcom a obalmi plnými fantázie

    27. júna 2025
    výhra káv - Filip z obce Klin

    Prihláste sa do newslettra Blogu o káve a vyhrajte nákup za 200 €

    24. júna 2025
    • Cenník
    • Ochrana osobných údajov
    • Štatút

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL

    Spravovať Súhlas

    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje.

    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Predvoľby
    Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
    Štatistiky
    Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Spravovať
    {title} {title} {title}
    No Result
    View All Result
    • DOMOV
    • Zľavové kódy
    • Všetky články
    • Pražiarne
    • Kaviarne
    • O nás

    Copyright © 2025 Blogokave.sk - Všetky práva vyhradené. Made by Creawise.DIGITAL